enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5201
EURO
34,8225
ALTIN
2.445,21
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
28°C
Denizli
28°C
Parçalı Bulutlu
Pazartesi Hafif Yağmurlu
28°C
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
26°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C

Çocuğunuzun Zeka Gelişimi İçin Gerekli Olan Besin

Okulların açılmasıyla beraber ebeveynler çocuklarının hem gündelik hayata hazır olması hem de okul başarısının artması isteği nedeniyle çocuklarının beslenmesine ekstra dikkat ediyor. Bu doğrultuda çocuk ve gençlerin her gün iki bardak süt içmesi uzmanlar tarafından öneriliyor.

Çocuğunuzun Zeka Gelişimi İçin Gerekli Olan Besin
20.09.2018
A+
A-

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ İÇİN TIKLAYIN

Süt, içerisinde karbonhidrat, protein ve yağ gibi kaynakları bulundurmasından dolayı zihinsel ve bedensel gelişime destek verme potansiyeli yüksek. Aynı zamanda yaklaşan kış aylarında bağışıklık sistemini güçlendirerek çocuk ve gençleri hastalıklardan korumakta.

DOKTORLAR ÖNERİYOR

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, günde 2 bardak sütün zekâ gelişimi açısından büyük önem taşıdığını ve okul başarısını artırdığının kanıtlandığını belirtti. İnanç; “Yeterli ve dengeli beslenebilmek için her besin grubundan yemeye ihtiyacımız var. Bunlar süt ve türevleri, et, peynir, yumurta, ekmek, sebze ve meyveler. Bu besin grupları içinde yalnızca süt enerji oluşumunda etkili olan karbonhidrat, protein ve yağı bir arada içeriyor. Sütün enerji vermesinin yanı sıra bağışıklık sistemi açısından da önemi büyük. Mevsim değişimiyle birlikte görülen bağışıklık sisteminin zayıflaması sonucu üst solunum yolu enfeksiyonlarında artma olurken, içeriğinde 40’tan fazla besin öğesi bulunan süt tüketiminin grip, soğuk algınlığı, farenjit gibi hastalıklarının önlenmesinde önemli rol oynuyor” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.