enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Tarihi Çarşı Caminin etrafındaki görsel kirlilik temizleniyor

Denizli’nin Buldan ilçesindeki tarihi Çarşı Cami etrafında oluşan görüntü kirliliği, istimlak edilen dükkanların yıkılmasıyla birlikte gideriliyor.

Tarihi Çarşı Caminin etrafındaki görsel kirlilik temizleniyor
12.08.2022
A+
A-

Bundan ilçede tarihi 17. yüzyıla kadar dayanan Çarşı Camisinin etrafında görüntü kirliliğine neden olan dükkanlar için başlatılan mücadele mutlu sonla noktalandı. Görüntü kirliliği oluşturan ve uzun süredir kentte çözüm üretilmeyen eski ve kötü görünüm oluşturan işyerleri için istimlak kararı alındı. Bedellerinin hak sahiplerine ödenmesinin ardından dükkanlar bir bir yıkılmaya başlandı.

Kötü görünüm oluşturan iş yerlerin yıkılmasının ardından tarihi caminin muhteşem taş işçiliği ise yıllar sonra ortaya çıktı. Buldanlı vatandaşlar ise uzun süredir çözüm bulunamayan işyerlerine el atılmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyleyerek, karara katkı sunan yetkililere teşekkür etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.