enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
23°C
Denizli
23°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
31°C
Salı Çok Bulutlu
31°C
Çarşamba Açık
26°C

15 Temmuz’da Sarayköy’de Meydanlarda

15 Temmuz’da Sarayköy’de Meydanlarda
16.07.2017
A+
A-

15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Sarayköy Belediyesi’nin düzenlediği 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde sahneye efeler çıktı, ardından mehteran marşları ile kahramanlıkları dile getirdi. Emre Ermiş’inde sahne aldığı etkinlikte vatandaşlar tasavvuf müziği keyfi yaşadı. Dolu dolu geçen programda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Hep birlikte bugünleri çok daha iyi bir şekilde idrak edip dersler çıkartıp geleceğe dair birlikte olmak zorundayız” dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılında Sarayköy Belediyesi kahramanlıkların dile geldiği bir program düzenledi. Atatürk Parkında düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında bayraklarla süslenen alana 15 Temmuz’u konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

15 Temmuz programına Sarayköy Kaymakam Vekili Murat Sarı, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, ilçe protokolü ve binlerce Sarayköylü katıldı.

” Milli Birliğimizi ve Kardeşliğimizi sunuyoruz”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile başlayan programda konuşma yapan Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Tüm Türkiye olarak tüm dünyaya milli birlik ve demokrasi günümüzde hep birlikte olduğumuzu gösteriyoruz. Geçen yıl tam bir yıl önce Efe Meydan’ında yine burada tarihinin en hain işgalci darbe girişimine karşı topyekun birlikte olduğumuz cesaretimizi, gücümüzü, dirilişimizi ve destanımızı yazdığımız 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi sene-i devriyesinde yine buradayız, birlikteyiz. Hep birlikte geleceğe dair en yüksek ses ile Sarayköy Meydanı’ndan milli birliğimizi ve kardeşliğimizi sunuyoruz” dedi.

Türk milletinin ay yıldızlı bayrak ile teröristlere karşı tek vücut olduğunu belirten Başkan Özbaş, “15 Temmuz günü şahadet mertebesine ulaşan koştura koştura, güle güle sevdiklerinden ayrılırken hakkınızı helal edin diyen şehitlerimizin anısına hep birlikte milli birlik ve beraberliğimizi vurgulamalıyız. Hep birlikte bugünleri çok daha iyi bir şekilde idrak edip dersler çıkartıp geleceğe dair birlikte olmak zorundayız” dedi.

Ardından konuşma yapan Sarayköy Kaymakam Vekili Murat Sarı, “Aziz milletimiz silaha, topa karşı bedenini siper etmiş. Bütün dünyaya vatana bağlılıklarını ispat etmiştir. Bizlerde burada bir araya gelerek ‘Ülkemizi bölemezsiniz, bayrağımızı indiremezsiniz” mesajı veriyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterimi sunuldu. Sarayköy Belediyesi Halk Oyunları ekibi 15 Temmuz’un sene-i devriyesinde mert, cesur, mazlumun dostu anlamına gelen Sarayköy zeybeğini oynadı.

Program tasavvuf müziğin güçlü isimlerinden Emre Ermiş’in konseri ile devam etti. Vatandaşlara tasavvuf konseri veren Emre Ermiş’e Başkan Özbaş, Sarayköy’ün efesini temsilen heykel hediye etti.

Tasavvuf konserinin ardından tüm Türkiye’de aynı anda okunan sela dinlendi.

İlerleyen saatlerde ise sahneye mehteran çıktı, vatandaşlar gece boyunca mehteranın söylediği marşlara eşlik etti.

Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Temmuz ile ilgili konuşması dinlendi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.