enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2970
EURO
34,7783
ALTIN
2.396,90
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

TDP İl Başkanı Sarıhan: “Bizim iktidarımızda KYK değil öğrenci ağırlama evleri olacak”

Türkiye Değişim Partisi(TDP) Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan KYK borç faizlerinin silinmesi hakkında önemli açıklamada bulundu. Sarıhan;”Bizim iktidarımızda bu kurumun ismi öğrenci ağırlama evleri olacak. Böylece öğrencilerimizin sadece odakları okumak olacak.”dedi.

TDP İl Başkanı Sarıhan: “Bizim iktidarımızda KYK değil öğrenci ağırlama evleri olacak”

TDP Denizli İl Başkanı Orçun Sarıhan Egeyön TV’de Oral Can Tatar’ın sorularını yanıtladı. Sarıhan KYK borcu faizleri, iktidar muhalefet tartışması, EYT’liler ve partisi hakkında açıklamalarda bulundu.

İşte Başkan Sarıhan röportajı;

KYK fazilerinin silinmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

“ÖĞRENCİ AĞIRLAMA EVLERİ OALCAK”

Faizlerin silinmesini bizim çok hoşumuza gitti. Öğrencilerimiz zor şartlar altında eğitim hayatlarına başlıyor. Okul bitince iş bulma sürecine giriyor. Çoğu gencimiz kendi mesleklerini yapmıyor. Bunlar bizi son derece üzüyor. Bizim gençlerimizle ilgili manifestomuz var. Biz kredi yurtlar kurumu demekten kendimizi alırız. Bizim iktidarımızda bu kurumun ismi öğrenci ağırlama evleri olacak. Böylece öğrencilerimizin sadece odakları okumak olacak. Aldıkları kredileri ödemek zorunda kalmayacaklar. Çünkü burs alacaklar. Biz her zaman ‘Gençlerin ülkeye değil, ülkenin gençlere borçları olur’ diyoruz.

İktidar faiz silme kararını çıkarırken, muhalefet Kılıçdaroğlu’nun söylemi ile burar çıktı diyor. Buna ne diyorsunuz?

“HÜKÜMET KARARINI TAKDİR EDİYORUZ”

Biz bu ülke için taş taş üstüne koyana Allah bin kere razı olsun deriz. Biz hiçbir siyasi lidere sinkaflı dil kullanmayız. Biz siyasetin dilini değiştirecek olan partiyiz. Bizde her zaman öğrencilerin durumunu dile getiriyorduk. Biz hangi liderin bunu gündeme getirdiğine bakmayız. Burada faizlerin silinmesi çok çok önemlidir. Hükümeti almış olduğu karardan dolayı takdir ediyoruz. Muhalefeti dinledilerse de çok teşekkür ediyoruz.

EYT hakkında ne düşünüyorsunuz?

“EYT HAKTIR”

Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren bir olay. Yıllardır sürüncemede kalmış bir olay. Biz bu tarz şeylerin siyasete alet edilmesini istemiyoruz. EYT bir haktır. Hükümetin bunu seçim zamanı geldiğinde dile getirmesi bizi üzüyor. Bunu yapacaksan seçim bittikten sonra masaya yatırır ve kazanılmış hakları vatandaşlara iletirsin. Biz TDP olarak EYT’lilerin sorunlarını biliyor ve kurulduğumuz günden bu yana bunu gündeme getiriyoruz. Hükümet bunu bütçesinin nasıl buluruz diye düşünüyor. Bunun cevabı çok açık bu ülkenin üretime ve markalaşmaya ihtiyacı var. Bunlar olursa kaynak yaratılır. Bizim projelerimiz ortada faydalanmak isteyen gelebilir.

Bir il başkanı olarak Genel Başkan Sarıgül’ü nasıl değerlendiriyorsunuz?

“SARIGÜL’ÜN ANLAYIŞI BİZİ SİYASETTE GÜZEL YERLERE GÖTÜRECEK”

Bugün siz genel başkanımızı ararsanız muhakkak telefonu açar. Açamasa bile 2 saat içinde geri döner. Yıllardır bu tavrı hiç değişmedi. Biz halkın içerisine girdiğimizde Mustafa Sarıgül dediğimizde herkes çok seviyor. Mustafa Sarıgül’ün dokunmadığı insan kalmamış gibi görünüyor. Kendisinin bir sözü var;’Elbet bir gün Türkiye’de yaşayan Türk vatandaşların hepsi Sarıgül’ün elini sıkacak’ diyor. Bu da bizim motive ediyor. Bizim de genel başkanın bir yansıması olmalıyız. Sayın Sarıgül en son Şişli Belediye başkanlığını yüzde 69,6 ile kazanmıştı. Orada yardımcısına geriye kalan yüzde 30 bize neden oy vermedi araştıralım ve ulaşalım demiş. Bu anlayış bizi siyasette güzel yerlere götürecek.

TDP Denizli’de masaya ne zaman yumruğunu vuracak?

TDP Denizli masaya vuruyor. Bizim masaya vurmamızın sebebi içimizdeki enerjiyi açığa vurmaktır. İsyanımızı açığa çıkarıyoruz. İyi giden şeyleri alkışlıyoruz ama kötü giden işte içimizden gelen isyanı masaya vurarak gösteririz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.