enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5025
EURO
34,8826
ALTIN
2.437,41
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Toprağın Sultanları Denizli’de

Toprağın Sultanları Denizli’de
25.09.2017
A+
A-

Antalyalı kadın çiftçiler “Toprağın sultanları Projesi” kapsamında Denizli’ye gezi düzenlediler.

Denizli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde Antalya Döşemealtı ilçesinden 17 kadın çiftçi Denizli’de bulunan üzüm işleme tesisinde ve Pamukkale travertenlerinde gerçekleştirilen gezide, tarımsal ve kültürel zenginliklerini inceleme fırsatı buldular.

Amaç motive etmek

Tarım sektörünün en önemli paydaşlarından birinin kadın çiftçiler olduğunu belirten Antalya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Özen, “Biz kadın çiftçilerimizi Toprağımızın Sultanları olarak isimlendirdik. Bu isimle de yeni bir proje hayata geçirdik. Her ay bir ilçemizden 19 kadın çiftçimizin herhangi bir ilimizin tarımsal kültürel tarihi zenginliklerini görebilmesi adına gezi düzenliyoruz. Bu ay da güzel ülkemizin müstesna illerinden Denizli’ye gezi düzenledik. Hedefimiz tarımda büyük yükü omuzlayan kadınlarımızın bulundukları yoğun iş temposundan birazcık da olsa sıyrılmalarını, yeni ve farklı yerler görmelerini ve motive olmuş bir şekilde evlerine dönmelerini sağlamak ”  dedi.

”Sizler başımızın tacısınız”

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yılmaz Erkaya ise Türk tarımının vazgeçilmez sahibi kadın çiftçileri ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek” Tarım sektöründe önemli mesafeler almıştır. Şüphesiz bu gelişmede en önemli paylardan biriside kadın çiftçilerimizdir. Tarımın yapıldığı her neresi var ise orada kadınlarımız vardır. Sizler için ne yapsak azdır. Umarım bu günkü gezilerinizden memnun kalırsınız. Sizler her daim başımızın tacısınız” diyerek duygularını ifade etti.

İl Müdürlüğünü ziyaret eden geziye başlayan kadın çiftçiler, Kaklık’ta bulunan Üzüm işleme tesisi Pamukkale ve Denizli çarşısını gezerek güzel anılarla şehrimizden ayrıldılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.