enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2759
EURO
35,0087
ALTIN
2.476,70
BIST
10.552,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
32°C
Denizli
32°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
32°C
Pazar Açık
32°C
Pazartesi Açık
34°C
Salı Parçalı Bulutlu
34°C

YDS İle İlgili Önemli Tüyolar

9 Eylül Pazar günü YDS’ye girecek öğrenciler için geri sayım başladı. Sınava çok az bir süre kalmasıyla birlikte, YDS’ye girecek öğrenciler sınav hakkında önemli tüyoları araştırmaya başladı.

YDS İle İlgili Önemli Tüyolar
07.09.2018
A+
A-

Konu hakkında kapsamlı bilgiye sahip Yediiklim Akademi Kurucusu Ömer Yener Ergür, konu hakkında uzman görüşünü siz değerli okuyucularımız için Denizli Deda Haber Eğitim Rehberi’ne paylaştı. Ergür, YDS’de nelere dikkat edilmesi gerektiği, çıkacak soru tiplerinin neler olduğu, sınavda zaman yönetiminin nasıl olması gerektiği hakkında yıllardır sahip olduğu deneyimleriyle birlikte sizler için anlattı.

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ İÇİN TIKLAYIN

YDS’ye girecek öğrenciler nelere dikkat etmelidir?

Yediiklim Akademi Kurucusu Ömer Yener Ergür, YDS hakkında öğrencilerin eksik oldukları noktaya odaklanmalarının önemli olduğunu belirterek şu ifadelerde bulundu:

“YDS Yabancı Dil Sınavının kısaltılmış şeklidir. YDS’ye girecek öğrencilerin öncelikle sınavı iyi tanıması gerekir. İsmi değişse bile uzun yıllardır Türkiye’de uygulanan bir sınavdır. Sınav içeriği çok değişmemiştir. YDS’nin temeli, yapı bilgisi, kelime bilgisi ve anlamayla ilgili üçlü sacayağına oturtulmuştur. Genel olarak sorular bu sistem üzerinden öğrencilere yönlendiriliyor. Ancak burada sadece bir kısma çok çalışmak, diğerlerini bırakmak öğrencilerin genellikle yaptığı yanlışlardan birisi. Kelime bilgisi ve okuma-anlamaya da dikkat etmemiz ve bunun üzerine çalışmalar yapmamız gerekir.” dedi.

YDS’de Çıkacak Soru Tipleri

Ergür, çıkacak soru tiplerinin önceden bilinmesi gerektiğini söyledi ve sözlerine şu şekilde devam etti:

“YDS’de birçok soru tipi vardır. Özellikle dil bilgisi ve kelime bilgisi bunların başında geliyor. Bunun yanında cümle tamamlama soruları da karşımıza çıkıyor. Bunlar daha çok gramer bilgisi gerektiren sorular. Okuma ve anlamaya yönelik hazırlanmış sorular da var.

1.Boşluk doldurma

2.Paragraf ve okuma soruları

3.Çeviri soruları

4.Uygun olmayan cümleyi bulma soruları

5.Paragraf tamamlama soruları

6.Diyalog soruları

Bu soru tipleri daha çok okuma ve anlama yönümüzü geliştirmemiz gereken soruları içeriyor.

2013’ten sonra soru tiplerinde bazı değişiklikler yapılmıştır. Bu amaçla artık gramer’e matematiksel yaklaşım ortadan kalktı. Daha çok okuma-anlama ve kelime bilgisi gramer’i destekleyecek şekilde düzenlendi.

Sınav  Öncesi Zaman Yönetimi

Ergür “Zaman yönetimini ikiye ayırmamız gerekiyor. Aslında sınav hazırlığı uzun bir süreçtir fakat yabancı dilde kısa sürede yoğun çalışma daha yararlı olabilir. Yabancı dil sınavlarına çalışırken belli sürelerde kamp şeklinde çalışmamız gerekir. 3-4 aylık süre içerisinde yoğun bir çalışma temposu ile özellikle günde en az 3 ila 4 saati ayırarak çalışmamız gerekir.” sözleriyle sınava çalışırken yoğun tempoyla çalışmanın önemine dikkat çekti.” dedi.

Sınav Esnasında Zaman Yönetimi

Sınav sırasındaki zaman yönetiminin de sınavda başarılı olmayla orantısını önemle vurgulayan Ergür, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sınav içerisindeki zaman yönetiminde denemelerde uyguladığımız, kendimizi geliştirdiğimiz yöntemi uygulayarak sınavda da aynı şekilde çalışmamız gerekiyor. Denemelerde özellikle zaman yönetimini kendimiz ayarlamalıyız. Denemeyi süre tutarak sınavdaki süreyle aynı şekilde çalışıp, aynı süreyi gerçek sınavda da uygulamamız gerekiyor. YDS’ye çalışmak için öğrencinin eksiklerini bilmesi ve o eksikler üzerinde yoğun bir çalışma temposu göstermesi gerekmekte.

YDS’de dil bilgisi, kelime modülü ve okuma-anlamaya oturtulmuş üçlü sacayağından bahsetmiştik. Bu konularla ilgili gerekirse ayrı ayrı modüller şeklinde çalışmalı ve modülleri tamamlamalıyız. Eğer kelime bilgisi eksiği çoksa kelime bilgisine ağırlık vermeli, dil bilgisi eksiği varsa buna yönlenmesi gerekir. Tabii bu eksiklerini görebilmesi içinse bir uzman tarafından destek alması gerekir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.