enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4456
EURO
34,7820
ALTIN
2.440,03
BIST
9.939,27
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmuyor, unutulmayacak

Süper Vali Recep Yazıcıoğlu unutulmuyor, unutulmayacak
14.06.2021
A+
A-

Türkiye’nin çeşitli illerinde valilik görevlerini üstlenen, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, sıra dışı fikirleri ve enerjisi ile ‘süper vali’ olarak tanınan Recep Yazıcıoğlu, ölümünün üzerinden yıllar geçmesine rağmen unutulmadı.

Hayatı dizi-film olan Yazıcıoğlu’nu sevenler onun manevi hatıralarına sahip çıkmaya devam ediyor. Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948 yılında Trabzon, Köprübaşı’nda doğdu. Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi olan Recep Yazıcıoğlu, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, Süper Vali olarak anıldı. 1984 yılında 36 yaşında en genç vali olarak Tokat Valiliği’ne atanan Recep Yazıcıoğlu 14 Ağustos 1989’da Aydın Valisi olarak göreve başladı. 19 Ağustos 1991 tarihinde Erzincan Valiliği’ne, 26 Eylül 1999’da Merkez Valiliği’ne, 30 Ocak 2003’te de Denizli Valiliği’ne getirildi.

Sistemin işleyişine sık sık ağır eleştiriler getiren Yazıcıoğlu halkın sistemin içerisinde olmadığını bundan dolayı bürokrasinin hantallaştığı ve bu yüzden yerinden yönetim sisteminin uygulanması gerektiğini dile getirmiştir. Recep Yazıcıoğlu Tokat Valiliği sırasında torba bütçe uygulaması ile Cumhuriyetten bu yana yapılan dersliklerden daha fazla derslik kazandırmıştır. Vali Yazıcıoğlu Erzincan Valiliği sırasında doğa sporları ile uğraşmış ve yörenin doğa sporları turizmine açılmasına katkı sağlamıştır. Doğa sporlarına özellikle rafting’e olan ilgi ve katkısı Denizli Valiliği sırasında da devam etmiştir. Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ne bağlı Eskiköy’de vatandaşlar tarafından yaptırılarak iki köyü birbirine bağlayan köprüye trafik kazasında yaşamını yitiren eski Valisi Recep Yazıcıoğlu’nun adı verildi.

2 Eylül 2003’te Eskişehir-Ankara Yolu üzerindeki Temelli Mahallesi yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucunda olaydan 2 gün sonra bitkisel hayata girerek 8 Eylül 2003 tarihinde hayatını kaybetti. Cenazesi Aydın’ın Söke ilçesinde 10 Eylül 2003’te toprağa verildi.

Aydın-İzmir Otoyolu’nda seyir halindeki bir tırın arkasında merhum vali Yazıcıoğlu’nun resmi ile ‘unutmayacağız’ yazısını gören Aydınlı vatandaşlar gördükleri manzara karşısında duygulandı. 18 yıl önce hayatını kaybeden Vali Yazıcıoğlu’nun resmini görenler cep telefonlarına sarıldı. Birçok vatandaş tırı görüntülemek için uğraşırken, kimileri de sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.