enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
21°C
Denizli
21°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C
Salı Açık
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C

Ümit Özdağ, destek kararını açıkladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, cumhurbaşkanlığı ikinci turunda kimi destekleyeceğini açıkladı. Özdağ, Kemal Kılıçdaroğlu ile ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Ümit Özdağ, destek kararını açıkladı
24.05.2023
A+
A-

28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimi öncesinde ATA İttifakı cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın, Recep Tayyyip Erdoğan’ı destekleyeceğini açıklaması üzerine Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ‘kendi kararıdır’ diyerek katılmadıklarını belirtmişti. Ümit Özdağ, Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeleri ve mutabakat çalışmalarının ardından kararını açıkladı.

Özdağ;”Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğiz” dedi.

KILIÇDAROĞLU VE ÖZDAĞ’IN AÇIKLAMALARI

KILIÇDAROĞLU: *Oldukça verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Bir metin hazırlandı. Türkiye’nin geleceği, huzuru, güçlendirilmiş parlamenter sisteme kavuşması açısından, her bir parti ve genel başkana sorumluluklar düşüyor. Bizler bu sorumlulukların bilincinde olarak bir araya geldik. Güzel sonuçlar elde edildi. Ev sahiplikleri için genel başkana teşekkür ederim. Umarım güzel bir atmosferde seçim sonrası buluşacağız. Türkiye’yi huzura kavuşturacak adımları atacağız.

ÖZDAĞ:*Türkiye’nin en önemli sorunu 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına geri yollanmasıdır. Bu 13 milyon vatanlarına geri yollanmadan ve yenilerinin gelmesi kararlı politikalarla engellenmeden Türkiye’nin ekonomik sornlarını aşması mümkün değildir.

DESTEK KILIÇDAROĞLU’NA

*Yılda 11 milyar dolar harcayarak, vatandaşlık satarak Türk halkının gayrimenkul almasını sağlayamayız, çocuklarımıza iş bulamayız. Bir ülke de 13 milyon sığınmacıyla ekonomisini, güvenliğini doğru çizgiye oturtamaz. Bundan dolayı 14 Mayıs’a giderken Türk halkından sığınmacıları vatanlarına geri yollamak için destek istedik. Ancak ambargo vatandaşımıza yeterince erişmemizi engelledi. AK Parti Genel Başkanvekili Numan Bey bizi ziyaret etti. Kendilerine ‘Sığınmacılar konusunda ne yapmayı düşünüyorsunu?’ diye sorduk. Anlattıkları şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu. Kemal Bey ise çok net bir şekilde sığınmacıların vatanlarına dönmesi gerektiğini söyledi. Politikanın detaylarını konuştuk. Zafer Partisi’nin önermiş olduğu 1 sene içerisinde uluslararası hukuka uygun, insan haklarını gözeten, Suriyelilerin Suriye’de güvenliğini sağlayacak ama Türk ekonomisinin üzerindeki büyük yükü kaldıracak, sokaklarımızı güvenli hale getirecek, uyuşturucu çetelerini sokalarımızdan temizleyecek bir model üzerinde fikir birliğine vardık. Zafer Partisi olarak Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunda desteklemeye karar verdik.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.