enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
28°C
Denizli
28°C
Açık
Cumartesi Parçalı Bulutlu
28°C
Pazar Az Bulutlu
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Otizmli öğrenciler PEV’de

Otizmli öğrenciler PEV’de
18.01.2018
A+
A-

Denizli Otizm Derneği üyelerinin çocukları ve Özel PEV Okulları altıncı sınıf öğrencileri sanat etkinliğinde buluştu. Özel PEV Okulları ev sahipliğindeki etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Denizli Otizm Derneği, Özel PEV Okulları ve Pamukkale Rotary Kulübü’nün işbirliği kapsamında gerçekleştirilen sanat etkinliğinde otizmli öğrenciler, PEV öğrencileriyle bir araya geldiler.

”Uyumları Çok Güzeldi”

Otizmli çocukların yaşadıkları en büyük sıkıntıların başında toplumla kaynaşmalarının önüne çıkarılan engeller olduğunu vurgulayan Denizli Otizm Derneği Eğitim Koordinatörü Burcu Bilik, şunları söyledi: ‘’Çocuklarımıza kapılarını açtıkları için Özel PEV Okulları’na çok teşekkür ederiz. Dernek olarak geçen hafta PEV’de bir eğitim düzenleyerek öğrencilere otizmli bireyler ve özellikleri hakkında bilgiler verdik. Bu eğitime katılan ve gönüllü olan öğrenciler bugünkü çalışmamızda yer aldılar. Hazırlıklı ve gönüllü oldukları için otizmli öğrencilerimizle uyumları çok güzeldi. Bu etkinlik her iki taraf için de yararlıydı. PEV öğrencileri yardım etme, farklı olanla temas etme şansına sahip olurken, otizmli öğrenciler de normal gelişim gösteren akranlarıyla kaynaşma fırsatı yakaladılar.’’ Kamil Koç otobüs firmasının  etkinliğin ulaşım sponsoru olduğunu belirten Bilik, duyarlılıklarından dolayı Kamil Koç Denizli Bölge Müdürü Orhan Şahin’e de teşekkür etti.

Farkındalık kulübü kurulacak

Otizmli öğrencileri ve ailelerini okullarında ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduklarını belirten Özel PEV Okulları Görsel Sanatlar Zümresi öğretmenleri ikinci dönem bir farkındalık kulübü oluşturmayı hedeflediklerinin müjdesini verdiler. Toplumun bütün kesimlerinin kendi üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini ifade eden öğretmenler, çalışmaya katılan bütün çocukların ortak bir sanat eseri yaratmanın ve birlikte üretmenin  güzelliğini yaşadıklarını dile getirdiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.