enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2802
EURO
34,7191
ALTIN
2.397,12
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Saadet Partisi Denizli İl Kongresi gerçekleşti

Saadet Partisi Denizli İl Kongresi gerçekleşti
23.11.2020
A+
A-

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongrede divan teşekkülünün aardından Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Fatih Aktaş selamlama konuşmalarını yaptı.Aktaş ; Ülkemizin ve dünyanın zor bir ssüreçten geçtiği bu dönemde milli görüş siyasetine ve Saadet Partisi’nin çözümlerine çok ihtiyaç olduğunu ifade ederek kadrolarımızla iktidara hazırız” mesajı verdi.

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç ; Pandemi sürecinin hayatı olumsuz etkilediğini,salgına karşı tedbirli olunmasını bu zorluklara rağmen salonu dolduran kongreye katılan tüm kardeşlerimizi tebrik ediyorum dedi. .Saadet Partililer olarak ,kadın kolları,gençlik kolları olarak sahada olmamız ve halkımızın saadeti için çok çalışmalıyız dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun kongreye gönderdiği video mesaj izletildi. Karamollaoğlu ,video mesajında Denizlilileri selamlayarak ülkenin içinde bulunduğu sosyal,ekonomik,siyasi,diplomatik krizleri özelleyerek çözüm yollarını 7 başlık halinde ifade etti.

Karamollaoğlu, Türkiye’nin en büyük sıkıntısını 11 madde ile açıkladı:

1. Kutuplaşma

2. Hukuksuzluk

3. Liyakatsizlik               

4. Şeffaflıktan ve hesap verebilirlikten uzak yönetim anlayışı

5. Basın yayın ve fikir hürriyetine baskı

6. Ahlaki/manevi çöküş ve kültürel yozlaşma

7. İsraf, rüşvet ve yolsuzluk kıskacı

8. İşsizlik, geçim sıkıntısı ve gelir adaletsizliği

9. Üretime dönük olmayan borca dayalı ekonomi

10. İç güvenlik sorunu

11. Dış politikada tutarsızlık

“SAADET PARTİSİ, HER ALANDA PROBLEMLERİ BİLİYOR”

Söz konusu 11 sıkıntıya dur diyecek tek partinin Saadet Partisi olduğunu söyleyen Karamollaoğlu, “Daha sıkı, daha disiplinli çalışacağız. Problemlerimize çözüm üretmenin tek çaresi doğru istikamette çok çalışmaktır. Ezilen, mağdur edilen, fakirlikle karşı karşıya bırakılan insanımız bizi beklemektedir. Saadet Partisi her alanda bu ülkenin sorunlarına hâkimdir ve çözüm yollarını da en iyi bilen siyasi partidir. ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ ancak bu kadroların omuzlarında yükselecektir. Bu sebeple ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ için vaatlerimiz belli ve açıktır.” ifadelerini kullandı.

Karamollaoğlu, ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ için 7 vaadini de açıkladı. İşte o 7 madde:

1. Toplumsal barış

2. Herkes için adalet

3. Görevde liyakat

4. Şeffaf yönetim ve denetlenebilirlik

5. Üreterek kalkınma ve adil paylaşım

6. Ahlaki ve manevi değerlerin ihyası

7. Şahsiyetli dış politika

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu;  ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’ için 7 vaadini özetle şu şekilde açıkladı:

1- Toplumsal barışı sağlamalıyız

Türkiye hiç olmadığı kadar kutuplaştı, kamplaştı. Kutuplaşmayı ortadan kaldırıp yerine toplumsal barışı sağlamakla mükellefiz. Bu ülkenin insanının birbirinin kardeşi olduğu ve bu topraklarda dini, fikri, yaşam tarzı ne farklı olan insanların huzur ve barış içinde beraber yaşayacağı bir Türkiye bizim en büyük hedefimizdir.

2- Herkes için adalet

“Biz bu ülkede Ankara’da hâkimler var” anlayışını hâkim kılacağız. Adalet kişinin partisine, ideolojisine göre sağlanmayacak, herkes için adalet aynı mesafede işler hale gelecek. Güçlünün hukuku değil, hukukun gücünü tesis edeceğiz. 

3- Görevlendirmede liyakate önem vereceğiz

Tayinler, yandaşlık zihniyeti ile kesinlikle yapılmayacaktır. Partizanlık bu noktada ortadan kaldırılacaktır. Bizim en büyük hedefimiz Türkiye’de işlerin ehline teslim edilmesidir. Bunu sıklıkla söyleme ihtiyacı duyuyoruz.

4- Şeffaf yönetim ve denetlenebilirlik

Rüşvet ve yolsuzluğu önlemek için şeffaf ve denetlenebilir yönetim anlayışını devletin tüm kurumlarında hâkim kılacağız. Beytülmal’in bize tüyü bitmemiş yetimin emaneti olduğunu asla unutmayacağız. Devletin en üst düzeyinden en aşağısına denetleme mekanizmasını tam işler şekilde kuracağız.

5- Üreterek kalkınma ve adil paylaşım

Bugün Türkiye’de yaşanan ekonomik krizi, üreterek kalkınan ekonomi ile çözeceğiz.  Sıkıntıda olduğumuz belli. Hükümet “Avrupa bizi kıskanıyor” diyor. Dışarı değil, içe bakın. Can çekişmeyen kimse kalmadı. Allah’tan korkun. Biz yeni Türkiye’de parayı betona gömen ekonomi anlayışının yerine üreten ekonomi anlayışını tesis edeceğiz. Böylece hızla artacak olan milli gelirin adil paylaşımını sağlayacağız. Bunun önüne geçmek için adil paylaşımı esas alacağız. Nimeti de, külfeti de hep birlikte paylaşacağız. Hedefimiz kimsenin açlık ve yoksulluğa mahkûm olmadığı bir Türkiye’dir.

6- Ahlaki ve manevi değerlerin ihyası

Yaşanabilir Bir Türkiye için ahlaki ve manevi değerlerin ihyası olmazsa olmazımızdır. Komşusu açken kendisini tok yatan bizden değildir bir anlayışı hâkim kılacağız. Kendi kültürel değerlerimizden aldığımız bu coğrafyada bin yıldır var olan Anadolu irfanını milletimiz nezdinde hâkim kılacağız. Her alanda güçlenen huzur ve barış ülkesi bir Türkiye için ahlaki ve manevi değerlerimizi geliştirmeyi şiar edineceğiz.

7-  Şahsiyetli dış politika

Bugünkü iktidarın yanlış dış politika anlayışı İslam ülkelerinin tarumar olmasına ve böylece bölgemizde kaosun hâkim olmasına sebep oldu. Bunu değiştirmek için en büyük düsturumuz olarak şahsiyetli dış politikayı hâkim kılacağız. Sömürülen bütün ülkeleri bir araya getirip sözü dinlenir bir ülke haline getireceğiz. Ekonomik yönden dışarıya muhtaçsanız hakkınızı aramanız mümkün değil. Söylediğimiz maddeler yerine getirilmeli ki; dış politika o zaman etkili olabilir. Güçlü bir ülkenin dış politikasının etkili olması güçlü olmasıyla bağlantılıdır. Eğer bunu sağlayabilirsek, geri kalmış ülkeleri ve İslam ülkelerini bir araya getirirsek dünyamıza o zaman barış gelir.

BU DAVET VİCDAN SAHİBİ HERKESE

Saadet Partisi olarak çözüm önerilerini ortaya koyduklarını belirten Karamollaoğlu, “İnanıyorum ki bu ülkede gerici-ilerici, sağcı-solcu, Alevi-Sünni mücadelesi aslında yapaydır. Aslında bu ülkede olması gereken, vicdanlılar ve vicdansızlar arasında bir mücadeledir. Bu nedenle çağrım, vicdan sahibi olan herkesedir. İnancınız, ideolojiniz, yaşam tarzınız, hayata bakış açınız ne olursa olsun ‘Yaşanabilir Bir Türkiye’yi gelin hep birlikte el ele inşa edelim. Şairin dediği gibi; ‘Bu memleket bizim, hepimizindir.’” diye konuştu.

Genel Başkanın video mesajının ardından tek liste ile girilen seçimde Mehmet Fatih AKTAŞ ve yönetim kurulu delegeler tarafından oylaanarak seçim gerçekleştirildi.

Yorumlar
  1. Celal dedi ki:

    Güzel bir kongreydi hayırlı olsun Yaşanabilir bir Türkiye için