enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2623
EURO
34,7643
ALTIN
2.400,56
BIST
10.159,56
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Çok Bulutlu
19°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C

Çocuk Dostu Kitaplar Belirlendi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Çocuk Dostu Kitap Listesini yeniledi. Daha önce 222 kitabın bulunduğu listeye 26 yeni kitap eklendi.

03.12.2018
A+
A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 0-6 yaş arasındaki çocukların okuması ve ailelere rehberlik etmek için Türk ve dünya edebiyatından eserlerin yer aldığı liste güncellendi.

LİSTEDE 248 ÇOCUK KİTABI YER ALIYOR

Bakanlık bünyesinde uzman bir ekip tarafından oluşturulan kitap listesine 26 kitap daha eklenen 248 kitabın yer aldığı liste yayınlandı.

LİSTE NEYE GÖRE YAPILIYOR?

Uzmanların, üniversitelerden aldığı görüşler doğrultusunda hazırladıkları listenin kriterleri şöyle:

– Evrensel ahlak kuralları ve milli-manevi değerlere uygun olmasına

– Ayrımcılığı teşvik eden ve düşmanca anlatımlar ile görsellerin kullanılıp kullanmadığına

– Şiddet içeren ya da şiddeti bir çözüm yolu olarak gören bir içeriğin bulunup bulunmadığına

– Müstehcenlik ve cinsel istismar açısından değerlendirilmesi

– Hırsızlık, yalan söyleme, kötü söz söyleme gibi olumsuz davranış modellerinin kitapta yer alıp  almaması kriterlerine dikkat ediliyor.

Değerlendirme yapılırken yaş ve gelişim düzeyine göre kitapların farklı doku ve zeminde olması, çocuğun kolay kavrayabileceği boyutta olması, çocuk tarafından sayfaların kolay çevrilebilmesi gibi fiziksel özelliklere de dikkat ediliyor. Kitaplar çocukların psiko- sosyal gelişimlerine katkısı açısından yapılan değerlendirmelere ek olarak dil bilgisi kuralları açısından da değerlendiriliyor. Uzman ekip tarafından sürdürülen çalışmalar sonucunda listeye yeni kitaplar eklenmeye devam edilecek.

LİSTEYE EKLENEN KİTAPLARDAN BAZILARI :

Annem ve Ben Çok İyi Arkadaşız, Orman Orkestrası, Kedi Tırmık ve Sevimli Dostları, Şekillerle Dünyamız, Bay Hapşırık, Benim Canım Ailem Benim Küçük Kardeşim, Bu Kış Kimse Üşümeyecek, Çevremize Özen Göstermek, Uyurgezer Fil, Dönen Tekerlekler, Hareketli Tren, Deniz Ne Kadar Derin? Kırmızı Kanatlı Baykuş, , Aç Tırtıl, Kafası Karışık Bukalemun, Karlı Bir Gün, Sevimli Ördekler, Minik Ayıcık Nerede?, Gökyüzü Ne Kadar Yüksek?, Kelebek.

Ayşe Selçuk Kağ

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.