enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
32°C
Denizli
32°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Açık
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Açık
27°C

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın: “Denizli’den vekil çıkaracağımıza inanıyoruz”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü, İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Akın Egeyön TV’de gündeme dair soruları yanıtladı. Akın, iktidarın çocuğunluğunun ve muhalefetin bir kısmının kendilerini terör ile ilintilendirmesi hakkında; “Terör şiddetse, kötülükse bunu topluma en fazla yapan bu iktidardır.” dedi.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın: “Denizli’den vekil çıkaracağımıza inanıyoruz”
04.05.2023
A+
A-

Egeyön TV, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü, İzmir 2. Bölge milletvekili adayı İbrahim Akın konuk etti. Akın, Oral Can Tatar’ın gündeme dair sorularını yanıtladı.

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü olduğu için Türkiye genelinde çalışmalar yürüttüğünü söyleyerek sözlerine başlayan İbrahim Akın, “Görevim nedeniyle İzmir’de az çalışma yapıyorum ama İzmir adına her bölgede çalışıyorum” dedi.

İşte İbrahim Akın’a, Oral Can Tatar’ın sorduğu sorular ve ve cevaplar;

*Denizli’ye geldiniz. Denizli’de değişim olacağına inanıyor musunuz? İzlenimleriniz nedir?

“DENİZLİ’DEN VEKİL ÇIKARACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Denizli’yi biliyorum ve çok gelip gittim. Annem de Denizli Güney’lidir. Aslında bir yandan Denizliliyim. Her yerde olduğu gibi Denizli’de de değişim rüzgarı var. Saray rejiminin sürdürülemez olduğunu insanlar görüyor. Bu dönem insanların öfkesinin, yoksulluğunun fazla olduğu bir dönem. Denizli için iddialıyız. Şuana kadar vekil çıkaramadık ama vekil çıkaracağımıza inanıyoruz. Eş sözcümüz Şenol Akyol Denizli’den ikinci sıra milletvekili adayımız. Mevcut Ağrı milletvekili Abdullah Koç da Denizli’den birinci sıra adayı. İkisini meclisi göndermemiz muazzam olur.

*İzmir’de oy dağılımı ve vekil dağılımı nasıl olur?

“İZMİR’DE YÜKSELEN BİR SEVİYEMİZİN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUZ”

Seçim sistemine bağlı olarak parçalanmış yapılar çok fazla oldu. İttifaklar var ama her parti birbiriyle mücadele ediyor. İzmir’de CHP ağırlığı var ama bizim bu dönemde yükselen bir oy seviyemizin olduğunu düşünüyoruz. İzmir’de 3 vekil tahmin ediyoruz. İttifaktaki ortağımız TİP ikinci bölgede aday çıkarmasa sadece ikinci bölgeden 3 vekil çıkarabilirdik. İzmir’de değişim rüzgarı var. İzmir farklılıkları ve çoğulcu yapısıyla öne çıkıyor.

*Neden Kemal Kılıçdaroğlu’na destek kararı aldınız?

“KILIÇDAROĞLU’NUN DOĞRU ADAY OLARAK GÖRÜYORUZ”

Bu seçim mevcut saray rejiminin devam edip etmemesiyle alakalıdır. Bu tartışmanın ürünü olan ne yapılabilir sorusundan tercihler zinciri var. Deprem öncesinde tüm bileşenlerimizde kendi adayımızı çıkarmak düşüncesindeydik. Bazı felaketler toplumsal bilincin yükselmesine neden olur. AKP’nin de 99 depremi sonrası geldiğini herkes bilir. Depremde AKP merkez yapının Türkiye’yi yönetemez hale geldiğini çok net gösterdi. Savaş ve rant merkezli bir yönetime dönüştüler. Toplumun ihtiyaçlarını karşılayamayan, afette vatandaşın yarımına koşamayan, eldeki olanaklarını ticarileştirmiş bir yönetim var. Kızılay Başkanının ne yaptığını gördük. Mevcut rejimin 1 gün daha kalmamasını düşünerek doğru aday çıkarılırsa Millet İttifakı’nın ortaya çıkardığı adayı destekleyebiliriz diye düşündük. Kılıçdaroğlu bizim adayımız değildir ama doğru aday olarak görüyoruz.

Neden Yeşil Sol Parti olarak seçime giriyorsunuz? HDP’ye ne oldu?

“TUZAĞI BOZMAK İÇİN YEŞİL SOL PARTİ İLE SEÇİME GİRİYORUZ”

Türkiye’de keşke demokrasi olsa da her parti kendini özgürce ifade etse. Öyle bir sistem kurdular ki her partiyi bir blok olarak ittifakta tutuyorlar ama aynı blok kendi içinde rekabet yapıyor. Bunun yarattığı bir tahribat var. İttifak içindeki rekabet demokratik değil. Örneğin Denizli’de Yeşil Sol Parti 60 bin oy alsa, TİP 15 bin oy alsa toplamında vekil seçtirebiliyoruz ama bu sistem seçtiremez hale getiriyor. Bu nedenle kazanana yoğunlaşmak gerektiğini düşünüyoruz. Yeşil Sol Parti, HDP’nin bileşeni olduğu bir partidir. HDP’ye dönük ağır hukuk saldırıları oldu. Bir tuzak kuruldu. Seçime 1 ay kala Anayasa Mahkemesi önünde bir karar beklediğini görerek seçim sırasında aleyhe sonuçlanabileceğini ön gördük. Seçimden düşme riskine karşı bu tuzağı bozmak için Yeşil Sol Parti ile seçime girmeye karar verdik. Yeşil Sol Parti sadece HDP’yi değil, Emek ve Özgürlük İttifakı’nın temsilen bir partidir. 17 partiyi temsil ediyoruz.

İktidar ve muhalefetin bir kısmı Yeşil Sol Parti’yi, HDP’yi ve ittifakınızı terör ile ilintilendiriyor. Ne düşünüyorsunuz?

“TERÖR ŞİDDETSE, KÖTÜLÜKSE BUNU TOPLUMA EN FAZLA YAPAN İKTİDARDIR”

Terörist kavramı kötü bir kavram. Terör suçlamasının muhattabı biz değiliz. Terör şiddetse, kötülükse bunu topluma en fazla yapan bu iktidardır. Bu ülkeyi bölmeye çalışan, terör estiren yapı biz değiliz. Biz sürekli mağdur olan kesimiz. Yoksullukla, açlıkla disipline edilmek istenen bizleriz. Bu kavramın bize değil bu kötülüğü yapanlara kullanılması gerekiyor. İktidar sürekli bunu kullanıyor. Bizce geçersiz bir siyaset anlayışı ortaya çıkardıklarını görüyoruz. Muhalefeti terör damgasıyla dizayn etmeye çalışan, onların bizimle ittifak kurmaktan imtina ettirmeye çalışan, terörist iddiasıyla yüzde 60’ı suçlayan bir iktidar ile karşı karşıyayız. Mevcut iktidarı kaybettikleri için saldırganlaşıyorlar. Tırnak içerisinde teröristlik yapıyorlar. Kılıçdaroğlu bu toplumda kürtlerin, alevilerin var olduğunu, bunu kabul etmenin suç olmadığını söyledi.

HÜDA PAR hakkında ne düşünüyorsunuz?

“HÜDA PAR’IN BİR GÜCÜ YOK”

İktidar mevcut koşullarda kaybettiklerini anladıkların için bizim için her türlü kötülüğün adresi olan partileri yanına aldılar. Yeniden Refah Partisi’ni aldılar. Bu parti görülmemiş şekilde kadınlara yönelik şiddet ve inkarcılık yapıyor. Kadınla yan yana durmayı kabul etmiyorlar. Kadınlar özgür yaşamak istiyorsa bu saray rejimini durdurmalılar. HÜDAPAR ve Yeniden Refah Partisi kadınlara uygulanan engellerin katmerlendirilmesini istiyorlar. HÜDAPAR’ın bir gücü yok. Bölgede başka faaliyetler için kullanılan bir araç olduğunu görüyoruz. Onların kaybedeceklerini görüyoruz. HÜDAPAR’ın en güçlü olduğu yer Batman’dır. Batman’da miting yaptık ve gördük ki HÜDAPAR’ın oradan milletvekili çıkarmasına ihtimal yoktur.

Muharrem İnce hakkında düşünceniz nedir?

“MUHARREM İNCE İKTİDARIN İŞİNE YARAYACAK POLİTİK HAMLE YAPIYOR”

Muharrem İnce bu dönemde talihsiz bir rol üstleniyor. Türkiye’nin kaderinin belirleneceği bir seçimde kişisel hesaplar yapıyor. Türkiye halkı bu ülkede başka bir şey istiyor. Muharrem İnce iktidarın işine yarayacak politik hamle yapıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.