enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2676
EURO
34,7525
ALTIN
2.400,65
BIST
10.183,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Uyku Problemi Ve Zihinsel Yorgunluğu Atmak İçin Astrolojik Tüyolar

Uyku Problemi Ve Zihinsel Yorgunluğu Atmak İçin Astrolojik Tüyolar
13.08.2020
A+
A-

“Aynı bedenimizin fiziki ihtiyaçları gibi zihinsel ihtiyaçlarını da karşılamamız gerekir. Zihnimizin de korunaklı düşüncelere sahip olması, güvende ve bizi huzurlu hissettirecek hislerle düşüncelerimizi kontrol altına alabilmeliyiz ki sağlıklı bir uyku düzeni elde edebilelim.” diyen Astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı, uyku problemlerimizin üstesinden gelebilmek, beslenme rutinlerimiz ve içsel motivasyonumuzu güçlü tutmamız için astrolojinin rehberliğinde 12 burç için önerilerde bulundu.

Uyku problemlerinin nedenlerini fiziki ve zihinsel olarak ikiye ayırmalıyız. Rahat bir uyku ve dinlenme için korunaklı bir alana ihtiyacımız vardır. Doğada kamp yaptığımızı düşünelim. Vahşi hayvan saldırılarından korunabileceğimiz, sivrisinek ısırıklarına çözüm bulabileceğimiz, bedenen kendimizi huzurlu ve güvende hissedebileceğimiz bir alana ihtiyaç duyarız. Bunlar fiziksel ihtiyaçlarımızdır.

Yükselen burcunuza göre Balık burcu hangi evinize denk geliyorsa o ev alanında teslimiyet kurmayı başarmalı ve zihninizden geçen negatif düşünceleri kontrol altında tutmayı başarmalısınız.

Yükselen Koç

Problemlerin üstesinden gelebilmek için teslim olmayı öğrenmelisiniz. Olayları inada bindirmeyi, istediklerinizi elde edene kadar tüm odağınızı hedeflediğiniz alana doğru yönlendirmeyi iyi başaran bir burç doğasına sahipsiniz. Fakat çoğu durumda her şeyin vakti, size ulaşması için gereken süresi yani zamanı vardır. Siz bu süreçte daha çok mücadele ederken, hedefinizin size gelmesi için zamanın tamamlanması gereklidir.

Eğer bu süreci akışa bırakmayı başaramadan geçirirseniz zihniniz bedeninize büyük bir yük teslim edecek demektir. Hepimizin gün içinde aklında karışıklar oluyor ve düşüncelerde boğuluyoruz. İnsanlara ya da olaylara çok sinirlendiğimiz, içimize sindiremediğimiz olabiliyor. Ama kültürümüzde “üstüne uyumak” diye bir tabir var. Ne yaşarsan yaşa üstüne bir uyursan daha mantıklı kararlar verebilir, aklını toparlayabilirsin. İnatçılık özelliğinden ve şüpheciliğinden kaynaklı rahat bir uykuya dalmak zor olabilir. Meditasyon yapabilir, ılık bir duş alabilir ya da tütsü gibi kokular kullanabilirsin.  Bu seçeneklerden uzun vadede en etkili olabilecek olan meditasyon. Ana dönebilir, zihnindeki komplo teorileri kontrol altına alabilirsin.

Yükselen Boğa

Güvenceler sizler için hem zihinsel hem de bedensel olarak önem arz eder. Düşünceleriniz, verilen sözlerin yerine getirilmesi, arkadaşlık ilişkilerinizin önemi olmazsa olmazlarınız haline gelmiştir. Sosyal ilişkilerinizle ilgili yaşadığınız sorun ve problemlerle başınız çoğu zaman derde girecektir. Verilen sözlerin yerine getirilmemesi hem psikolojik hem de fizyolojik olarak sizi çok yorar. Bu duruma izin vermemek sizin elinizdedir. Çözüm için ilişkilerinizde güven duygusunu tamamen oturtmanız lazım. Özellikle de geceleri yatmadan önce başınızı saran düşünceleri yok etmek için yazı yazabilirsiniz. Boğaların metaryellerle arasındaki bağ kuvvetlidir. Kalemi ve kağıdı hissetmek, düşüncelerinizi oraya dökmek size bir hayli iyi gelecektir. Eğer ilginiz varsa uykuya dalmadan evvel hedef ve hayallerinizi görselleştirmeye çalışabilirsiniz.

Yükselen İkizler

Zodyak burçları arasından zihni en çok çalışan burç doğası size ait. Bu durumda öyle ki zihninizi sakinleştirmek diğer tüm burçlara göre sizler için zor olabilir. Hayatınızdaki otorite figürleriyle yaşayacağınız zorluklar sizi etki altında bırakır çoğu zaman. Babanız, devlet, patron, sistem ve otorite figürleriyle yanlış anlaşılmalar, bırakma ve terk etme korkularıyla yüzleşme durumları bilinçaltınızı çoğu durumda ağırlaştıracak, yoracaktır.

Zihninizi kontrol etmeyi başaramazsanız sinirsel gerginliklere ve yorgunluk nedeniyle agresif tutumlarla dengesiz bir ruh haline bürünmeniz kaçınılmaz sonuçlar doğurabilir.

Yapmamız gereken basit egzersizlerle uyku düzensizlikleriniz iyileşecektir. Yatak odanızda kırmızı ışıklar kullanmayı deneyin. Elinizden telefonları bırakmayı deneyin. Elektronik aygıtlar bildiğiniz gibi vücudun uyku düzenini etkileyen melatonin hormonu salınımını engelliyorlar.

Basit yöntemler deneyerek hem elektronik aygıtlardan kopmamış hem de melatonin hormonu salınımına engel olmadan düzenliliği sağlayabilirsiniz. Zihni susturamadığınız için zihni yönlendirecek yöntemler deneyebilirsiniz. Örneğin sesli kitaplar dinleyerek uyumayı tercih edebilir ve hızlıca uykuya dalabilirsiniz. Sakinleştirici müzikler, uyumadan önce ılık bir duş ve bitki çayları, egzersizler de iyi gelebilir.

Yükselen Yengeç

Zihinsel yönden karmaşık düşünceleriniz bedeninizi hassaslaştırabilir. Diğer burçlara göre akıl karışıklığı yaşama ihtimaliniz yüksektir. Burcunuzun yöneticisi Ay, sistemimizdeki en hızlı gösterge olduğu için hızlıca duygularınızın değişmesi, farklı alanlara adapte olma zorunluluğunuz ve her kesimden kişilerle empati kurma zorunluluğunuz çoğu durumda takatinizi zorlayacak, bedensel enerjinizi düşürecektir.

Düş kırıklıkları yaşama ihtimalinizin de yüksek olduğunu belirtmeliyiz. İlişki biçiminizde çok fazla sır saklama zorunluluğunuz da olabilir. Bu gibi durumlar sevdiğiniz insanlarla aranızın açılmasına, çoğu durumda onlar hakkında birçok fikir sahibi olduğunuzdan ötürü onlarla aynı duyguları yaşayamamanıza da vesile olacaktır. Bu gibi durumlar teslimiyetinizi zorlaştıracak ve uyku düzensizliklerine, biyolojik ritim bozuklukluları yaşamanıza vesile olacaktır. Anaçlığınız ve empati duyunuzun yüksek olması başka insanları düşünmekten ve dertlerini dert edinmekten uyku bozukluğuna neden olabilir. Bunun için uyumadan önce kendinize, hayallerinize odaklanmanız hem öz şefkatinizi yükseltir hem de mutluluk seviyenizi arttırır.Örneğin uykuya dalmadan evvel bir seyahat rehberi karıştırmanız, yatak odanızda bir dünya atlası bulundurmanız ve uykuya dalmadan evvel o atlasa bakıp hayaller kurmanız bir alternatif oluşturabilir. Ya da gezi, seyahat programları izlemeniz, vloglar izleyerek uykuya dalmanız da yaşamınızın kolaylaşmasına olanak tanır.

Yükselen Aslan

Borçlar, ödemeler, başkalarına ait sorumluluklarınız, sahip olduklarınızı kaybetme korkunuz, tırnaklarınızla kazıdığınız kariyerinizin yeterli değere ulaşmaması ve hayallerinizin belli şartlar oluşmadığı müddetçe gerçekleşmeyeceğini düşünmeniz nedeniyle yaşadığınız zihinsel gerginlik bedeninize hızlıca yayılabilir.

Al-ver dengesini iyi şekilde oturtmayı başarmalısınız. Ortak kaynaklar ve ortak kazanç kapılarını sağladığınız kişilerle aranızdaki maddi alışveriş haricinde, manevi alışverişleriniz nedeniyle de sorunlara daha hızlı çekiliyor olabilirsiniz. Bazen kaybetmek de kazanmak için bir fırsat yaratabilir. Bazı durumlarda bırakmayı, kafaya takmamayı, çok fazla düşünmemeyi sağlamanız gerekir. Her şeyi kontrol etmek ve denetlemek içselleştirdiğiniz bir şey olsa da akışına bırakmayı öğrenmek için meditasyona başlayabilirsiniz. Her gün yaptığınız pratiklerle hem kendinize dönmeyi hem de akışa bırakmayı sağlayabilirsiniz. Tempolu yürüyüşler stres anında rahatlamanıza ve mantıklı düşünmenize olanak sağlayabilir. Ani öfke patlamalarınız varsa çevrenizdekileri kırmamak ve mantıklı davranmak için 5-10dk yürüyebilirsiniz.

Yükselen Başak

Başkalarının sizin hakkınızdaki görüşleri çoğu zaman yanıltıcı olabilir. Kendinizi ifade etmek konusunda ne kadar güçlü yeteneklerle donatılmışsanız bir o kadar da zorlukla mücadele edeceksiniz anlamını taşıyor burç doğanız. Yani kelimeleri kullanma kabiliyetiniz, ifade yetenekleriniz güçlü olmasına karşın yaşamınız boyunca karşılaşacağınız kişiler de tam zıt şekilde sizi anlamayan, onları aldattığınızı düşünen kişiler tarafından çevrelenecek.

Kişiliğinizi başkalarının dönüştürmesine ya da tasvir etmesine izin vermemelisiniz. Başkalarının sizin hakkınızdaki düşünceleri zihninizi fazlaca meşgul edebilir. Siz istemeseniz de bu yük bilinçaltınıza işlenecektir. Ayrıca ilişkilerinizde gerçekçi olmayan beklentiler içerisinde olan partnerlerle bir arada olma durumu zihninizi çoğu durumda zorlayacak.

Bu gibi durumlarda bilinçaltınızın ağırlaşması düşüncelerinizi yönetmeye çalışan siz başaklar için kaçınılmaz uyku problemleri yaratabilir. Yapacağınız basit egzersizler bu durumu aşmanıza olanak tanıyacaktır. Zihin kontrolü sağlamak için erteleme yapmayı öğrenmelisiniz. Hayatın her alanında titizlik ve düzene verdiğiniz önem arkadaşlıklarda da var. Güvendiğiniz ve konuşunca rahatlayacağınız bir arkadaşınıza içinizi dökebilirsiniz. İçinizi dökmek ve olaylarda farklı bakış açıları kazanmak rahatlamanıza neden olur. Eğer başka insanlarla konuşmak istemiyorsanız yazmak tam Başak burçları içindir. Duygusallığınızı yazıya dökmek bilincinizin tamamen rahatlamasına neden olur.

Yükselen Terazi

Sorumluluklarınız, günlük rutinleriniz, sorumluluğunuz altındaki kişiler/işler hayatınızın tadını kaçırmakta birer üstat olarak konumlanmış olabilirler. Yalnız çalışmak sizin için iyi bir çözümken çoğu zaman başkalarıyla ortaklıklar kurmak, iletişime geçmeye zorunlu kalmak sizi çileden çıkarabilir. Çözüm bulmak konusunda vücudunuzun hassas olduğunu da unutmamalısınız. Özellikle hastalıklar konusunda aldırış etmemek, kafayı bu konulara çok takmamayı tercih etmek başlangıç aşamasında teşhisin hızlıca konularak çözüm bulunacak bir hastalığın daha da büyümesine olanak tanıyacaktır. Bu durum kişisel ilişkilerinizde de aynı şekilde nüksedecektir. Hataları ayıklamadan, görmezden geldiğiniz müddetçe kişilerin size karşı tutumları daha da çözülmez hale gelecektir. Bu gibi durumlarla başa çıkamayan bedeniniz uyku saatlerinde kapınızı çalabilir. Dikkat edin ve gözlemleyin. Basit yöntemlerle durumun üstesinden rahatça gelebileceğinizi de bilmenizi isterim. Örneğin bitki çayları, melisa ve papatya çayları, doktor gözetiminde alacağınız melatonin hormonu salınımını dengeleyen bitkisel haplar siz yükselen teraziler için hızlı çözümler oluşturacaktır. Dikkatli olmanız gereken hassas alan ise dinlenmeye vakit ayırmadığınız müddetçe çözümleri bulmayı erteleyeceğinizin idrakinde olmanız. Özellikle de işten eve geldiğinizde yaşadığınız stresi daha fazla düşünmemek için ılık bir duş sonrası uyuma iyi gelir.

Yükselen Akrep

Yaratım alanlarıyla ilgili önünüzde her ne duvar, engel varsa kafaya takmamak için imkânsızı zorlamak gerekiyor. Siz yükselen akrepler için hayatın üretken ve verimli yönlerini doğru bir üslup ve sorumluluk bilinci ile yönetebilmek en hassas konular. Bu konulara çocuk deyin, haz ve tutkular deyin, aşk deyin, girişimcilik deyin, tatil deyin, spor deyin. Ne dersek diyelim sonucunda tüm bu konuların sorumluluğu doğru şekilde alınmıyorsa orada sizler için bir sorun var demektir.

Aşk ilişkilerinde de sorun romantizm değil sürdürebilirlik, idame ettirebilirlik esastır sizler için. Ve bu geminin iki kaptanı vardır. Diğer kaptan sizin kadar özverili davranmadığı müddetçe zihninize büyük bir yük biner. Sorunları çözebilme konusunda yaratıcı olmanız bu konularda kaygı duymanızı çoğu zaman engelleyemez. Kaygılar sonucunda size bilinçaltınızdan göz kırpar ve düşüncelerinizi güçlendirmek için uykusuz geceler en yakın dostunuz olur. Burada yapmanız gereken, başarmanız gereken geçmişin geri getirilemeyeceğini, döndürülemeyeceğini kabul etmektir. Geçmiş geçmiştir. Peki, bunu nasıl başaracağız? İlk olarak anda kalmayı pratik haline getirmemiz lazım. İlk seferlerde olmama ihtimali yüksek çünkü aslında çok zor bir şey ve sürekli pratik istiyor. Meditasyon, yoga, nefes egzersizleri, dinlendirici müzikler anda kalmak için başvurulan ilk adımlar. Eğer ilginiz varsa örgü, mandala, tığ gibi alanlara da yönelebilirsiniz.

Yükselen Yay

Aidiyetlik kurmak ve adapte olmakta zorluklar yaşamanız uyku problemi yaşamanızda bir sorun çıkarmıyor diye düşünebilirsiniz. Yani yükselen yaylar neresi olursa uykusu geldiğinde yüksek ses, boğucu sıcak ya da rahat bir yatak aramaksızın uyku ihtiyacını karşılar diye düşünmek yanıltıcı olabilir. 4. Evinizi balık burcu kesmekte ve bu durum aidiyetlik kurmada belirli problemler yaşayacağınıza işaret. Yani siz huzurlu olsanız da huzurunuzu kaçıran ev arkadaşlarınız, aile üyeleri söz konusu olabilir. Kendinize ait bir alan oluşturamadığınız müddetçe sorunlar sizin peşinizi bırakmayacaktır. Aileniz, kökleriniz ve akrabalık ilişkilerinizi yapılandırmak sizin için kolay olmayabilir. Ve bu durumla mücadele etmekten ötürü uykusuz gecelere teslim olabilirsiniz. Bu durumu kontrol altına almak ve ailenizden talep ve beklentilerinizi karşılamaları için belirli bekleyişlere girmek zihinsel yorgunluklar yaşamanıza vesile olacaktır. Durumu akışa bırakmak ve uyku ihtiyaçlarınızı karşılamak adına basit uygulamalar yapabilirsiniz.

Ilık bir duş, kokulu mumlar veya tütsüler, adaçayı yakmak, dinlendirici ve sakin bir müzik uyumanıza yardımcı olabilir. Her gün ya da gün aşırı yapmak vücudunuzun daha hızlı adapte olmasına imkan sağlar.

Yükselen Oğlak

Oğlak doğası size sorumluluk duygusunu aşılar fakat anlaşılmak konusunda zorluk çekmenize de vesile olur. Zihinsel tembellikle karşılaşabilirsiniz çoğu zaman. Düşüncelerinizi hızlıca bir yere akıtmayı başarabilen bir yapınız olduğu için olaylar ciddileşmeden onlarla uğraşmayı erteleyebilirsiniz. Bu tutumunuz uyumayla ilgili problemler yaşamanızı engelliyor ve hayatı daha rahat bir akışta yaşıyorsunuz izlenimi verebilir fakat ertelediğiniz, üzerine düşünmediğiniz konular biriktiğinde bu sefer uykusuz gecelerin ardı arkası kesilmeyecektir.

Yakın gördüğünüz kişiler hatta kardeşleriniz dâhil “onlar beni bilir, beni anlarlar, içimde art niyet taşımadığımı bilirler” diye düşünüyor olmanız karşı tarafın size neden olumsuz yaklaştığı cevabını almanıza engel olur. Çünkü anlaşılma konusundaki bu olumlu yargılarınız çoğu zaman gerçeği yansıtmıyor olacak. İletişim her zaman en büyük sorununuz olacak. Anlaşılmak için iki katı çaba sarf etmek durumunda kalacaksınız. Bu zorlukları hızlıca çözüme kavuşturmak ve bedeninizin ihtiyaç duyduğu zihinsel yorgunluğu atma telaşınız için uygulayabileceğiniz basit alternatifler şu şekilde: yazı yazmak veya aklınızdakileri görselliğe akıtmak, fotoğrafçılık ile ilgilenebilirsiniz. Bir tartışma yaşadığınızda karşınızda insan varmış gibi bir deftere yazıp içinizi döktüğünüzde iletişiminiz ve kendinizi tanımanız daha iyi olur. Bu pratikleri yaptıkça tartışmalarda ya da problemlerde kendiniz daha iyi anlatabilir ve sorunu çözüme kavuşturabilirsiniz.

Yükselen Kova

Sizin için değerli olanları koruma içgüdünüz çoğu zaman başkalarından daha çok zihninizi meşgul edebilir. Onlara gelecek tehlikeyi onlardan önce sezinleme istekliliğiniz nedeniyle zihninizi aynı bir satranç oynar gibi çalıştırabilirsiniz. Bu beden için büyük bir yüktür, düşüncelerinizle başa çıkma stratejilerini iyi oluşturmanız gerekir. Bu durumla başa çıkabilmek için önceliklerinizi doğru belirlemeyi sağlamış olmalısınız. Önce ailem sonra arkadaşlarım ya da önce sorumluluklarım sonra sahipleneceğim bir evcil hayvan gibi planlar yapmalı ve yaşamınızı bu planlara sadık kalarak idame ettirmeyi başarmalısınız. Bu planları en doğru şekilde yapmak için aylık ve yıllık ajanda tutmak size iyi edebilir. Öte yandan para gelir ve giderlerini kontrol etmek adına, herkesin eşit hak ve değerleri alması gerektiği üzerine hassasiyet göstermeniz yine zihinsel yorgunluklarla savaşmanıza vesile olacaktır. Evrenin kaynağının sonsuz olduğunu düşünmeli, teslim olmayı yeğlemeli ve siz müdahale etmediğinizde de olayların kendiliğinden çözüm bulduğunu kendinize hatırlatmayı başarmalısınız. O zaman vücudunuzun ihtiyaç duyduğu sağlam dinlenme şeklini oturtabilecek ve sağlıklı bir uyku geçirebileceksiniz. Basit egzersizler de işe yarayacaktır. Yogaya başlayabilir ya da nefes egzersizleri yapabilirsiniz. Uyumadan önce yarım saat sadece kişisel bakımınıza ya da ilgi alanlarınıza vakit ayırabilirsiniz. Bunların içinde sessiz sakin bir şekilde oturmak ya da müzik dinlemek de olabilir.

Yükselen Balık

Olumlu ya da olumsuz her ne varsa üzerinize bir paratoner gibi çekme özelliğiniz nedeniyle çoğu zaman zihinsel aktivasyonunuz diğer Zodyak burçlarından daha yoğun geçer. Kendi dertleriniz yetmiyormuş gibi dünyanın dertlerini de üzerinizde taşımanız ister istemez yaşamınızın belli noktalarında patlaklar verecektir. Şefkatli olmak, empati kurabilmek olumsuz özellikler değildir fakat belli sorunları çözüme kavuşturamamak yarım kalan bir bulmacanın içinize dert olması gibi bir durum yaratabilir. Sizler su elementi doğasına ait bir burç taşıyorsunuz ve suyun çözücü gücü olduğunu hatırlamalıyız. Kirlerinden arındıran, ayrıştıran, temizleyen ve çözümleyen özellikleri barındıran bu element doğasının doğru planda işlemesi içsel huzurunuzu sağlamanıza ve motivasyon kaynaklarınızı doğru yönetebilmenize olanak tanır. Basit uygulamalar bu süreçleri hızlıca atlatmanıza olanak tanıyabilir. Örneğin uykuya dalmadan evvel ılık bir duş almak, bitkileriniz varsa onları sulamak ya da imkanınız varsa sahil kenarında kısa bir yürüyüş iyi gelebilir.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.