enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Tartışmaya konu olan arsaların satışına belediye meclisinden onay çıktı!

Denizli’nin Merkezefendi İlçesi Belediyesi meclisi toplantısı gerçekleşti. Yer yer gergin anlar yaşanan toplantının gündeminde Şemikler ve Bereketli mahallelerinde bulunan belediyeye ait arsaların satışı vardı. Tartışmalı geçen oturumda söz konusu arsaların satışı oy çokluğu ile kabul edildi.

Tartışmaya konu olan arsaların satışına belediye meclisinden onay çıktı!
10.06.2023
A+
A-

Merkezefendi Belediye Meclisi olağan toplantısını gerçekleştirdi. Yoklama ve açılış konuşması ile başlayan meclis toplantısında Bereketler ve Şemikler Mahallelerinde bulunan, Belediyeye ait arsaların satışına meclis oy çoğunluğu ile karar verdi.


Geçtiğimiz günlerde Eski Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu söz konusu arsanın satılmasını eleştirdiği bir video çekip sosyal medyada yayınlamıştı ve yaptığı çeşitli paylaşımlarla bu arsanın satışına müsaade etmeyeceğinin altını çizmişti. Merkezefendi İlçesi Şemikler ve Bereketler Mahallesinde bulunan arsanın satışı ile ilgili söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Yavuz Aki, arsaların satılması yerine buralara toplu konutlar yapılabileceğini savundu.

Mecliste Cumhur İttifakı adına söz alan Yavuz Aki “Cumhur İttifakı olarak bu konuda bizim bir önerimiz olacak. Şemikler Mahallesi 521 Ada 1 Parselde imar kurulu konut alanı olan 8bin 80 M2’lik Merkezefendi Belediyesi’ne kayıtlı olan arsanın dar gelirli vatandaşlarımız için konut sağlamak amacıyla kullanılmasını, milli evrak taşınmaz satış gelirleri ile oluşan gece kondu fonunda biriken yaklaşık 42 milyon TL paranın da dar gelirli vatandaşlarımız için yapılacak konutların yapımında kullanılmasını ve konunun meclisimizde ve Başkanlık görevinde olarak da değerlendirilmesini talep ediyoruz. Bu konuyla ilgili biraz ayrıntı da vermek istiyorum. Bahse konu olan bu arsada dar gelirli vatandaşlarımız için yapılacak, yapılabilirse, meclisimiz böyle bir karar alırsa, meclis üyelerimizden de bunu rica ediyoruz. Bürüt 106 M2, Nette de 81,6 M2 198 adet daire çıkıyor. Diğer bir çalışmada da 116,67 M2 Bürüt, nette de 189,75 M2, 180 adet 2+1daire çıkıyor. Bizim talep ettiğimiz bu arsanın satışından vazgeçerek, belediyemiz tarafından dar gelirli vatandaşlarımız için konut yapılabilir. Bu toplu konut yapılmasından da, bu fondaki 42 milyon para kullanılabilir. Gece kodu kanununda da şuna izin veriyor; buradan da belediyemize gelir elde edilebilir, bu konunun da değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Konuyla ilgili söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Murat Cımık “Şu anda konuştuğumuz madde, Bereketler’deki arsanın satışının iptal edilmesi maddesi, doğru mudur? Ancak AK Parti Grup Başkan Vekili, bir sonraki Şemikler’de ki arsanın nasıl kullanılacağı ile ilgili fikirlerini ve projelerini sunuyor. Bence bir sonraki maddede, o maddenin kabulü kısmında bu arsayı nasıl değerlendirmek isterlerse onunla ilgili fikirlerini, bizde neden satılması ile gerekçelerimizi arz edersek daha sağlıklı olacağını düşünüyorum. Söz konusu Bereketli’deki arsanın satışını, Belediyemizdeki yapılan çalışmalar içerisinde kamuoyuna bunun satının iptal edilmesi ile ilgili karar almışsınız. Bu konunun şuanda iptal olduğunu düşünüyorum. Diğer maddenin iptal edilmesini istiyorsanız orada onu iptal edersiniz. Satışı iptal edildiğinde oraya bir toplu konut yapma fikriniz varsa onu ifade edersiniz. Şuan konuştuğumuz madde 1 nolu madde. Yani Bereketli’deki satış maddedir “ dedi.

BAŞKAN’DAN CHP’YE DAVET


Kritik oylamada bağımsız meclis üyesi Murat Cımık’a, Yavuz Aki’nin “Bağızsız mı, CHP meclis üyesi mi anlayamadım. Bizim tarafta, sizin tarafta diyor. Hangi tarafta olduğunun farkına varsın” demesi üzerine Başkan Doğan, “Bunu ispatlamasına gerek yok herhalde. Değil mi?” şeklinde cevap verdi. Murat Cımık’a dönen Şeniz Doğan “Sizi de ve diğer meclisüyesi arkadaşlarımızı da en yakın zamanda aramızda görmek isteriz” dedi. Bağımsız meclis üyeleri Murat Cımık, Arif Suna ve Gökhan Deda’yı CHP’ye davet etti.

“BEN BELEDİYENİN KAYNAK YARATMA TELAŞINI ÇOK HAKLI BULUYORUM”

Belediye meclisinde söz alan CHP Meclis Üyesi Özdilek Koçoğlu “Bütün diğer belediyelerde de ek kaynak yaratma telaşı var. Bunu da biliyoruz. Örneğin Pamukkale Belediyesine devredilen 2 mahallenin üst yapıyı, alt yapı çalışmalarının tekrar Büyükşehir Belediyesine devrettiğini biliyoruz. Ayrıca Pamukkale Meclis üyelerinden edindiğim bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda Pamukkale Belediyesi’de arsa ve bina satışına çıkmış ve binasını satmış. Yani hiç kimse, hiç birimiz öngöremiyoruz. Ben Belediyenin kaynak yaratma telaşını çok haklı buluyorum.  Bu nedenle de gerçeklerin üstünü kapatıp paylaşımlar yapılmasını ben şuanda doğru bulmuyorum. Bunu şuanda, şu durumda siyasi bir rant devşirme olarak düşüyorum.” dedi.

“SATILMASIN, GEREKİYORSA BORÇLANMAYA GİDELİM”

2016 yılında bu arsalar belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere satın alınmıştır diyen Ak Parti Meclis Üyesi Yavuz Aki “Cumhur İttifakı olarak bizim fikrimiz buraların dar gelirli vatandaşlar için toplu konut olarak kullanılmasından yana bizim fikrimiz. Bu maddenin de oylanmadan iptalini talep ediyoruz. Arsalar satılabilir ama daha büyük yapısal bir projeniz vardır. Onu yapmak için satarsınız. Daha büyük bir arsa alacaksınızdır, onun için satarsınız, daha farklı, büyük ölçekli projeleriniz vardır onun için satarsınız. Bunda sıkıntı yok. Ama bu satışla ilgili böyle bir durum yok. Biz bütçeyi takip ediyoruz ve oralara dayanarak buraların satılmaması gerektiğini düşünüyoruz. Bütçemizde satmadan da bir çözüm bulunabilir. Satılmasın, gerekiyorsa borçlanmaya gidelim” dedi.

“NEDEN KELİME OYUNU YAPIYORSUNUZ?”

Murat Cımık “Burası 2016’da konut olarak alınmıştır. Bu belediye 2016,2017,2018,2019’un Mart ayına kadar burada hiçbir konut alanının hizmet alanına dönüştürülmesi için fonksiyon değişikliği yapmamıştır. Büyükşehir Belediyesi 2016 yılında altı spor kulübü ile Kaynarca arasında 11 M2 alanı belediye hizmet binası ve sosyal tesis olarak tahsis etmiş. Yani konut olan yeri siz hizmet binası diyorsunuz ama belediye hizmet binası olarak tahsis edilen yeri bize bunu söylemiyorsunuz. Neden kelime oyunu yapıyorsunuz ki? 2016’da büyükşehir belediyemiz tarafından kaynarca hizmet binası olarak verilmiş, yetmedi 2017’de biz bu yerle ilgili kurumlar tarafından ücretsiz tapu tahsisi yapılmış. Şimdi size soruyorum; hiç konut alımına çıkılmamış yer mi hizmet binasıdır, büyükşehir belediyesi tarafından tahsis edilmiş yer mi hizmet binasıdır? Rakamları şişirerek, konuları değiştirerek siyasi algı yaratıyorsunuz.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan “Belediyelerin durumu belli. Biz diğer belediyerle de görüşüyoruz. Bir çok belediye satış yapıyor. Belediyelerin sıkıntıları var. TOKİ konutları ciddi bir talep görüyor. Bakanlık büyük projeler yapmayın, tasarruf edin diye genelge gönderiyor. Böyle bir durumda toplu konut projesine giremeyiz. Arsa ne için alınmıştı? Tabi ki,  belediye hizmetleri için alınıyor. Belediye hizmeti yapmak için de satılıyor. Belediye bir şirket değil. Burada kar amacı gütmez. İhtiyacı varsa satar” dedi.

Belediye Meclisinde yapılan oylama ile Bereketler ve Şemikler Mahallelerinde bulunan arsaların satışı kararı kabul edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.