enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4686
EURO
34,7867
ALTIN
2.439,82
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Varlıker’den, Denizli’deki yetkililere Korona Virüs tepkisi

Varlıker’den, Denizli’deki yetkililere Korona Virüs tepkisi
27.03.2020
A+
A-

CHP’li Tolga Varlıker Denizli’deki yetkililerin koronavirüsle ilgili açıklama yapmamasına tepki gösterdi. Varlıker “Neden susuyorsunuz?” diyerek yetkilileri açıklamaya yapmaya davet etti.

CHP Merkezefendi Eski İlçe Başkanı Tolga Varlıker koronavirüsle ilgili bilgi verilmemesine isyan etti. Varlıker açıklama yaparak Acıpayam Belediye Başkanının açıklama yaparak halkı bilinçlendirmesini takdir etti.

Varlıker açıklamasında “Denizli Valisi, Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçelerin belediye başkanları ve sağlık müdürü kısacası ilimizin mülki idare amirleri neden susuyorsunuz ve neden demeç vermiyorsunuz? 15 gün oldu ve sadece dün Acıpayam Belediye Başkanı açıklamada bulundu. Resmi sayılarla konuşmadı ama çıktı mevcut duruma karşı demecini verdi. ”ilçemizde kuvvetli şüpheli olguların haberinin geldiğini üzülerek söylemek istiyorum.” dedi. Helal olsun başkana. Denizli kamuoyu bir kez daha anlamış oldu ki bu işin şakası yok, Acıpayam halkı daha da dikkatli olmalı” dedi.

CHP’li Tolga Varlıker “Ankara resmi sayılarla konuşmayı ve demeç vermeyi yasaklamış olabilir. Bunu şimdilik çok iyi anlayabiliriz. Ama bu demek değil ki şehirdeki bazı dedikodulara cevap vermeyeceğiz. Gerçek veya gerçek olmayan bu iddialara son verecek olan, gerekli uyarıları yapacak olan ve resmiyete girmeden bazı detayları paylaşacak olan siz mülki idare amirleri değil misiniz?” ifadelerini kullanarak “Misal iki gündür sosyal medyada yazılıyor, konuşuluyor. Yenişehir Mahallesi’nde Aile Sağlığı Merkezi’nde ve bir eczanede pozitif çıkan vakaların olduğu söyleniyor. Yine Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde yatmakta olan şüpheli hasta sayısında artış var dedikoduları hızla yayılıyor. Çivril önceki dönem belediye başkanı Gürcan Güven’in testinin pozitif çıktığı da belirtiliyor” dedi.

Tolga Varlıker açıklamasını şu sözler ile sona erdirdi:

“Sizler konuşmassanız ne yazık ki bu dedikodu mekanizması daha da hızlı işleyecektir. Sosyal medya paylaşımları ile korkularımız daha da artacak veya tam tersi rehavete kapılacağız.

En azından düzenli olarak kısa ve öz açıklamalar yapılabilir, ”itibar edin yada etmeyin” diyebilirsiniz. Bunları anlatırken de Ankara’nın yasaklarına da kesinlikle uyunuz”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.