enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5804
EURO
35,0490
ALTIN
2.458,51
BIST
9.805,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
26°C

KYK Yurt Sonuçları Açıklandı

KYK Yurt Sonuçları Açıklandı
13.09.2018
A+
A-

Üniversite sonuçlarının açıklanmasının ardından ailelerinin yanından uzakta okuyacak olan öğrencilerin temel problemlerinden biri olan barınma sorunu öğrencilerin yurt arayışlarında KYK’nın yurtlarına başvurularda bulunmaya yöneltti. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan dersler ise öğrencilere KYK yurt başvuru sonuçlarının merakla bekleyişine neden oldu.

 

3 Eylül’de başlayıp, 10 Eylül’de biten başvuruların açıklanma tarihi öğrencilerin derslerinin başlama tarihi ile aralarında çok yakın bir zamanın oluşu öğrencilere bir yere yerleşme telaşı yaşatmıştı. KYK’nın resmi twitter hesabından “Eğitimi 24 Eylül’den önce başlayacak öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için söz konusu illerdeki nöbetçi yurtlarımız açıktır ve öğrencilerimizi kabul etmektedir. İhtiyaç olması durumunda başka yurtlar da açılacaktır” açıklanmasında bulunmasına neden olmuştu.

Ardından dün gece saatlerinde KYK resmi sitesi olan yurtkur’da sonuçları açıkladı.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

KYK YURT ÜCRETLERİNE ZAM OLACAK MI?

Üniversite öğrencilerinin KYK Yurt ücretlerinin ne kadar olacağı merak konusuydu. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, konuya açıklık getirdi. Kasapoğlu “Bu sene Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’müze bağlı yurtlarımızda ücretlerde herhangi bir zam yapmayacağız. Oluşturulmak istenen ekonomik baskılara karşı direncimizi ve gücümüzü ortaya koymak adına yurt ücretlerine zam yapmama kararı aldık, bunu da ekonomik baskılara karşı anlamlı bir duruş olarak görüyoruz. Gençlerimize ve yurtlarımıza dair destekleri ve ücret politikasındaki bu karardaki katkıları nedeniyle Saygıdeğer Cumhurbaşkanımıza gençliğimiz ve Bakanlığımız adına şükranlarımı sunuyorum.” açıklamasında bulundu.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

Aylık yurt yatak ücreti 150 TL 

Standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti ise 160-265 TL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.