enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3595
EURO
34,6728
ALTIN
2.394,94
BIST
10.158,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

TDP Genel Başkanı Genel Başkanı Sarıgül Denizli’de ülke gündemini değerlendirdi.. ‘Askeri hareketlilik’ iddiaları hakkında sert konuştu

TDP Genel Başkanı Genel Başkanı Sarıgül Denizli’de ülke gündemini değerlendirdi.. ‘Askeri hareketlilik’ iddiaları hakkında sert konuştu

TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül parti il binasının açılışı ve bir dizi programa katılmak için Denizli’ye geldi. Sarıgül, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde yaptığı basın toplantısında ülke gündemini değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

“YANGINA MAZOTLA GİTMEDİK”

Konuşmasına ülke gündemini değerlendirerek başlayan Sarıgül;”Ülkemizde maalesef ciğerlerimiz yanıyor. İnşallah bu yangınlar son bulur. Biz TDP olarak sorumluluğumuz yerine getirdik. Bölgeye ilk intikal edenlerdeniz. Biz yangına mazotla giden bir parti olmadık. Yangın üzerinden siyaset yapmadık. Önce yangınların bitmesini istiyoruz. Bittikten sonra ‘yangınlar neden çıktı, eksikler nedir?’ sorularını soracağız. Ben tüm yurttaşlarımıza duyarlılıkları için teşekkür ediyor. “dedi.

“GÖÇ DALGASINI SADECE CENNET VATANIMIZIN KALDIRMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”

Afganistan’dan gören göç dalgası hakkında Sarıgül;“Göç münasebetiyle Türkiye’miz büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Suriye’den gelen anneler,babalar ve çocuklar işgal ve zulümden kaçtılar. Türkiye’miz kucağını açtı. Her ülkede sorun olduğunda Türkiye’ye gideyim olursa doğru bir şey olmaz. O nedenle Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletleri’ni göreve çağırıyorum. Afganistan’daki göç dalgasını sadece cennet vatanımızın kaldırması mümkün değildir. ABD, İngiltere Türkiye üzerinde istediği oyunu oynatma hakkına sahip değildir. Biz ABD’ye ‘Türkiye senin arka bahçen değildir’ demeliyiz.”ifadelerini kullandı.
Sargül olimpiyatlarda gelen başarılar hakkında;“Olumlu şeylerden bahsetmek gerekirse bunlardan bir tanesi olimpiyatlarda evlatlarımızın başarısıdır. Bu bizim için son derece önemlidir. İnşallah bir sonraki olimpiyatlara iyi hazırlanarak madalya sayısını arttıracaklar. Bayrağımızı dalgalandırmaları gurur meselesidir.”dedi.

TDP’Yİ ANLATTI

Türkiye Değişim Partisi’nin tanımlayarak sözlerine devam eden Sarıgül;”TDP, ülkemizde siyasetin dilini, yapılış şeklini değiştirecek. TDP nezaketi ve zerafeti getirecek. Ankara’da müthiş bir demokrasi sofrası kuracak. Bu sofrada her renk her kültür düşüncelerini ifade edebilecek. Sevgi ortamını yaratacağız. Türkiye’mizi bu ortamda nasıl yöneteceğimizi göreceğiz. Partimizi 20 Aralık 2020 günü Dünya İnsanlığa Saygı ve Fakirlikle Mücadele Günü’nde kurduk. Biz her görüşten insan birbirine saygılı olsun istiyoruz. Fakirlikle de mücadele edelim. TDP iktidarında bir evladımız yatağına karnı aç girmeyecek. TDP bir reform yapmıştır. Bütün partilerde delege ağalığı var. TDP delege ağalığı ortadan kaldırdı. Türkiye’nin kaderiyle oynayacak olan genel başkanı 1300 delege seçebilir mi? TDP reform yaparak genel başkanı partiye kayıtlı üyelerin seçmesine karar verdi. TDP Genel Başkanını üyeler seçecek. TDP’nin iki canı vardır. Birinci canımız ay yıldızlı bayrağımızı Almanya’nın, İngiltere’nin önüne taşımaktır.”şeklinde konuştu.

DENİZLİ’YE BAKIŞI

Denizli hakkında düşüncelerini belirten Sarıgül;“Denizli tekstilin dünyadaki başkentlerinden biridir. Denizli ülkemizin 10 büyük ekonomisinden biridir. Denizli üniversite kentidir. Pamukkale’si ile dünyaya açılan kapıdır. Tarım kentidir. İhracatta ülke ekonomimize çok büyük katkısı bulunmaktadır. Denizli Anadolu Kaplanları’nın başında gelmektedir. Denizlispor bu şehrin markasıdır. Denizli benim için son derece önemlidir. Çok geldim gittim. Buradan başarı örneği vermek gerekirse; beyaz eşya ihracatında başarımız ortada. Bunun mimarlarından biri Denizli Babadağlı Ahmet Nazif Zorlu’dur. Bütün bunlara rağmen Denizli’nin sesinin daha fazla çıkması lazım. Pamukkale’nin daha fazla tanıtılması lazım. Bu manada Ekim veya Kasım ayı içerisinde gerçekleştireceğimiz Denizli Çalıştayı’nda anlatacağız. Denizli İl Başkanımız Orçun Saruhan Başkanlığında tüm yöneticilerimizi tebrik ediyorum”dedi.

“SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILMALI”

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, ‘Erken seçim bekliyor musunuz sorusuna’;“Öğrenciler karnesini her yıl, siyasetçiler 4 yılda bir alıyor. Biz 6 ay sonra yapılacak olan tüm seçimlere hazırız. Ama biz seçimlerin zamanında yapılmasını istiyoruz. Kamuoyu bizim kadrolarımızı tanıdıkça oylarımız yükselecek. 77’de Bülent Ecevit’in, 83’te Özal’ın, 94’te Demirel’in, 2000 yılında AK Parti’nin yakaladığı rüzgarı yakalayacak parti biziz. Çünkü başın düşerse dara Sarıgül’ü ara” dedi.

“İLK TURDA HERKES KENDİ ADAYINI ÇIKARMALI”

‘Olası bir seçimde hangi ittifakta yer alacaksınız sorusuna ise;“İlk turda her siyasi parti kendi adayı ile çıkması lazım. İttifak yapmak istiyorum diyen muhalefet partisi kendi koltuklarını korumak istiyorlar. Oylarının havuzda olmasını istiyorlar. Ahali kaç oy aldığını görsün istemiyorlar. Yani diyorlarki;’10 dönüm bostan yan gel yat Osman’ Bizim için bir oy bile kıymetlidir. Biz öyle bir aday çıkaracağız ki belki de ilk turda ipi göğüsleyecek” diye cevap verdi.

“BİR SABAH EZAN OKNURKEN DENİZLİ’YE HELİKOPTER GELİYORSA TDP İKTİDAR OLMUŞTUR”

‘Olası seçimde Denizli’den ne bekliyorsunuz” sorusuna Sarıgül; “Ben Denizli’den çok şey bekliyorum. Benim için çok önemli. Orçun Başkanımız il başkanlığını yürütüyor. İlçelerimiz süratle tamamlanıyor. Biz Denizli’de seçime girme yetkisini aldık. Denizli’de başkanlarımız ve milletvekillerimiz olacak. Bir sabah ezan okunurken bir helikopter Denizli’ye geliyorsa TDP iktidar olmuştur.” dedi.

‘DARBE LAFINI KİM EDİYORSA ONUN KARŞISINDA OLURUZ’

‘Sabah Gazetesi Yazarı Hilal Kaplan’ın ‘Askeri Hareketlilik var’ diyerek darbe imasında bulunması ve Ekşi Sözlükte açılan ‘Ayaklanma’ başlığına soruşturma açılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz’ sorusuna Sarıgül;”Biz TDP olarak her zaman demokrasinin yanındayız. Askerlerimizi severiz ama kışlada severiz. Askerimizi bayrağımız, toprağımız tehlikeye düşmedikçe kışladan çıkmamalarını isteriz. Biz siyasi iktidarların yanlışlarını demokratik ortamda söyleriz. Darbe lafını kim yapıyorsa biz onların karşısında oluruz. Sadece 15 Temmuz hain darbe girişimini değil, 28 Şubat’ta Ankara’da tankları yürütülmesinin arkasındaki gazete sahipleri ve köşe yazarlarının da hesabının sorulmasının takipçisiyiz. Biz demokrasi içerisinde darbe lafını duymak istemeyiz. Ben 12 Eylül’ü yaşayan bir arkadaşınızım. 15 Temmuz’u yaşayan bir arkadaşınızım. Darbe çığırtkanlığı yapmak isteyenler tembeller, halktan uzak olanlar, demokrasiye inanmayanlardır. Biz her zaman demokrasinin yanında, Atatürk milliyetçiliğinin yanındayız. Biz her zaman demokrasi diyen Ata’mızın evlatlarıyız”diyerek sözlerini noktaladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.