enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Kariyer Rehberi’nde Mühendislerden Tavsiye

YKS tercih döneminin ortasında hangi bölümü ya da hangi üniversiteyi okuyacaklarına karar vermekte zorlanan üniversite öğrencisi adaylar olabilir ki belki de hayatlarının büyük bir bölümünü etkileyecek bir karar için bu denli bir kararsızlık çok olağan.

Kariyer Rehberi’nde Mühendislerden Tavsiye
09.08.2018
A+
A-

Denizli Deda Haber olarak Denizli’de Eğitim Rehberi – Kariyer Rehberi sayfamızda öğrenci adaylarının kariyer yapmak istedikleri alanları bir de o alanın kariyer sahiplerinden öğrenmeleri için röportajlar gerçekleştirdik. Tercih döneminde geleceğin kurucuları için yapmış olduğumuz bu röportajlar umarız sizlere yardımcı olabiliriz.

Röportajımızı, TMMOB Denizli Şubesi Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Şube Sekreteri Mehmet Sarıca ve Makina Mühendisi Mustafa Özkan ile mühendislik ve özellikle makina mühendisliği hakkında konuştuk. Henüz alan seçmemiş, karar vermekte zorlanan öğrenci adayları için mühendislerden mühendis tavsiyeleri aldık.

TMMOB Denizli Şubesi Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Şube Sekreteri Mehmet Sarıca

Mühendisliğin geniş yelpazesi olduğunu ve mühendislik alanını seçecek öğrencilerin tercih edeceklerin üniversitelerin büyük bir önem arz ettiğini dile getirdi.  Sarıca, “Mühendislik mesleğini seçecek olan arkadaşların olaylara objektif yaklaşmaları, beşeri ilişkilerinin iyi olması gerekir. Çünkü yaptığımız işi iyi anlatamadığımızda bir anlamı olmadığını düşünüyorum.Geniş pencerelerden bakıp bu mesleği sevmek gerekir” dedi.

Mühendisliğin geleceğe yön veren bir meslek grubu olduğuna dikkat çeken Özkan, “Makina mühendisliği matematik ve fiziğin ileri düzeyleri demektir. Matematik ve fiziği seven öğrencilerin bu alanı tercih etmelerini öneririm” ifadelerini mühendis olabilmenin temelinde yatan bilim dallarını açıkladı. 

“Bu Meslekte Para Kazanırsınız”

Mühendislik mesleğini seçenlerin hayatlarını idame ettirecek kadar para kazandıklarını belirten Sarıca, “Bu meslekte açıkta kalmazsınız. Hayatınızdaki ihtiyaçları karşılayacak kadar kazanırsınız. Zengin olan mühendislerde vardır” ifadelerine yer verdi.

Kendini Geliştirmek Önemli

Makina Mühendisi Mustafa Özkan

Aynı zamanda mühendis olmayı düşünen öğrenci adaylarının öğrencilik sürecinde yoğun bir çalışma temposuna hazır olmaları gerekliliğini ifade eden Özkan, “Makina mühendisliğini tercih edecek arkadaşları yoğun bir çalışma temposu bekliyor. Bu çalışma temposu sadece yetmeyecek ve bunun yanında mutlaka bir yabancı dil, öğrenebiliyorlarsa ikinci yabancı bir dil ek olarak kendilerini hem sosyal anlamda hem de kişisel gelişimlerine katkı sağlayacak eğitimler almaları gerekir” dedi. 

 

Mimarlarla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Mimarlardan Tavsiye”yazımıza bekleriz.

Eczacıyla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak için “Kariyer Rehberi’nde Eczacıdan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Avukatla yapmış olduğumuz röportajımıza göz atmak içi “Kariyer Rehberi’nde Avukattan Tavsiye” yazımıza bekleriz.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.