enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5244
EURO
34,8858
ALTIN
2.437,54
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Türkiye’nin tercih ettiği Çin aşısına ilk onay o ülkeden!

Türkiye’nin Çin’den satın aldığı Koronavirüs aşısı olan Sinovac’a Dünya’da bir ülkeden ilk onay geldi. Aşının etkinlik oranının 65,3 olduğunu açıklayan Endonezya, Türkiye’nin teste tabi tuttuğu aşı için ilk onay veren ülke oldu.

Türkiye’nin tercih ettiği Çin aşısına ilk onay o ülkeden!
11.01.2021
A+
A-

Koronavirüs pandemisinin başlamasından bu yana bir yıl geçerken, bir çok ülke Koronavirüs aşılarını piyasaya sürmeye başladı. Dünya’da öne çıkan Covid-19 aşıları ise Amerika Birleşik Devletleri ve Almanya ortak yapımı Biontech & Pzifer aşısı, İngiltere’nin Oxford Üniversitesi’nde geliştirilen Oxford aşısı, yine ABD yapımı Moderna oldu. Ancak Türkiye yeni nesil aşılar olarak bilinen aşıları değil, Çin menşeili Sinovac şirketinin aşısını tercih etti. Yılbaşından sonra ülkeye ilk 3 milyon doz aşı gelmiş, Sağlık Bakanlığı tarafından aşının test tabii tutulduğu açıklanmıştı.

Sinovac aşısının etkinlik oranını açıkladılar

Aşılama çalışmaları ile ilgili Türkiye’de henüz resmi bir tarih açıklanmamışken, Sinovac aşısını Dünya’da ilk defa bir ülke onay verdi. Aşı üzerine çalışma yapan Endonezya, Türkiye’nin de tercih ettiği aşıya ilk onay veren ülke oldu. Endonezya Gıda ve İlaç kurumu Çinli Sinovac şirketinin Coronavac aşısının 65.3 oranında etkinliği olduğunu açıkladı.

Türkiye dışında aşıyı tercih eden diğer ülkeler, Brezilya, Singapur, Şili ve Tayland olmuştu. Ancak Sinovac’ın Çin’de yaygın kullanım onayı verilen aşı olmadığı, Çin Hükümetinin Sinopharm adlı aşıya onay verdiği açıklanmıştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.