enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2403
EURO
34,9907
ALTIN
2.454,81
BIST
10.171,45
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
32°C
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
33°C

Sel zararlarını sigorta karşılıyor mu?

Denizli’de özellikle geçtiğimiz hafta aşırı yağışlardan dolayı meydana gelen seller maddi zararlara neden oldu. Egeyön TV, Denizli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı Cemal Başeren’e merak edilen soruyu sordu. ‘Sigorta sel zararını karşılıyor mu?’ sorusunun cevabı haberimizde.

Sel zararlarını sigorta karşılıyor mu?
15.06.2023
A+
A-

İklim değişikliği yaz aylarına gelmemize rağmen etkisini gösteriyor. Aşırı yağışlar Denizli başta olmak üzere birçok ilimizde sellere neden oluyor. Selde vatandaşlar maddi zararlara uğruyor. Peki sigorta şirketleri sel zararlarını karşılıyor mu? Denizli Sigorta Acenteleri Derneği Başkanı, Cemal Sigorta Sahibi Cemal Başeren merak edilen soruları yanıtladı.

İşte o röportaj;

Sel baskınlarına karşı sigorta yaptırılabiliyor mu?

Son zamanlarda doğal afetler yurdumuzda etkili oluyor. Çok ciddi hasarlar oluştu. Doğal afetlerden biri olan sel için teminatı iş yeri, konut ve araç poliçelerinde satın alabiliyorsunuz. Genellikle otomatik olarak yaptığınız teminatlar da poliçelerinizi işlenir. Bazen vatandaşlarımız bu maddeyi çıkarıyorlar. Biz bunu çok tavsiye etmiyoruz. Bu tür felaketlerin ne zaman geleceği, nasıl olacağı belli olmadığı için biz poliçenin içerisinde bu maddenin yere almasının taraftarıyız. Doğru satılan poliçelerin içinde sel teminatı bulunmaktadır.

Olası bir sel felaketinde sigorta zararın tamamını karşılıyor mu? Prim miktarı etkiliyor mu?

İşyerleri ve konutlar için konuşursak devletin belirlediği teminatlarda muafiyetler vardır. Bu muafiyetler düşülerek hasarlar ödenir. Hasarlar bir eksper vastasıyla tespit edilir, doğru teminatlı alınan sigortalarda Muafiyetler düşülür ve ödeme yapılır.

Doğru poliçe nelere dikkat edilmelidir?

Bir iş yeri için fiyat hesaplanırken içerideki mal, kendi malın ve üçüncü şahıs malları ile ilgili rakamlar bize doğru verilirse buna göre bir fiyat çıkarıyoruz. Doğru fiyat verilirse, doğru hasar tazminatı alabilir. 100 birimlik sigorta yaptırıp, içerideki mal 150 birimlikse eksik sigorta olmuş olur. Doğru parayı alamaz. Sel muafiyeti düşündükten sonra hasar ödenir.

Sigortayı yaptırdıktan sonra örneğin evime yeni eşyalar aldım. Birkaç ay sonra poliçeye attırabiliyor muyum?

Yeni eşya alınması durumunda bunu bize bildirmeniz halinde teminat artışı sağlanabilir. Aynı şekilde teminat azalışı da yapılabilir.

Selde aracım zarar görürse trafik sigortası bunu karşılar mı?

Trafik sigortaları genel mantık olarak bizim üçüncü şahıslara vermiş olduğumuz zararın kusurumuz oranında karşılanır. Kusur karşı tarafta olmadığı için sigorta senin için bir ödeme yapmaz. Bunun için kasko poliçeleri yapılır.

Size özel bir uygulamanız olduğunu öğrendik anlatabilir misiniz?

Derneklerde yönetimler değişir. Var olan dernektir. Denizli Sigorta Acenteleri Derneği olarak sabit numaramız olması gerektiğini düşündük. Vatandaşlarımız herhangi bir noktaya takıldığı zaman o telefona ulaşsınlar istedik. Bu numara sayesinde 7/24 bize ulaşabiliyorlar. Numaramız ise 0532 489 42 20’dir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.