enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
21°C
Denizli
21°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
20°C
Pazar Açık
24°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C

Serinhisar’ın tarihine ışık tutan kitap tanıtıldı

Serinhisar Belediyesi’nin katkıları ile İbrahim İmamoğlu’nun kaleme aldığı Arşiv Belgelerinde Serinhisar isimli kitap Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi tarafından tanıtıldı.

Serinhisar’ın tarihine ışık tutan kitap tanıtıldı
19.09.2022
A+
A-

Denizli’nin Serinhisar ilçesinin tarihine ışık tutacak bir çalışma tamamlandı. Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi İbrahim İmamoğlu’nun kaleme aldığı Arşiv Belgelerinde Serinhisar isimli kitabı Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlediği basın toplantısı ile tanıttı.

GEMİ:”SERİNHİSAR KÜLTÜRÜNÜ TANITMAK İÇİN TOPYEKUN GELİYOR”

Toplantıda açıklama yapan Gemi; “Serinhisar Belediyesi ortak çalışmasıyla İbrahim İmamoğlu’nun hazırladığı, Kızılhisar ve Serinhisar’ın, Osmanlı’nın son dönemi ve Cumhuriyet’in ilk dönemini gün yüzüne çıkaran kültür çalışması gerçekleştirdik. Çalışmamızda tarihimize ışık tutan detaylar mevcut. Geçmişteki nüfus dokusu, insanların geçim kaynakları, yaşanan kültürel olaylar, nüfus sayımları, ödenen vergiler mevcut. Kitap 2012 yılında hazırlanmaya başladı. 2014 yılında hazır hale getirmiştik ancak seçimi kaybettiğimiz için çalışmalar askıya alındı. 2019 yılında tekrar göreve gelmemizin ardından İbrahim İmamoğlu çalışmayı tekrar ele alarak kitabı çıkardı. Güzel bir çalışma oldu. Altyapısında rahmetli Muzaffer Çetin destek oldu. Anadolu arşivleri tek tek taranarak oluşturulan bir kitap oldu. Bu tür çalışmalarınd devam gelecek. Şehitlerimiz ile ilgili bir çalışmamız var. Şehitlerimizin kimler olduğu, yaşamları ve ailelerini anlatan bir çalışma da önümüzdeki süreçte hazır olacak. Bir doktora tezi üzerinden çalışmamız var. Kültürümüzü tanıtmak için topyekun geliyoruz. Bu kitap başlangıç oldu.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.