enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4519
EURO
34,7410
ALTIN
2.440,77
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

SMA hastası Yağız Alp bebeğin tedavi olabilmesi için kampanya başlatıldı!

SMA hastası Yağız Alp bebeğin tedavi olabilmesi  için kampanya başlatıldı!
A+
A-

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde ikamet eden Tülay ve Ramazan çiftinin 13 aylık bebeği Yağız Alp’e henüz 3 aylıkken SMA hastalığı tedavisi konuldu. Bu durum üzerine harekete geçen Yılmaz çifti, çocuklarının iyileşmesi için Amerika Birleşik Devletleri’nde uygulanan ‘Zolgensma’ adlı tedavi olduğunu öğrendi. Şu ana kadar Türkiye’den 4 bebeğin bu tedaviyi olduğunu ve yüksek oranda iyileşme sağlandığı öğrenildi. 2 yıldır uygulanan tedavinin Yağız Alp’in iyileşmesi için son çare olması nedeniyle aile üyeleri Yağız Alp için destek kampanyası başlatmaya karar verdi. İlk olarak sosyal medyada @smayagizbebek adıyla açtıkları sayfada Yağız Alp’in hastalığı ile ilgili bilgilendirici paylaşım yapan çift, çocuklarının Amerika’da tedavi olabilmesi için gereken paranın toplanabilmesi için ise yardım kampanyası başlattı.

TEDAVİ İÇİN 17 MİLYON LİRA TOPLANMASI GEREKİYOR

Yağız Alp’in tedavi olabilmesi için 17 Milyon Lira’nın toplanması gerekiyor. Yağız Alp’in ailesi, ‘Zolgensma tedavisi dünya piyasasında en yüksek fiyata sahip olan bir tedavi bu yüzden aileler cesaret edememişti ama her ne kadar yüksek maliyetli olsa da başarılı olan kampanyaları görünce biz de bu yola koyulduk.’ diyerek kampanyayı başlattıklarını ifade ediyor.

‘HEP BİRLİKTE EL ELE YAĞIZ ALP’İ YÜRÜTMEYE’

Kampanya hakkında da destek olmak isteyenlere seslenen Yağız Alp bebeğin anne ve babası Tülay-Ramazan çifti, ‘Bizler de bu yüzden elimizdeki tek şansımız olan bağış kampanyasını başlattık ulaşabildiğimiz kadar ünlülere ulaşmaya çalışıyoruz çok zor bir süreç ama Denizli SMA’lı bebeğine sahip çıkacaktır. Yağız Alp’in sessizliğine ve umutlarına ses olun. Her şey Yağız Alp yaşasın, yürüyebilsin, nefes alsın diye. Hep birlikte el ele, Yağız Alp’i yürütmeye. Her bir bağışınız Yağız Alp’i tamamlayan bir parça olsun’ ifadeleri ile destek olmak isteyen yardım severlere seslendi. Kampanyaya destek olmak isteyen yardımseverler Amerika’da faaliyet gösteren gofundme.com sitesi üzerinden Yağız Alp adına açılmış olan bağış kampanyasına destek olabilecek.

Bağış kampanyasına katılmak için:

https://www.gofundme.com/f/would-you-like-to-be-yagz039s-light-of-hope

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.