enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3902
EURO
34,7989
ALTIN
2.411,08
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Sarayköy yardım tırı cemaat yurduna mı gitti?

Denizli’nin Saraköy Belediyesi tarafından depremzedeler için toplanan yardım malzemeleri bir cemaat yurduna mı gitti? Manisa’da kaydedilen görüntüler üzerine belediye ve yurdun bağlı olduğu dernek açıklama yaptı.

Sarayköy yardım tırı cemaat yurduna mı gitti?
02.03.2023
A+
A-

Sarayköy Belediyesi Yardım Tırı pankartı bulunan bir tırın Manisa’da bir cemaat yurduna malzeme indirdiği görüntüler tartışma yarattı. Manisa’da Mustafa Gül, evinin yakınındaki Yunusemre İlçesi Uncubozköy mahallesinde Süleymancılar cemaatine ait olduğu belirtilen Özel Manisa Yunusemre Süleymaniye Külliyesi Mimar Sinan Ortaöğretim Erkek Öğrenci Yurdu’na getirilen bir TIR dolusu yardım kolisinin boşaltılma anını görüntüledi.

Cemaate ait yurdun önüne getirilen TIR’ın önünde ‘Sarayköy Belediyesi Yardım TIR’ı pankartının bulunması dikkatleri çekmiş ve tepkilere neden olmuştu.

İDDİANIN KONU OLDUĞU O VİDEO

BELEDİYE VE DERNEKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Olay üzerine Sarayköy Belediyesi ve cemaat yurdunun bağlı bulunduğu Manisa Kültür ve Eğitim Hizmet Derneği’nden konuyla ilgili açıklama geldi.

Sarayköy Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedeler için Sarayköy Belediyesi’nin ciddi çalışmalar yürüttüğü, 6 Şubat tarihinden bugüne kadar 10 TIR insani yaşam malzemesinin belediye yetkilileri tarafından AFAD kontrolünde depremzelere teslim edildiği belirtildi.

BELEDİYE ‘ALAKAMIZ YOKTUR’ DEDİ

Açıklamada; Sarayköy’de yüklenen yardım malzemeleri ile haberde bahsi geçen görüntülerin hem muhteviyatı hem de yükleniş şekilleri tamamen farklıdır. Yer alan haber içeriği ile Sarayköy Belediyesi tarafından deprem için gönderilen yardımların hiçbir ilgisinin olmadığı aşikârdır. Sertel Grup Lojistik Anonim Şirketi’ne ait TIR, Hatay’da yardım malzemelerini indirdikten sonra kendi iş alanı olan nakliye çalışmasını yapmak üzere ait olduğu şirket tarafından Mersin’e gönderilmiştir. Mersin’de ŞMS Kopuz Gıda Paz. ve San. Tic. A.Ş’nin malzemelerini alarak Manisa Kültür ve Eğitime Hizmet Derneği’ne ulaştırmıştır. Sarayköy Belediyesi’nin bir ilgisinin olmadığı, satışı yapan firma ve alım yapan dernek ile taşıma işini yapan lojistik firması arasında geçen iş çalışmasına ait taşıma irsaliyesi bulunmaktadır.Yaşanan olayla ilgili belediyemizin hiçbir ilgisi ve alakası yoktur.”

Açıklamada, Tır ile Sarayköy Belediyesi’nin bir ilgisinin olmadığının altı çizilirken, tır da görevli bir belediye çalışanının olup olmadığı konusu soru işareti olarak kaldı.

‘DERNEK GIDA MALZEMESİ’ DEDİ

Manisa’da yardımların indirildiği iddia edilen dernek tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Derneğimiz, öğrenci yurdunda fakir ve yardıma muhtaç öğrencilere barınma hizmeti veren bir kurumdur. Basında yer alan olayın aslı şudur. Derneğimizin ihtiyaçları için Başhan Tarım firmasından gıda ürünleri sipariş edilmiştir. Sipariş edilen gıda ürünleri, firmanın Mersin fabrikasından 20.02.2022 günü yüklenmiş, 21.02.2023 günü Derneğimize teslim edilmiştir.

Görüntülerde yer alan TIR’ın, deprem bölgesine yardım malzemesi götürdüğü, yardım malzemelerini teslim ettikten sonra dönüşte derneğimize ait ürünleri firmanın Mersin fabrikasından yüklediği öğrenilmiştir. Yükleme organizasyonu Başhan firması tarafından yapılmış olup yükleme yapılan TIR’ı ilgili firma seçmiştir. Derneğimize ait ürünlerin boşaltıldığı esnada bir şahıs tarafından gizlice video çekilerek basın kuruluşlarına servis edilmiştir.

TIR şoförünün dönüşte aracının önündeki levhayı sökmemiş olması, depremzede kardeşlerimize gönderilen yardım malzemelerinin derneğimiz deposuna indirildiği şeklinde hatalı bir izlenim oluşmasına sebebiyet vermiştir. TIR’dan indirilen ürünler, yardım malzemesi olmayıp derneğimize ait gıda ürünleridir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.