enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
33°C
Pazartesi Açık
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
31°C

Ünlü eğitimciden meslek lisesi önerisi

AKEM Anadolu Lisesi kurucusu ve Matematikçi Ali Kurt LGS tercih döneminde ailelerin çocukları için verdikleri karar konusunda uyarılarda bulundu. LGS’de yüzde 70’lik dilime girebilen bir öğrencinin 4 yıllık eğitim sonucunda yüzde 10’luk dilime ulaştırılabilmesinin çok zor olduğunu belirten Kurt;’AKEM olarak çocuklarımıza akademik anlamda yol aldıran, hedef koyduran ve LGS’deki yüzdelik dilimini daha ileriye taşımayı hedefleyen bir okuluz.’ dedi. Kurt, yüzde 70’lik dilimde bulunan öğrencilerin özel liseler yerine meslek liselerine oradanda meslek üniversitelerine yönlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ünlü eğitimciden meslek lisesi önerisi
15.07.2022
A+
A-

Ortaokul eğitiminden liseye geçiş için öğrenciler 5 Haziran tarihinde LGS sınavını tamamladı. 30 Haziran’da da sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından 4 Temmuz’da başlayan öğrenciler için LGS tercihleri 20 Temmuz’a kadar devam ediyor. Tercihler devam ederken, AKEM Anadolu Lisesi kurucusu ve Matematikçi Ali Kurt, öğrencilere ve ailelere tercih döneminde lise seçiminde göz önünde bulundurulması gerekenleri anlattı. Kurt, lise tercihi yaparken, ailelerin çocuklarının bir alanda ilerlemesi konusunda ısrarcı olmaması gerektiğini söyledi.

Her öğrenciyi üniversiteye göndermek zorunda değiliz, bu ilkesizlik olur

Her öğrencinin akademik anlamda başarı sağlamasının mümkün olmadığını ifade eden AKEM Kurucusu Ali Kurt, “Velilere sesleniyorum. Her öğrenciyi üniversiteye göndermek zorunda değiliz, bu ilkesizlik olur. Çocuk çok iyi bir oto tamircisi ya da musluk tamircisi olabilir. Bunun için meslek liselerine gitmesi gerekiyor. Biz eğitimcilerin LGS’de yüzde 70’lik dilime giren bir öğrenciyi 4 yıl boyunca akademik bir eğitim vererek bir yere taşımamız çok zor. Belki 10 öğrenciden birini taşıyabiliriz ama 10’nu veya 9’nu taşıyamayız. O 9 öğrenci kaybedilmiş bir nesil olur. Biz AKEM olarak çocuklarımıza akademik anlamda yol aldıran, hedef koyduran ve LGS’deki yüzdelik dilimini daha ileriye taşımayı hedefleyen bir okuluz.” ifadelerini kullanarak tercih yapacak öğrencilere ve ailelere tavsiyede bulundu.

AKEM Kurucusu Kurt tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı

AKEM Anadolu Lisesi kurucusu ve Matematikçi Ali KurtAli Kurt tercih yaparken dikkat edilmesi gerekenler konusunda da şunları dile getirdi:

“4 Temmuzda başlayan LGS tercih tarihleri 20 Temmuz’a kadar devam edecek. Burada öğrencilerin ilk dikkat edeceği şey tercih dönemi arasında Kurban bayramının olması diyebiliriz. Bu süreçte öğrenciler tercih dönemini aksatmamalı. Öğrencilerin tercihlerinde merkezi yerleştirme yaparken de en önemli önceliği puan olmalı. Çünkü bu süreçte asıl önemli olan şey puan üstünlüğü. Tercihlerde eğer puanlarda öğrencilerin durumları eşit çıkarsa, okul başarı puanı dikkate alınıyor. Burada da eşitlik olursa yılsonu başarı puanına bakılıyor. Unutmadan hatırlatayım eğer özel okul tercihi yapılır ve öğrencilerin kesin kaydı yapılırsa başka bir tercih yapılamıyor. Aileler bazen öğrencilere önce tercih yaptırıp okulu beğenmezse özel okula geçiş yolunu tercih edebiliyor. Bu da bir alternatif.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.