enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,3453
EURO
34,7787
ALTIN
2.394,76
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
26°C
Denizli
26°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
20°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
19°C
Pazar Açık
23°C
Pazartesi Açık
26°C

Velilerin Tam Gün İsyanı!

Denizli’de Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu’nun tam gün olması dolayısıyla öğrencilerin öğle arasında beslenme sıkıntısı yaşaması, velilerin “Okullar, tam gün olmasın” taleplerine yol açtı.

Velilerin Tam Gün İsyanı!
23.10.2018
A+
A-

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bulunan Müftü Ahmet Hulusi İlkokulu’nda, öğrencilere tam gün ders veriliyor. Sabah saat 8.30’da başlayan ders, saat 14.30’da bitiyor. Okulun yemekhanesinde yemek fiyatlarının 6 TL olması ve her çocuğun her yemeği yememesi nedeniyle veliler, çocuklarının beslenmesini kontrol etmek istiyor. Okulda dışarıdan yemek getirilip yenmesinin yasak olduğu için veliler, öğle arasında okulun çevresindeki parklarda çocuklarına yemek yediriyor. Veliler, okulların tam gün olmasının böyle bir ortama sebep olduğunu söylüyor.

“KIŞ GELDİĞİNDE DE ÇOCUĞUMA BU PARKTA YEMEK YEDİRECEĞİM”

Okulun yemeklerine güvenmediğini ifade eden veli Hanife Gündüz, “Yemekler, özel şirketten geliyor ve okul yemeklerine güvenmiyoruz. Her çocuk aynı şeyi de yemiyor, çocuğumuzun yemek yemediğinden emin olamıyoruz. Bu sebeple kış geldiğinde de çocuğuma bu parkta yemek yedireceğim. Belediyeden parkta uygun yere yağıştan korunmak için baraka gibi bir yer yapılmasını istiyoruz ya da okul tam gün olmasın, zaten saat 10.00’da çocukların beslenme saati oluyor, okul çıkışında da eve gelip karınlarını doyurabilirler” dedi.

Veli Ayşegül Erol ise, “Yemekhanede yemek fiyatı 6 TL ve 3 çeşit yemek çıkıyor. Oysa küçük bir çocuğun yiyeceği şeyler belli. Her şeyi yemiyor. Benim çocuğumda iştahlı değil ve ne yediğini bilmek istiyorum. Bu sebeple çocuğuma öğle aralarında parklarda yemek yediriyorum. Çünkü, okula dışarıdan yiyecek, içecek getirilmesi yasak. Eskisi gibi sabahçı ve öğlenci sistemi olsun istiyoruz. Öğleden sonra sadece bir buçuk saat ders görüyorlar. Çektiğimiz sıkıntıya değmiyor” ifadelerini kullandı.

“TAM GÜN EĞİTİM, ELİMİ KOLUMU BAĞLIYOR”

Okulların tam gün olmasından dolayı iş bulmakta zorlandığını dile getiren veli Sevilay Henkoğlu, “Ev hanımıyım ve çalışmak istiyorum. Derslerin başlangıç saati 08.30, mesai başlangıcı ise, 08.00 olduğu için iş bulmakta sıkıntı yaşıyorum. Aradaki zaman farkından dolayı bulduğum işlerde de çalışamıyorum. Çalışan aileler çocuklarını, sabah saat 08.30’da başlayan ders için çocuklarını saat 07.45’te okula bırakıyor. Çocuklara, yazık değil mi?

Çalışsam çocuğumu bakıcıya emanet edeceğim ve kazandığım para bakıcı parasına gidecek. Oysa okullar tam gün olmasa, yarım gün olsa çocuğuma bakabilecek, fiyat olarak daha uygun bakıcılarla anlaşabilirim. Tam gün eğitim, elimi kolumu bağlıyor. Tek maaş yetmiyor ama çocuğuma da bakmak zorundayım” dedi.

YEMEKHANEDE YEMEK YEMESİ LÜKS

Velilerin bir diğer şikayeti ise, eğitim giderlerinin kendilerine fazla gelmesi oldu. Birden fazla çocuk okutanlar için çocuklarının yemekhanede yemek yemesi lüks. Çünkü, yemekhane günlük yemek fiyatını aylık olarak hesapladıklarında, diğer eğitim giderleri ile beraber maddi olarak çok fazla zorlandıklarını vurguladılar. Aynı zamanda kantinde satılan ürünlerin fiyatlarının normalden 2-3 kat daha pahalı olmasının da velilerin çocuklarına parkta evden getirdikleri yemeği yedirmeyi tercih etme sebeplerinden bir tanesi olduğunu ifade ettiler.

 

Haber: Özge ADIGÜZEL

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.