enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3780
EURO
34,7386
ALTIN
2.435,18
BIST
10.054,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Açık
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C

Şehrin Göbeğinde Kadınlar Zeybek ve Zumba Oynadı

Denizli’de 8 Mart Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Kadınların zeybek gösterisi büyük beğeni toplarken kent meydanındaki zumba gösterisi ise tüm şehri coşturdu.

Şehrin Göbeğinde Kadınlar Zeybek ve Zumba Oynadı
A+
A-

8 Mart Dünya Kadınlar Günü yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de kutlandı. Kadınlar Günü kapsamında kent genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi, kadınlara yönelik şiddetin önüne geçilmesine dair basın açıklamaları yapıldı. Kent protokolü ve siyasi partilerin önde gelen isimleri Kadınlar Günü için mesaj yayımlarken, katıldıkları etkinliklerde kadınlara karanfil ve gül dağıttı. 

Kentte en dikkat çeken etkinlikler ise Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin düzenlediği programda belediyenin kurslarında zumba dersi alan öğrencilerin sergilediği zumba gösterisi ve Denizli Kadın Platformu’na üye kadınların oynadığı zeybek gösterisi oldu. Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarı üzerinde bulunan Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen törende zeybek oynayan kadınlar, programa katılanlar tarafından büyük beğeni topladı. Kadınlar oynadıkları oyunla, efelere taş çıkarttı. 

ÇINAR’DA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI

Delikliçınar Meydanı’nda Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği programda ise gösteriler büyük beğeni topladı. Sahneye çıkan yaklaşık 20 kursiyer genç kadın, sergiledikleri zumba gösterisiyle izleyenleri coşturdu. Telefonlarıyla video ve fotoğraf çeken vatandaşlar, müziğe alkışlarla eşlik etti. Kentteki Kadınlar Günü kutlamaları çeşitli etkinliklerle sürdü. 

BAŞKAN ZOLAN: BİZİ DÜNYAYA GETİREN KADIN

Programda yaptığı konuşmada kadınların önemine dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, baş tacı olan kadınların her alanda başarı göstermesini dileyerek “Bizi dünyaya getiren bir kadın. Kadın olmamış olsa dünyaya gelmemiz de mümkün değil. Bizi bir kadın dünyaya getiriyor ve biz ona ‘ana’ diyoruz. Başka bir kadın eşimiz, hayat ortağımız, yol arkadaşımız oluyor. Onunla bir ömür geçiriyoruz, birçok dertleri ve güzellikleri birlikte yaşıyoruz. Yani kadın hayatımızın tam içinde. Kadın olmadığı zaman anamızın, eşimizin, kızımın olmaması demek. Onlara yapılan her türlü olumsuzluklara ise anamıza, eşimize, kızımıza yapılmış gibi bakmamız gerekiyor” dedi. 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.