enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5762
EURO
34,9963
ALTIN
2.463,44
BIST
9.886,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Üniversiteler Açılacak Mı? Uzaktan Eğitim Kararı Alan Üniversiteler

Üniversiteler Açılacak Mı? Uzaktan Eğitim Kararı Alan Üniversiteler
08.09.2020
A+
A-

2019-2020 eğitim öğretim yılını ikinci yarısını online olarak yapan üniversiteleri yeni dönemde ne yapacakları belirsiz. YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın kişisel Twitter hesabından yayınladığı tweete göre üniversiteler yeni eğitim öğretim takvimleri 1 Ekim2020 tarihinden sonrasına göre düzenlendi. Sağlık Bakanlığı online eğitim yapmaları konusunda çağrıda bulundu. Peki hangi üniversiteler online eğitim yapacak? Hibrit eğitime  geçen üniversite var mı? Üniversiteler ne zaman açılacak?

Pandeminin halen devam ettiği ülkemizde üniversiteler de Mart ortasından beri kapalı. Öğrenciler ikinci dönemlerini online olarak bitirdiler. 2020-2021 eğitim öğretim yılında hangi üniversitelerin online yapacakları veya hangi üniversitelerin açılacakları belli değil. Online eğitimde yeterli verimi alamayan öğrenciler şikayetlerini dile getiriyorlar.

Sağlık Bakanlığı’ndan Çağrı!

Sağlık Bakanlığı pandeminin halen devam ettiğini ve üniversitelerin online eğitime devam etmeleri konusunda çağrıda bulundu. Salgında ikinci dalga mı geliyor soruları kafaları karıştırırken bazı öğrenciler de okullarına geri dönmek istiyorlar. Ancak ortak kullanım alanları, sınıfların kalabalıklığı, yurt odaları da büyük tehlike yaratıyor.

İşte Açıklama Yapan Üniversiteler

Yıldız Teknik Üniversitesi

Yıldız Teknik Üniversitesi “Sevgili öğrencilerimiz, YTÜ Senatosu 2020-21 Güz yarıyılında eğitim-öğretimin “uzaktan eğitim” yöntemiyle yapılmasına karar vermiştir.” Açıklamasında bulundu.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü de Twitter’dan 2020-2021 yılı Güz dönemi derslerinin tamamının online olacağını bildirdi.

Ege Üniversitesi

Ege Üniversitesi 26 Ekim’de hibrit eğitime geçeceğini duyurdu. Hazırlık sınıfı dışında olan sınıflar %40 online eğitim alacaklar. Ancak tıp, diş hekimliği, hemşirelik fakültelerinin kararları ayrı verilecek.

Pamukkale Üniversitesi

Pamukkale Üniversitesi yeni eğitim öğretim yarıyılını online olarak yapacak. Rektör vekili Prof. Dr. Ahmet Kutluhan 3 Eylül’de online platformda öğrencilerle birlikte oldu ve güz dönemi hakkında soruları yanıtladı.

Dokuz Eylül Üniversitesi

Dokuz Eylül Üniversitesi henüz yeni eğitim modeli hakkında bir açıklama yapmadı. Yalnızca hazırlık bölümünün online eğitim vereceği kesin.

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi yaptığı açıklama ile Tıp, Hemşirelik, Diş Hekimliği, mimarlık ve Mühendislik, Eczacılık, Sağlık Bilimleri ve Sağlık Meslek Yüksekokulu fakülteleri hibrit eğitim yapacaklar. Diğer bölümler ise online olarak devam edecekler.

Marmara Üniversitesi

Marmara Üniversitesi Marmara Üniversitesi 2020-2021 güz dönemini online olarak gerçekleştireceğini duyurdu.

Konya’da Selçuk Üniversitesi

Konya’da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Teknik Üniversitesi ortaklaşa bir kararla 2020-2021 güz dönemini online eğitim olarak gerçekleştireceklerini duyurdu.

Diğer Üniversiteler;

Ağrı İbrahim Çeçen, Artvin Çoruh, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis Eren, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kilis 7 Aralık, Munzur, Muş Alparslan, Osmaniye Korkut Ata, Siirt ve Şırnak Üniversiteleri de online eğitime geçeceklerini duyurdular.

HAZIRLAYAN: Pakize Bilgi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.