enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Hafif Yağmurlu
28°C
Denizli
28°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Hafif Yağmurlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C

Yanan Gazi Paşa Mektebi hakkında Başkan Akcan’dan açıklama

Yapımına 1924 yılında başlanan ve 1928 yılında tamamlanarak eğitim vermeye başlayan Çal Gazi Paşa Mektebi, 2019’un Mart ayında çıkan yangının ardından küle dönmüştü. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan Gazi Paşa Mektebi hakkında ortaya atılan iddialara yönelik açıklama yaptı. Akcan, okul için Ekim ayında ihale yapılacağını söyledi.

Yanan Gazi Paşa Mektebi hakkında Başkan Akcan’dan açıklama
15.09.2022
A+
A-

Çal için büyük önem taşıyan Çal Gazi Paşa Mektebi, 2019’un Mart ayında çıkan yangının ardından küle dönmüştü. Geride kalan süreçte yeniden eski haline kavuşturulması için harekete geçilmişti. Okul ile ilgili çeşitli iddialar ortaya atılmıştı.

Konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatan bir açıklama geldi. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan; Yanan Gazi Paşa Mektebi, Çal Kültür Evi olacak. Gazi Mektebi’nin restorasyon ihalesi için gün sayılıyor. Tarihi Gazi Paşa Mektebimiz yandıktan sonra ilgili tüm birimlerle temasa geçip, restorasyon için çalışma başlattık. İşin peşini hiç bırakmadık. Artık son aşamaya gelindi. Dedikodulara itibar etmeyiniz. Konuyla ilgili gerçekler aşağıdadır:

Buna göre;

1- Gazi Paşa Mektebi’nin restorasyon projesi aslen Çallı olan mimar Hülya Kahveci tarafından hazırlanmıştır.

2- Projenin sahibi ÇAL BELEDİYESİ’dir. Mülkiyet Milli Eğitim’dir.

3- İhaleyi yapacak olan kurum Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)’dır.

4- Proje için devletimiz 12 milyon 500 bin TL ödeneği ayırmıştır. Şu anda dosya Milli Eğitim Müdürlüğü’nde olup, önümüzdeki günlerde dosya ihale dosyası haline getirilip YİKOB’a gönderilecektir.

5- YİKOB, Ekim ayı içinde ihale yapacak, restorasyon çalışmalarına 2022 yılı içinde başlanacaktır.

6- Restorasyon çalışmaları bittiğinde Gazi Paşa Mektebi, ÇAL KÜLTÜR EVİ olarak hizmet verecektir.

7-  ‘Cumhuriyetimizin ilk  okullarından olan bu yer Çal’ın namasudur, sahip çıkacağız’ demiştik. Namusumuza sahip çıktık, bu aşamaya kadar sıkı takip yaptık. Emeği geçen, bizlere destek verenler ve yapıcı eleştiride bulunan herkese sonsuz teşekkürler” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.