enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3802
EURO
34,7505
ALTIN
2.409,99
BIST
10.098,72
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
27°C
Denizli
27°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C

Termik santrale bir tepki de TMMOB’dan

Termik santrale bir tepki de TMMOB’dan
29.04.2020
A+
A-

TMMOB Denizli İl Koordinasyon Kurulu Tavas- Avdan ovasında yapılması planlanan Termik santral ile ilgili açıklama yaptı. İKK Genel Sekreteri Mehmet Sarıca imzasıyla yapılan açıklamada, “Geleceğimize, topraklarımıza, ovalarımıza ve sağlığımıza sahip çıkıyoruz” denildi.

ÇALIŞMALAR HEMEN DURDURULMALI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Tavas- Avdan ovasının yok olmaması için yapılması planlanan Termik santral ile ilgili çalışmalar acilen durdurulmalıdır.

DOĞAYA KARŞI BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK

Tüm dünya ve ülkemiz Korona virüs salgınına karşı korunma ve mücadeleye odaklanmışken insan ve doğa sağlığının çok önemli olduğu bu dönemde Salda Gölünden sonra Tavas’ın ve Denizli’nin akciğeri sayılan bu bölgemizde Termik Santral yapılacak olması insanlığa ve doğaya karşı büyük bir sorumsuzluktur.

DÜNYA TERK EDERKEN…

Dünyada çevreye, doğaya ve canlılara verdiği zarar yüzünden artık kullanılmayan termik santraller, Türkiye’de hala kullanılmakta ve yenilerinin yapılmasında ısrar edilmektedir. 

DENİZLİ NİN EN VERİMLİ TOPRAKLARI KATLEDİLECEK

Avdan’da Termik Santral yapılması planlanan bölge Denizli’nin en verimli sulu-susuz tarım ve hayvancılık yapılan arazileri barındırmaktadır. Kurulma çalışmaları yürütülen Termik Santral ile oluşacak uçucu küllerin asit yağmurlarına dönüşmesi sonucu insan, hayvan, tarım ve endemik bitkilerin yaşamı ile bölgenin su ve toprak ekosistemini tamamıyla olumsuz etkileyecektir. Ayrıca Koruma altına alınmış olan Zeytin ağaçlarının yok olmasına neden olacaktır.

SADECE BÖLGEYİ DEĞİL DİĞER İLLERİ DE ETKİLEYECEK

ÇED raporunun aksine etki alanı daha büyük bir bölgeyi kapsayacağı açıktır. Tavas ve Kale ilçelerimizin dışında Denizli, Aydın ve Muğla bölgesini de olumsuz etkileyecektir. Kömürlü Termik Santralin yapacağı hava, su ve gıda kirliliği bölgede önemli halk sağlığı sorunları meydana gelmesine neden olacaktır.

BÖLGENİN EKONOMİK YAPISINI BOZABİLİR

Termik Santral; Denizli ve çevre köylerdeki doğal güzelliklerin bozulması, turizm faaliyetlerindeki canlılığın azalması, konutların ve arazilerin değerinin düşmesi, işsizlik ve göçlerin artması sonucunu doğuracağından, bölgenin ekonomik yapısında da bozulmalara sebep olacaktır.

HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu kapsamda TMMOB bileşenleri olarak konu ile ilgili her türlü faaliyetin ve hukuki sürecin takipçisi olacağız. Bölgemizde insan ve çevre sağlığını tehdit edecek tarihi, doğayı, verimli arazileri ve ormanlarımızın korunması için sonuna kadar mücadele edeceğimizi kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.