enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Yöntemler

Saç Neden Dökülür? Saç Dökülmesini Azaltmak İçin Yöntemler
04.05.2020
A+
A-

Saç dökülmesi oldukça can sıkan bir durumdur. Saç dökülmesi nedenleri bazen mevsimler, bazen aşırı stres sonucu olabileceği gibi bazen de bazı hastalıkların da ilk belirtisi olarak karşımıza çıkar. Ancak saç dökülmesi nedenleri içinde hastalık en son düşünülecek olandır. Öyle ki saç dökülmesinin birçok farklı nedeni olabilir.

Her gün 100-150 Saç Telinin Dökülmesi Doğaldır

Uzmanlara göre her insan için günde 100-150 saç telinin dökülmesi oldukça normaldir. Çünkü sağlıklı bir saç derisinde ortalama 100.000 adet saç bulunur ve bazılarının dökülmesi doğaldır.Ayrıca bir insanda yılda en fazla 3 kez saç dökülme zamanları oluşur. Mevsim ve ruh hali gibi değişikliklerin neden olabileceği bu dökülme süresinin uzun sürmesi ise bazı cilt hastalıklarının habercisi olabilir. Bu durumda uzman yardımı alınması gerekir.

Saç dökülmesi eğer bir hatsalığın habercisi ise tektikleyici faktörün etki süresi 3-4 aydır. Yani 3-4 ay sonra saç dökülmesi etkisi gözlenir. Uzman yardımı ile gerekli tedavinin yapılmasının ardından saç 6 ila 12 ay arasında kendini toparlar. Çünkü her bir saç teli 4-6 yıl yaşar ardından saç kökü dinlenir ve daha sonra da dökülür. Yani saç dökülmesi bu nedenle son derece doğal bir süreçtir.

Saç Neden Dökülür?

1- Saç dökülmesi yaşandığında öncelikle genetiğinizi düşünmeniz gerekir. Çünkü özellikle erkekler başta olmak üzere kadınlarda da saç dökülmelerinin %50’si hormonlara bağlı saç dökülmesidir.

2- Cilt ve iç hastalıkları da saç dökülmesinin bir nedeni olabilir.

3- Saçların beslenmesi ve kendini koruması için de vücudun bazı mineral ve vitaminler almasına bağlıdır. Bu nedenle de düzensiz beslenme de saç dökülmesinin bir nedenidir.

4- Kanda bulunan vitamin ve mineral eksikliği de saç dökülmesine neden olabilir.

5- Kullandığınız şampuan ve diğer saç ürünlerinin saç tipine uygun olamamsı da saçların dökülmesine neden olabilir.

Saç Dökülmesine Doğal ve Ekonomik Çözümler

Sık sık saç dökülmesii problemi yaşıyorsanız öncelikle genetiğinizi gözden geçirmeniz gerekir. Ardından beslenme düzeni ve yeterli düzeyde vitamin alıp almadığınızı düşünmelisiniz. Eğer ki sorun bunlardan biri değilse diğer ihtimal olan cilt ve iç hastalıkları ihtimalini düşünebilir ve hiç vakit kaybetmeden bir uzmana danışmalısınız.

Aşırı saç dökülme problemi yaşayanlar çareyi pahalı saç dökülmesi engelleyici şampuanlarda bulur. Ancak bazen bunlar da saçların düzelmesine yardımcı olmayabilir. Eğer sizde er çareyi deneyip bir sonuç alamadıysanız size birkaç saç maskesi önerimiz olacak.

Saç Dökülmesine Doğal Çözümler

Saç Maskesi 1

Malzemeler;

1 su bardağı süzme bal,
1 tatlı kaşığı toz karabiber,
1 kahve fincanı taze sıkılmış kuru soğan suyu.

Tüm bu malzemeleri karıştırarak saç diplerine iyice yedirecek şekilde masaj yaparak sürün. Saç maskesini 6 saat saçınızda bekletin ve ılık suyla iyice yıkayın.

Saç Maskesi 2

Malzemeler;

1 yemek kaşığı lavanta

1 yemek kaşığı tepeleme lavantayı 5 dakika kısık ateşte kaynatın. Hazırladığınız çayı, ılık hale geldikten sonra temiz saçınıza uygulayın ve yalnızca saçınızı bu su ile yıkayın. Yarım saat saçınızda bekletin ve ardından durulayın.

Maske 3

Malzemeler;

10-15 adet karanfil

Karanfilleri kaynar bir bardak suya atarak 10 dakika boyunca demleyin. Hazırladığınız çayı saç derinize masaj yaparak uygulayın. Yarım saat bekletin ve saçınızı durulayın.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.