enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2645
EURO
34,7864
ALTIN
2.411,85
BIST
10.267,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Parçalı Bulutlu
28°C
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
24°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Kokpit Havacılık Lisesi Uçuşa Hazır

Kokpit Havacılık Lisesi Uçuşa Hazır
07.09.2016
A+
A-

Bugün Denizli’nin ilk ve tek havacılık okulu olan Denizli Kokpit Havacılık Lisesi’ne misafir olduk. Okul Müdürü Mahir Şahinarslan ile ve öğrenci velileriyle yaptığımız görüşmelerde havacılık lisesiyle ilgili bilgiler aldık.

Denizli Kokpit Havacılık Lisesi’nin Müdürü Mahir Şahinarslan yeni eğitim öğretim yılına hazır olduklarını ve  çok yoğun bir ilginin olduğunu dile getirdi. Şahinarslan, kontenjanlarının dolmak üzere olduğunu ve Denizlililerin bu ilgisinden dolayı memnun olduklarını ifade etti.

Özel Kokpit Havacılık Lisesinin yatılı okul olması sebebiyle civar şehirlerden de öğrencilere eğitim verebildiklerini belirten Şahinarslan, okula kayıtlı öğrencilerin üçte birinin Denizli dışından gelen  öğrencilerin oluşturduğunu söyledi.

IMG_9682

Şahinarslan, havacılık mesleğine ilgisi olan bütün öğrencileri hayallerini kurdukları mesleğe ulaştırmaya yardımcı olduklarını ifade ederek, ilgili öğrencileri görüşmeye çağırdı.

Okula kayıt yaptırmak için gelen öğrenci ve velilerin gayet memnun olduklarını dile getiren Şahinarslan, “öğrenci ve velilerin bizden beklentileri var ve biz bunu karşılamak için buradayız. Onların ve bizim memnun olacağı yeni bir eğitim öğretim yılı geçirmeyi umut ediyoruz ve bunun için çalışıyoruz” dedi.

HAVACILIK SEKTÖRÜNDE İŞ İMKANI ARTMAKTADIR

Havacılık sektöründe personel açığı hızla büyümekte olduğunu ve ara kademe eleman ihtiyacının her geçen gün artmakta olduğunu vurgulayan Şahinarslan, “ülkemizde birçok sektörde iş bulma imkanı günden güne azalırken, havacılık sektöründe bu durum tam tersine gün geçtikçe ciddi bir şekilde artmaktadır. Bu da öğrencilerimizin mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulabilmelerini sağlıyor. Bizler öğrencilerimize sektörel anlamda yeterli düzeyde eğitim veriyoruz. Teorik eğitimlerin yanı sıra yaptıkları uygulamalar ve staj çalışmaları ile çalışma ortamını ve yaptıkları işi daha iyi öğrenen öğrenciler herhangi bir durumda her türlü müdahaleyi yapmak üzere yetiştiriliyor” dedi.

IMG_9694

 “BÖYLE BİR OKUL GÖRMEDİK”

Denizli dışından gelen öğrenci Toygar Karakoçoğlu’nun velileri Hayriye-Ferit Karakoçoğlu Ege Bölgesinde böyle bir okul görmediklerini okula hayran kaldıklarını ifade ettiler. Çocuklarının okul broşürünü gördüğünü ve okulu tanımak istediğini belirten Karakoçoğlu ailesi, “bir çok okul gezdik. Bu okulu da araştırıp öyle geldik. Gezdiğimiz okullarda huzurlu ve öğrenciyle alakalı böyle bir okul görmedik. Çocuğumuz burada yatılı kalacak ama gözümüz arkada kalmayacak” dedi.

IMG_9692

“BÖYLE BİR OKUL OLMASI BİZİM İÇİN BÜYÜK ŞANS”

Okula kayıt yaptıran Toygar Karakoçoğlu ise, okulu tanıtım materyallerinden gördüğünü ve bilgi aldığını belirtti. Karakoç, “hayallerime ulaşabilmek için en ideal okul burası. Okulda öğretmenler güler yüzlü ve yardımsever. Ve burada sadece mesleki ve teknik eğitim almayacağız. Bunların yanında kültür dersleri de alarak kendimizi geliştirme şansı bulacağız. Bu yüzden bu okul benim ve diğer öğrenci arkadaşlarım için büyük bir şans” dedi.

[box type=”success” ]

Denizli Kokpit Havacılık Lisesi

[/box]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.