enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2758
EURO
35,0631
ALTIN
2.473,29
BIST
10.509,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

Lisede Yapılan KBRN Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı

Denizli’de kamu ve özel sivil savunma ekipleri tarafından bir lisede Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer (KBRN) tatbikatı gerçekleştirildi. Tatbikat çerçevesinde okulun 3. katına kurulan halat ve makara sistemiyle sedye ile yaralı tahliyesi yapıldı.

Lisede Yapılan KBRN Tatbikatı Gerçeğini Aratmadı
07.03.2019
A+
A-

Tavas Zeybekler Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği okuldaki fen laboratuvarında yapılan çalışma esnasında niteliği bilinmeyen bir gazın ortaya çıkması sonucu laboratuvarda mahsur kalan öğrencileri kurtarmak için KBRN ekipleri göreve çağrıldı. Ardından senaryoya göre bölgeye AFAD, UMKE, AKUT, İHH ve TRAC ekipleri sevk edildi. Bölgeye gelen ekipler binanın 3. katına pencereden halat ve makara sistemi kurarak girdi. Sedyedeki temsili (manken) yaralılar da yine aynı sistem kullanılarak aşağı indirilip 112 acil servis ambulansına konulup hastaneye kaldırıldı.

Tatbikatta ayrıca hava köprüsü ile yaralı tahliye, dört koldan sedye ile yaralı tahliye ve serbest iniş gibi çeşitli yöntemler kullanıldığı belirtildi.

Tatbikatı okul öğrencileri ve öğretmenler ise büyük bir heyecanla izledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.