enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5653
EURO
34,9616
ALTIN
2.447,40
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Salı Parçalı Bulutlu
26°C

Türk Bayrağı’nı indirttiği iddia edilen müftüden ilk açıklama

Denizli’nin Tavas ilçesinde Müftü Hanifi Özlen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda camiye asılan Türkiye Bayrağı’nı indirttiği iddiası ortalığı karıştırdı. MHP İl Başkanı Cafer Birtürk tarafından durumun vehameti sosyal medya üzerinden ifade edilirken, İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın müftü hakkında soruşturma başlatıldığını bildirdiği belirtildi. Ancak Müftü Hanifi Özlen’in Kasım ayı ilçe müftüleri toplantısına katılması akıllarda soru işareti bıraktı. Bu gelişmelerin ardından Müftü Hanifi Özlen’den ilk açıklama geldi.

Türk Bayrağı’nı indirttiği iddia edilen müftüden ilk açıklama
07.11.2019
A+
A-

Tavas ilçesi Müftüsü Hanifi Özlen’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ilçe merkezindeki camiye asılan Türk Bayrağı’nı indirttiği yönündeki iddia ilçeyi ayağa kaldırdı. MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk konunun kendilerine iletildiğini ifade ederek sosyal medya hesabından,”Tavasımızın Müftüsü Hanifi Özlen Hocanın İcraatlarıyla ilgili Uzun Zamandır Bize şikayetler gelmekte idi Bugün Yüzlerce şikayet telefonu aldık Enson icraatı cami de asılan Türk bayrağının İndirilmesiTalimatını verdiği yönünde arayanları yatıştırmakta güçlük çekiyoruz Bu hocanın yetkililer tarafından acilen görevden uzaklaştırılması kanaatindeyiz”ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI İDDASI

İddiaların sosyal medyada da yankı bulmasının ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık’a ulaşan Haberhorozu.com, hazırladığı haberde,  Aşık’ın, Tavas Müftüsü Hanifi Özlen hakkında soruşturma başlatıldığını, Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan müfettiş talep ettiklerini açıkladığı ve Tavas Müftüsü Hanifi Özlen ise bugünden itibaren 15 gün izne ayrıldığı belirtildi.

İLÇE MÜFTÜLERİ TOPLANTISINA KATILDI

Soruşturma başlatıldığı ifade edilen, Tavas Müftüsü Hanifi Özlen dün Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Emniyet Müdürü Kenan Yıldız ve Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın da bulunduğu 2019 Kasım ayı İlçe Müftüleri Toplantısı’na katıldı. Soruşturma başlatıldığı söylenen müftünün bu toplantıda yer alması akıllarda soru işareti bıraktı.

İLK AÇIKLAMA GELDİ

Müftü Hanifi Özlen konu hakkında Denizlimuhabir’e konuştu.,”Ben 30 Ekim Çarşamba günü ilçe merkezinde bulunan Merkez Aliağa Cami’ne namaz kılmak için gittiğimde cami görevlisine camimiizn girişinde gelişi güzel asılmış olan bayrağımızı cematin giriş çıkış yaptığı yerde değil daha uygun ‘yüksek ve görünür’ yere asılmasının daha iyi olacağını söyledim. Buradan almasını söylemem bu niyettedir. O cami ile birlikte birçok camimizin iç ve doş kısımlarında bayraklarımız mevcuttur. 29 Ekim günü müftülük olarak biz, hizmet binamız ve türm Kur’an kurslarımızı Türk Bayrağımız ile donattık. Kendi makam odamda da 3 tane Türk Bayrağı bulunmakta zaten. Bu olayda bir yanlış anlaşılma olmuş biz her zaman bayrağımıza, vatanımıza, milletimize sahip çıkanlardanız. Her vaazımda, her duamda da bu değerlerimizi özellikle vurgularım”dedi.

Yorumlar
  1. Osman Nuri Karaobalı dedi ki:

    Sayın müftümüz açıklamış zaten. Cemaatin giriş çıkışına engel olacak şekilde rastgele asılmış diye. Daha uygun bir yere ve daha düzenli şekilde asılmasın istemiş. Böyle yapmamış olsaydı bu sefer de vay efendim müftü bayrağa saygısız diye yaygara yapılacaktı. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olunca sonuç böyle oluyor. Keçisi çalınan müftüyü müftü keçi çaldı diye haber yapıldığını unutmadık. Olayı bu noktaya getiren, adı Müslüman ama yaşamında Müslümanlıktan uzaktan yakından ilgisi olmayanların şerrinden tüm diyanet görevlilerini Allah korusun.