enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2767
EURO
34,8986
ALTIN
2.433,59
BIST
10.134,57
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C

Seviyeli öğrenciler 2022-2023 eğitim-öğretim yılına başladı

2022-2023 eğitim öğretim yılının başlamasıyla ülke genelinde yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen bugün ders başı yaptı. Denizli’de ise yeni eğitim öğretim yılı heyecanlarından biri Denizli Seviye Okulları’nda yaşandı.

12.09.2022
A+
A-

Seviyeli öğrenciler ve öğretmenleri okulun ilk gününe bando gösterisi ile başladı. Bando gösterisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile yeni dönem resmen başladı. Sırasıyla Anadolu Lisesi ve ortaokul lisesi öğrencisi, Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Nimet Aşı ve Kurucu Müdür Mahmut Catlık konuşmalarını gerçekleştirdi.

Seviye Okulları Kurucu Müdürü Mahmut Catlık, 2022-2023 eğitim-öğretim açılış konuşmasında öğrencilere itafen şu ifadeleri kullandı; “Son 3 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerinizde çok sıkıntı yaşadınız. Pandemi kuralları, online eğitim süreci kaygılarınızı artırdı. Bilmediğiniz sorunlara aileniz, öğretmenleriniz ve idarecilerinizle çözüm yolları aradınız. Yarışmalara katılmadınız. Pozitif yönlerinizi toplum için kullanamadınız ama bunların hepsi geride kaldı.

“SEVGİ VE HOŞGÖRÜ İLE

2022-2023 eğitim-öğretim yılına daha diri daha heyecanlı başlıyoruz. Atatürk ilke ve inkilaplarının ışığında, okuyan, okuduğunu anlayan, anladığını yorumlayan, bunları matematiksel işleme dökebilen, hayatı yorumlayan, insanı seven, hayatı seven, teknolojiyi doğru kullanan bireyler olarak yetişmeniz için öğretmen arkadaşlarımız ve ben elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bunları sevgi ve hoşgörü ile yapacağız.

MAHMUT HOCA ÖĞÜTLERİ

Size öğütlerim ise şunlar; ‘İlk kendini eleştir sonra başkalarını onlardan kusurluysanız sakın açmayın ağzınızı. Faydayı ve menfaati disiplininizde arayın. Özgürce yaşamak istiyorsanız yasalara, kurallara riayet edin. Annenizi, babanızı, öğretmeninizi sevin sayın, öğütlerini dinleyin işleriniz kolaylaşsın. Yurdunuzu, milletinize ailenize yararlı bir insan olun. Dürüst ve kararlı olun. Çok çekici görünen parlak sözlere kanmayın. İyi düşünün, araştırın, sakın birden aldanmayın. Sorumluluklarınızı hakkıyla yapın. Araştırıp, öğrenip ödevinizi yapın ve bilgiler alın. Örnek biri olmak için çalışın. Bilgili, doğru ve hoşgörülü olun. İçinizde kin taşımayın. Sevginiz, nefretiniz ve öfkenizden büyük olsun. Okulunuzu temiz tutun. Kitaplarınızı sevin. Okuyun ve kültürünüzü artırın. Vatanınızı, milletinizi ve bayrağınızı sevin. Tarihimiz en büyük gurur kaynağınız olsun. 2022-2023 eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun.”

Açılış konuşmalarının ardından Seviye Okulları’nda ilk kez eğitim alacak olan ortaokul 5.sınıf öğrencilerine okula katıldıkları için hediye verildi. Bandolar eşliğinde öğretmenler öğrencileri ile sınıflara dağıldı. Okul içinde eğlence devam etti daha sonra dersler başladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.