enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2470
EURO
35,0878
ALTIN
2.527,49
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Parçalı Bulutlu
33°C
Denizli
33°C
Parçalı Bulutlu
Salı Az Bulutlu
33°C
Çarşamba Açık
31°C
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C

Yazılı Ehliyet Sınavı Uygulamasında Neler Değişti?

Ehliyet sahibi olmayı isteyen pek çok aday, değişen sınav sistemleri ile takip etmekte. Bunlardan bir tanesi de bu yıl değişen yazılı sınav sistemi. Denizli Deda Haber – Denizli Eğitim Rehberi olarak değişen yazılı ehliyet sınav sistemi ile ilgili Denizli’de eğitim veren bir sürücü kursunun genel müdürü Abdullah Güler ile röportaj gerçekleştirdik.

Yazılı Ehliyet Sınavı Uygulamasında Neler Değişti?
19.08.2018
A+
A-

Güler,  değişen yazılı ehliyet sınavı sistemini, “Yazılı sınav sistemi eski klasik dediğimiz sınav sisteminin dışına çıktı. Elektronik sınav modeline dönüştü. Bilgisayarlar karşısında soru cevap şeklinde yapılan bir sınav sistemidir” şeklinde açıkladı.

DEĞİŞEN SINAV SİSTEMİNİN ARTILARI VE EKSİLERİ NELER?

Değişen sınav sisteminde artıların fazla olduğuna değinen Güler, eksilerinde olduğunu ifade etti. Güler, “Değişen sınav sisteminin artı özelliğinin başında hızlı bir süreç işlemekte. Bu süreçle beraber ehliyet alma süreci de kısalmakta. Eksi olarak değerlendireceğimiz nokta ise, yaş aralığı yüksek olan sınava girecek kişilerin içerisinde bilgisayar kullanımını bilmeyen adaylarımız çıkmakta. Dolayısıyla bilgisayar kullanımını bilmeyen adaylarımız sınavlara girdiği zaman başarısız olma durumuyla karşılaşmakta” açıklamasında bulundu.

DEĞİŞEN SİSTEMİN OLUMSUZ YANININ ÇÖZÜMÜ NEDİR?

Sürücü Kursu Genel Müdürü Abdullah Güler

Güler, değişen sistemdeki eksi yanının çözümünün olduğunu belirtti. Güler, “Kendi kurumumuzda bir bilgisayar laboratuvarı teşkil ederek. Adaylarımızın sınava gitmeden sınava hazırlar duruma geldik. Kendi bünyemizde bu şekilde sıkıntıyı çözmüş olduk. Kanaatimce bunu genele yaymak gerekmektedir” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.