enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Az Bulutlu
33°C
Salı Açık
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği Hazırlıklarını Tamamladı

Dr. Maria Montessori’nin geliştirdiği ve soy ismiyle anılan Montessori eğitim sistemi ile Dünyada şu an 25 bin üzerinde okulda çocukların geleceklerini aydınlatmaya ve gelişimlerine destek vermeye devam edenen Montessori Eğitim felsefesinin Türkiye’de anlaşılması, uygulanması ve çocukların bu eğitimle Özgür, mutlu , araştıran ve kendi olabilen , yaratıcı , güçlü ve akılcı birer birey olması için çalışmalar yürüten Gülbeyaz Kanber, Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği hazırlıklarını tamamladı.

Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği Hazırlıklarını Tamamladı
04.05.2019
A+
A-

Montessori Eğitimi’nin Türkiye’de gerekli öneme anlatmak için yolan çıkan Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Gülbeyaz Kanber ve dernek üyeleri oluşturdukları dernek bünyesinde anaokul, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerine ve velilere Montessori Eğitimi hakkında bilgi vererek bu eğitimin özümsenmesi için çalışmalarda bulunacak. Özellikle gelir eşitlsizliği olan bölgelerde akademik uçurumu kapatmayı hedefleyen dernek Montessori Eğitimi için öncelikle eğitimciler ve velileri bilgilendirmek amacıyla yola çıktı.

Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Gülbeyaz Kanber derneği oluşturma amaçlarını şu şekilde açıkladı,”Montessori Eğitimi’nin iyileştirilmesi, doğru yaygınlaştırılması, velilerin, eğitimcilerin ve öğrencilerin bilinçlendirmesi ve dünya standartlarında küresel başarıya imzasını atmış Dr. Maria Montessori oluşturmuş olduğu felsefeyi yaygınlaştırmak için yola çıktık”dedi.

AB İÇİN 3, TÜRKİYE İÇİN 2 PROJE HAZIRLANDI

Montessori Eğitim, Kültür ve Gelişim Derneği Başkanı Gülbeyaz Kanber dernekte örnek Montessori sınıfları ve insan 0-25 yaş arası insan gelişimi eğitimleri vereceklerini belirtti. Derneğin yönetimini oluşturduklarını kaydeden Kanber,”Genel kurulumuzu yaptık. Avrupa Birliği için 3 projemiz hazırlandı. Bu projelerimiz ile eğitim ‘de farklı bir ivme kazandıracağız. Ayrcı Türkiye içinde 2 proje hazırladık. Bu projeleri Sabancı Vakfı, Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK’a göndereceğiz. Sayın dernek başkanımız Gülbeyaz Kanber dünyadaki Montessori eğitim kongrelerine katılarak dünya ile köprüyü Montessori eğitim kültür ve gelişim Derneği ile eğitim köprünü güçlendirmeye devam etmekte. Biz dünya da barış , saygı ve sevginin olduğu , çocuğu doğuştan Özgür bir birey olarak kabul eden , kendi hızlarında öğrenmeleri saygı duyan , konuşma ve hareket özgürlüklerini sunun , içlerindeki öğrenme potansiyelini ortaya çıkaran ve araştırmacı ve liderlik özelliklerini çocuklarda ortaya çıkaran dünya insanı yetiştirmek istiyoruz”dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.