enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
29°C

Kariyer Rehberi’nde Mimarlardan Tavsiye

Bugün üniversite öğrenci adaylarının hayat rotalarının belirleyecekleri gün başladı. Adaylar, YKS tercih döneminde hayatta üzerinde çalışmak istedikleri alanları tercih edecekler.

Kariyer Rehberi’nde Mimarlardan Tavsiye
07.08.2018
A+
A-

Denizli Deda Haber olarak Denizli’de Eğitim Rehberi – Kariyer Rehberi sayfamızda öğrenci adaylarının kariyer yapmak istedikleri alanları bir de o alanın kariyer sahiplerinden öğrenmeleri için röportajlar gerçekleştirdik. Tercih döneminde geleceğin kurucuları için yapmış olduğumuz bu sizlere umarız sizlere yardımcı olabiliriz.

İlk röportaj konumuz ise mimarlık oldu. Mimarlık nasıl bir alandır? Mimarlık okumak için nasıl özellikler gerekir? Ne gibi yeteneklere sahip olmak gerekir gibi soruları alanlarında çalışmaya başlamış deneyimli mimarlarla konuştuk.

Kariyer Rehberi’mizin ilk konusu olan “Mimarlık” için Mimar Nedim Öz ve Jülide Öz ile görüştük. Ayrıca öğrenici deneyimlerini de görebilmek adına Pamukkale Üniversitesi  Mimarlık bölümü öğrencisi Sümeyye Meryem Çetin ile de kısa bir sohbet gerçekleştirdik.

“Detayları Düşünmelisiniz”

Mimar Jülide Öz, Mimar Nedim Öz

Mimarlık bölümünü tercih eden öğrencilerin yaratıcı, girişimci ve farklı düşüncelere açık olan kişiler olması gerektiğini belirten Nedim Öz, “Mimarın sürekli kendisini geliştirmesi gerekiyor. Bir mekan üretirken bu mekanın arkasında yatan detayları düşünmelisiniz. Ürettiğiniz mekanın bütün kısımlarını tek tek düşünmeniz gerektiği için detaycı olmak zorundasınız” ifadelerine yer verdi.

Jülide Öz ise, “Mimarlık bölümünü tercih edenlerin mekansal algısı olması lazım en azından, ilgisi olması gerekiyor. Hoşgörülü, çok yönlü olması gerekiyor. Çünkü mimarlık her yönde bilgi sahibi olmayı gerektiren bir disiplin” açıklamasında bulunarak mimar olmak isteyenlerin nasıl niteliklere sahip olması gerektiğini belirtti.

Mimar Olamak Çizim Yeteneği Gerekli Mi?

Mimar olmak isteyenlerin kafalarında soru işareti olan çizim yeteneği konusuna Mimar Nedim Öz şu açıklığı “Çizim yeteneği olmak zorunda değil ama eğer olursa tasarıma büyük katkıları olur” diyerek dile getirdi.

“Bir Matla Bu Bölümü Bitirebilirsiniz”

Pamukkale Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğrencileri Sinan Kinik ve Sümeyye Meryem Çetin

Mimarlığı lise döneminden beri isteyen ve yaptığı 16 tercihi de mimarlık bölümleri ile dolduran Sümeyye Meryem Çetin ise mimarlıktan başka bir bölümde okuyamayacağını ve mimarlık öğrencisi olarak çok çalıştığının altını çizdi. Çetin, “Mimarlık sistemine çok hakim değildim. Nasıl bir eğitim sistemi var, üniversitede nasıl ders işleniyor? Bu konulara pek hakim değildim. Sadece mimarlık olduğu için istiyordum. İlk dersimizde bir hocamız sadece bir matla okula gelseniz yeter, ev tutmanıza gerek yok demişti. Sonrasında hak verdim. Çünkü çok çalışmamız gerekti.

Mimarlık okumak bana farklı bakış açısı kazandırdı ve ben yine tercih döneminde tercih yapan bir öğrenci olsam tekrar mimarlık yazardım” dedi.

 

 

Mühendislerle yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mühendislerden Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Eczacıyla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Eczacıdan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Avukatla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak içi “Kariyer Rehberi’nde Avukattan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.