enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3477
EURO
34,7828
ALTIN
2.394,90
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Yağmurlu
21°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Açık
22°C
Pazartesi Açık
26°C

Eğitim İş, 13 Yılı Geride Bıraktı

Eğitim alanında sendikal mücadele veren Eğitim İş, 17 Ekim’de 13 yaşını doldurdu. 13 yılı geride bırakan Eğitim İş Denizli Şube Başkanı Namık Kemal Aydoğan, Eğitim İş’i ve Eğitim İş’in 13 yılda nasıl çalışmalar yürüttüğünü Denizli Deda Haber’e anlattı. Aydoğan, “13 yıllık süreçte öğretmen örgütlülüğüne yeni bir soluk getirdik” dedi.

Eğitim İş, 13 Yılı Geride Bıraktı
20.10.2018
A+
A-

Eğitim İş Sendikası’nın 13 yıldan fazla bir mazisi olduğunu ve diğer öğretmen sendikalarından daha önce sendikal faaliyetlere başladıklarını ifade eden Aydoğan, “Eğitim İş Sendikası bugün 13 yaşını doldurdu ama aslında biz 28 yaşında bir sendikayız. Çünkü, 12 Eylül askeri darbesinden sonra öğretmen örgütlülüğünü Türkiye’de yeniden başlatan, öğretmen hareketine bu noktada ivme kazandıran gelenekten geliyoruz. Sendikamız, ilk olarak 1990 yılında kurulmuştur. Bugün mücadele alanında diğer sendikaların henüz adı yokken biz, Eğitim İş olarak bu mücadeleyi başlatan gelenekten geliyoruz” dedi.

SENDİKAL MÜCADELE MESLEKİ KİMLİKTE YÜRÜTÜLMELİ

Eğitim İş’in eğitim alanında sendikal mücadele verdiğini dile getiren Aydoğan, “Bizler grevli, toplu sözleşmeli, sendikal mücadeleye inanan ve bu noktada sendikal mücadelenin siyasallaşmadan mesleki kimlikte kalmasını savunan insanlarız. Gelişen süreçte sendikaların sayısının artması sebebi ile farklı sendikalarla birleştirerek gücümüzü büyütme yoluna girmiştik. Bu süreçte beklediğimiz sendikal ivme, belli bir zamandan sonra kayboldu.  Mesleki kimlik, ikinci planda kalınca; biz 2005 yılının 17 Ekim’inde Eğitim İş’i yeniden kurduk. Dolayısıyla ikinci kuruluşumuzdan bu yana 13 yıl geçti” dedi.

“YENİ BİR SOLUK GETİRDİK”

Mesleki örgüt kimliğinin eğitim camiasında özlenen bir tablo olduğunu ifade eden Aydoğan, “13 yıllık süreçte öğretmen örgütlülüğüne yeni bir soluk getirdik. Vurgulamaya çalıştığım meslek örgütü kimliği bugün eğitim camiasında çok önemsenen ve özlenen bir tablodur. Bizler Türkiye Cumhuriyet’inin bölünmez bütünlüğüne, Atatürk’ün ilke ve devrimlerine sahip çıkan, bunu bir öğretmen olarak, eğitimci olarak mesleğimizin birincil görevi olarak gören ve mesleğimizi bu özveri ve inançla yürüten insanlarız. Bu durum dolayısıyla sendikamızın da temel önceliklerinden birisidir bu durum. Mesleki olarak eğitim çalışanlarının sorunlarına eğilmek, onları dillendirmek, mücadele etmek Eğitim İş’in temel görevidir. Ancak bir öğretmen olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin sorunlarına sessiz asla kalamayız” dedi.

“EĞİTİM İŞ, EĞİTİM CAMİASININ GÜVENİNİ KAZANMIŞTIR”

Eğitim camiasında meslek örgütü olarak sendikalarına üye olmayan öğretmenlerin de güvenini kazandıklarına değinen Aydoğan, “Eğitim İş eğitim camiasının güvenini kazanmıştır ve en önemli kazanımlarımız olarak bunu görüyorum. Bugün okullara gittiğimizde öğretmen arkadaşlarımız Türkiye’nin şartlarında daha özgür bir ortam olsa kendimi Eğitim İş’de görmek isterim diyorlar. Bu güveni ve ifadeleri duyabilmek bizler için önemlidir. Bugün Denizli’de 1400 civarı üyemiz ile bu ilkeler doğrultusunda devam ediyoruz” açıklamasında bulundu.

“EĞİTİM İŞ, FARKLILIĞINI ORTAYA KOYDU”

Eğitim İş’in sendika olarak son zamanlarda Atatürkçülük ile ilgili konularda kazanımlar elde ettiğini ifade eden Aydoğan, “Bunun yanında Atatürkçülük ile ilgili konularda Milli Eğitim Bakanlığı oldukça geriye gitti. Türkiye Cumhuriyeti’nin çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için daha ileriye gitmemiz gerekir iken bu konularda bazı yasaklamalar getirdi. Eğitim İş Sendikası, bu konuda farklılığını göstererek, bu konularda davalar kazandı. Okullarımızda Atatürk köşemizin kaldırılmasına karşı kazandığımız davalar, bugün geldiğimiz noktada sıcak bir konu andımız her Türkiye Cumhuriyet’i vatandaşı çocuğumuzun heyecanla okuduğu bir sözdür. Eğitim İş yasaklandığı gün dava açmıştır ve Eğitim İş kazanmıştır. Bu da Eğitim İş’in bu konudaki farklılığını ortaya koyduğu davalardan birisidir” şeklinde konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.