enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2005
EURO
34,9903
ALTIN
2.500,60
BIST
10.703,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
33°C
Denizli
33°C
Açık
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C
Cuma Açık
28°C

Sahurda Bunları Tüketmeyin | Tok Tutmayan Yiyecekler

Sahurda Bunları Tüketmeyin | Tok Tutmayan Yiyecekler
30.04.2020
A+
A-

Onbir ayın sultanı Ramazan ayı geldi. Her ne kadar koronavirüs günlerine rastlasa da bu müslüman alemi ibadetine engel değil. Ancak oruç tutarken hem hastalıklara karşı bağışıklık sisteminizi korumalı hem de yediklerinize dikkat etmelisiniz.

Sahurda ne yenir, ne kadar yenir, ne yenmemelidir? sorularının sıkça sorulduğu zamanlara geldik. Sahurda tok tutan besinler bir yana sahurda neleri tüketmemelisiniz? Neler zararlı, hangi yiyecekler erken acıkmaya sebep olur? Sahurda ne yemeli, ne yememeli? merak ettiğiniz her şey Deda Haber’de.

Sahurda Ne Yememeliyiz?

Oruç tutan kişiler için bu Ramazan ayında en önemli şeylerden biri de uzun süreli aç kalma sürecine kendini hazırlamaktır. Bu süreçte en önemli öğün hepinizin de bildiği gibi sahur. Uzun süreli açlık öncesi doğru besinler ve uzun süreli tok tutacak yiyecekler tüketmek oldukça önemli. Bu yüzden uzmanlara göre sahurda bazı besinlerin tüketilmemesi gerekiyor. Sizin için kahvaltı görevi görecek olan sahurda Ramazan ayı boyunca bu besinler sofranızdan kaldırmanız gerekiyor. İşte o yiyecekler…

Sahurda Hangi Besinleri Yememeliyiz? Tok Tutmayan Yiyecekler

Çay

Sahurda tüketilmemesi gereken şeylerin başında maalesef ki çay geliyor. Uzun süreli çay tüketmemek muhtemelen birçoğumuzun hoşuna gitmeyecektir. Ancak sahurda çay içilir mi? dediğinizde malesef cevabımız hayır olacak. Çünkü çay teofilin maddesi içerir ve bu madde idrar yoluyla vücudun fazladan su atmasına sebep olur. Bu da vücudumuzun susuz kalmasına ve potasyum ile sodyum dengesinin bozulmasına sebep olacaktır.

Sahur menüsünden çayı çıkarmak sizin için eğer zor bir seçenek olacaksa çok açık demli çay tüketmeyi tercih edebilirsiniz. Ancak uzmanlar çay yerine portakal suyu tüketmenin daha değerli bir besin olduğunu söylemektedir.

Tuzlu Peynir

Sahurda kahvaltılık yiyenlerdenseniz peynir tüketmenin yanlış olduğunu söylemek sizi biraz üzebilir. Özellikle tuzlu peynir tüketmek içeriğinde bulunan tuz nedeniyle tükürük bezlerinin gereğinden çok çalışmasına neden olur. Bu da vücudunuzun sıvı oranını hızla düşürecektir. Bu yüzden Ramazan ayı boyunca peynir alırken tuz oranına dikkat etmeli ve özellikle sahurda tüketmemelisiniz.

Reçel

Meyvelerin kaynatılması ile yapılan reçeller, kahvaltının gözdesi olduğu gibi sahurda da birçok kişinin ilk tercihidir. Hatta reçellerin içindeki şeker nedeniyle tok tutacağına ve meyve olduğu için de yararlı olacağına inanılır. Ancak uzmanlar reçellerin içeriğindeki şekerin sahurda dost değil düşman olduğu konusunda uyarıyor. Çünkü reçeller içeriği şeker bakımından kan şekerini hızla yükseltir ve daha erken acıkmaya sebep olur.

Kızartma

Trans yağ ile yapılan ve yüksek karbonhidrat içeren kızartmalar uzun süreli tok tutmayan yiyeceklerin başında geliyor. Bunun yanında kızartmalar yüksek kalori içerir ve kilo almanıza neden olacaktır.

İşlenmiş ürünler

Konserve, sucuk ve salam gibi ürünler işlenmiş ürünlerdir. Bu nedenle de içinde yüksek miktarda yağ barındırırlar. Bozulmamaları için içine eklenen ürünler yiyeceklerin besin değerini düşürür ve vücuttan sindirimi sırasında aşırı sıvı tüketilir. Bu yüzden hem susuz kalmanıza hem de erken acıkmanıza nedne olur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.