enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C

Başkan Akyol’dan Festivale Davet Var

Başkan Akyol’dan Festivale Davet Var
19.07.2018
A+
A-

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol bugün gerçekleştirdiği basın toplantısında bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne herkesi davet etti. Akyol,”2018 yılında 2’ncisini gerçekleştirmek için hazırlıklarını tamamladığımız Tavas Zeybek ve Kültür Sanat Festivali’nin artık başlangıç kısmına geldik. 20 Temmuz Cuma günü de açılış seremonisi ile festivalimizi başlatacağız.”dedi.

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol bugün Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirdiği basın toplantısında bu yıl 2.’si düzenlenecek olan Zeybek, Kültür ve Sanat Festivali’ne herkesi davet etti. Başkan Akyol basın toplantısında festivalin amacı, hedefleri ve içeri hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Akyol’un basın toplantısında öne çıkan açıklamaları şu şekilde;

Festivalden önce Tavas’ta neler oluyor? Sizlere aktarmak isterim diyerek sözlerine başlayan Akyol,” Tavas’ta çok güzel şeyler oluyor ve olmaya devam edecek. Öncelikli amacımızın Tavas’ın adını duyurmaktır. Bizler de Tavasımız’ın ekonomik,sosyal ve kültürel anlamda tanımlanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Tavas tabi ki tanınıyor ama değişim şartları içinde tanımlanmanın sürmesi gerekiyor. Bizler Tavas’taki değişimi,dönüşümü, yapılan ve yapılacak olan hizmet destanlarını anlatmaya devam edeceğiz.”dedi.

”Hedefimiz Sürdürülebilirlik”

Zeybek kültürünün geleceğe aktarılmasının önemine dikkat çeken Akyol,”Tavas’a baktığımızda zengin bir kültür yapımız var. Bu zengin kültür yapımızdan biri olan Zeybek ve sanat,şiir ve edebiyatımızı geleceğe nasıl aktarabiliriz, iletişim kanalları ile nasıl bütün herkese ulaştırabiliriz gayretindeyiz. Bizim festivalimiz 16 Mayıs’ta gerçekleştiriliyordu. Zeybekler Günü dolayısıyla o günde gerçekleştirdiğimiz festivalimizi Avrupa’daki vatandaşlarımızın katılım istekleri doğrultusunda yaz aylarına aldık. Bizim amacımız hizmette sürdürülebilirlik. Saman alevi gibi bir anda yaptık bitti bize göre değil. İnşallah Tavas Zeybek ve Kültür Sanat Festivali’nin 5’ncisi,15’ncisi yapmayı Allah bizlere nasip etsin. Bizim festivaldeki ürünümüz kültürümüzdür. Bu kültür festivalinde Ege’nin Efeleri Tavas’ta olacak. Bu anlamda zeybek kültürüne ve duruşuna herkesi doyurmak istiyoruz. Festivalin amacı bu kültürü ve duruşu geleceğe aktarmaktır.”dedi.

Başkan Akyol’dan Katılımcılara Uyarı

Sıcak günlerde Tavas’ın serin bağlarına herkesi davet eden Başkan Akyol bir konuda uyardı. Akyol,” Cuma günü Atatürk anıtına çelenklerin konulması, mehter yürüyüşü, tüm illerimizden gelen zeybek ekipleri ve vatandaşlarımızın katılımı ile başlayacağız. Bu sıcak günlerde Bağlar Mesireliği’nde binli rakımlarda serin havada herkesi ağırlamak istiyoruz. O serin ortamda açılış seremonisi ve açılış konuşmaları gerçekleştirilecek. Akşamında ise klarnet ve zurna resitalleri olacak. Önemli sanatçılarımızdan Hasan Kavallı önderliğinde tüm ekipler gösterilerini sunacak. Buradan da katılacak olanlara sesleniyorum programlar akşam gerçekleşeceği için o serin havada hasta olmamak için ceketsiz, kazaksız gelmesinler.”dedi

Ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu Askar Aytmatov da Tavas’ta Olacak

Başkan Akyol sözlerini Cumartesi ve Pazar günü gerçekleştirecek etkinlikler hakkında bilgi vererek tamamladı. Akyol;”Cumartesi günü Pamukkale Üniversitesi’nden Turgur Tok, Ramazan Tehis ve Şerif Kutla hocalarımız paneller verecek. Ayrıca ünlü yazar Cengiz Aytmatov’un oğlu Kırgızistan eski dış işleri bakanımız Askar Aytmatov da Tavas’ta olacak. Ardından Cumartesi günü akşam Kolpa konserimiz var. Pazar günü ise en önemli etkinliklerimizden biri olan Gökay yani yörük şenliklerimiz olacak. Yörük kültürü Tavas’ta yaşayacak. Akşamına da Derya Uluğ konserimiz var. Saat 18:00’da ise sürpriz bir gösterimiz olacak. Ben buradan Denizli’deki tüm vatandaşlarımızı, Türkiye’nin ve Dünya’nın her yerinden vatandaşlarımızı festivalimize davet ediyorum”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.