enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
34,9771
ALTIN
2.448,74
BIST
10.173,42
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
31°C
Cuma Açık
32°C
Cumartesi Açık
32°C
Pazar Açık
32°C

Tarım sulaması önemli Aktaş Göleti için sevindirici haber

Denizli’nin Buldan ilçesinde bölgenin tarım alanlarının sulanmasında kullanılması için inşa edilen Aktaş Göledi, son yağmur yağışıyla birlikte doluluk oranına yaklaştı.

Tarım sulaması önemli Aktaş Göleti için sevindirici haber
24.03.2023
A+
A-

Buldan ilçesinde bağlı Aktaş Mahallesi’ndeki bölgenin tarım alanlarının sulanmasında kullanılan Aktaş Göleti, bu yıl doluluk sınırına ulaştı. Aktaş göleti, kapalı sistemde ve kartlı sayaçlı olarak damlama ile yağmurlama sulama şeklinde su kullanıyor. Geçen yıl açılışı yapılan gölet, Brüt sulama alanı 160 ha, net sulama alanı 140 ha, su kapasitesi 766 hm3 Aktaş ve Buharkent Muratdağı alanlarına sulama sağlıyor. Buharkent ilçesine bağlı Ericek Mahallesi yanında yapılan gölet, Aktaş Mahallesi ile daha alt koddaki bölgelerin topraklarını sulayacak.

Bu yıl yaz aylarında tam randımanlı su verilmesi düşünülen toprakların suya kavuşması ile verim artacak, çiftçilerin gelirleri de ayni oranda artacak. Meyvecilikte elma, daha alt kodlarda zeytin ve incir, sebzede de özellikle domates ve çilek üretimi ile bilinen bölgenin cazibe merkezi olması bekleniyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.