enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4520
EURO
34,7348
ALTIN
2.440,26
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
29°C
Denizli
29°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
28°C
Pazar Parçalı Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Çocuğunuzun Gelişimi İçin Faydalı Uygulamalar

Çocuğunuzun Gelişimi İçin Faydalı Uygulamalar
15.01.2021
A+
A-

Gelişen teknolojilerle birlikte bugün hepimiz her an teknoloji ile iç içeyiz. Telefonlar, bilgisayarlar, tabletler ve mutfak aletleri ve dahası.. Haliyle günümüz çocukları da bu yoğun teknolojik ortamın içinde büyüyorlar. Her ne kadar bir yanımız bu kadar teknolojiyle iç içe olmasını kabullenemesek de bazen buna engel olmak imkansızlaşabiliyor. Hal böyle olunca çocuklarımızı kendi güvendiğimiz uygulamalara yönlendirmek en mantıklı alternatif. Biz de bu yazımızda sizlere çocuklar için eğitici ve hayat yarışında 1-0 önde başlamalarına yardımcı olabilecek mobil uygulama ve internet sitelerini sıralayacağız. Hadi başlayalım!

“Zamane çocukları çok başka” gibi sözlere sık sık rastlıyoruz. Ancak her çocuğun gelişim süreci birbirinden farklı. Bu yüzden bu konuda en çok sorumluluk biz ebeveynlere düşüyor. Telefon, tablet ve bilgisayarları her ne kadar uzak tutmaya çalışsak da bu denli dijital bir dünyada bunu sağlamak çok da kolay olmuyor. Bunun yerine çocukların kaliteli zaman geçirebileceği, öğrenme süreçlerini geliştirecek uygulama ve internet sitelerine yönlendirmek daha iyi bir alternatif olabilir. Şimdi gelin birlikte çocuğunuzun gelişimine katkı sağlayabilecek internet siteleri ve mobil uygulamalara göz atalım.

Güvenli Çocuk

Güvenli Çocuk

BTK (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) tarafından hazırlanan guvenlicocuk.org.tr tamamen çocuklar için hazırlanmış eğlenceli ve eğitici bir internet sitesi. Site içinde sudoku ve satranç gibi zeka oyunlarının yanı sıra, eğlenceli aktiviteler ve yararlı bilgiler bulmak mümkün.

Novakid

Yeni bir dil öğrenmek her yaşta zor ama henüz anlama, anlamlandırma çağındaki çocuklar için bu çok daha kolay. Çocukların kolayca İngilizce öğrenmesine yardımcı olabilecek Novakid uygulaması çocuklara İngilizce’yi sevdirerek, anlayarak ve uygulamalarla pratikler yapmasını sağlıyor.

Mental UP

Mental Up

Çocuk gelişim uzmanları ve pedagogların tam desteğiyle hazırlanan MentalUP; çocukların dikkat, hafıza, mantık, görsel ve sözel zeka gelişimini destekleyen bir oyun uygulaması.

Bu uygulama çocukların derslerde öğrenme verimliliğini artırarak, odaklanma ve konsantrasyon becerilerinin güçlendiriyor. Böylece çocukların güçlü yönlerini keşfetmelerine de yardımcı oluyor.

Paylaş Büyüsün

Paylaş Büyüsün, daha çok ebeveynlere yönelik oldukça faydalı bir internet sitesi. Amacı ise, çocukların gelişim süreçlerinde ebeveynlerin yaşadıkları problemleri ve çözüm yollarını paylaşarak birbirlerinden bir şeyler öğrenebilmesi.

Paylaş Büyüsün’de uzman görüş ve tavsiyeleri de bulmak mümkün.

Pet Bingo by duck

Matematik her çocuk için zorlu bir macera olabiliyor. Pet Bingo uygulaması çocuklara matematiği eğlenceli bir yolla sevdirmeyi amaçlayan faydalı bir uygulama.

Eğlenceli animasyonlarla aşama aşama zorlaşan işlemler adeta Pet Bingo’da adeta bir oyuna dönüşüyor.

Süper Penguen

Super Penguen

Psikolog ve uzmanlar tarafından hazırlanan Süper Penguen uygulaması 7-13 yaş arasındaki çocuklar için bir mizah dergisi. Mizah ve duyguları ifade etmenin eğlenceli bir yolu olan uygulama miniklere karikatür çizmeyi de öğretiyor.

Çocuğunuz için Süper Penguen dergisi sayılarını alabileceğiniz gibi, internet sitesine girerek karikatür ve mizah hakkında bilgi edinmesini sağlayabilirsiniz.

Otsimo

Otsimo, otizmli bireylerin daha kolay bir yaşam sürebilmeleri için Zafer Elcik, Can Dörtkardeşler ve Sercan Değirmenci’nin hayata geçirdiği bir uygulama. Otizm’de erken ve yoğun eğitim oldukça kritik bir rol oynuyor ancak Türkiye’deki binlerce otizmli çocuk bu eğitimlere ulaşamıyor.

Otsimo ise her eve ve çocuğa ulaşarak ihtiyaçları olan eğitimi vermeyi amaçlıyor.

Dinle Anla

Dinle Anla

Tohum Otizm Vakfı tarafından hazırlanan bu uygulama, otizm spektrum bozukluğu olan çocukların yanı sıra, normal gelişim gösteren diğer çocukların dinlediğini anlama becerisinin geliştirilmesine katkı sağlıyor.

Bir Dolap Kitap

Bir Dolap Bir Kitap

Yayın hayatına bir internet sitesiyle başlayıp bir Instagram hesabı ve Youtube kanalıyla devam eden Bir Dolap Kitap, çocuklara kitap önerilerinde bulunan bir platform.

Çocuk kitaplarını seven Banu ve Yıldıray’ın ortaya çıkardığı Bir Dolap Kitap’ın yayınlarını Açık Radyo‘da da dinlemek mümkün.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.