enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,5431
EURO
34,9157
ALTIN
2.429,23
BIST
9.699,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
28°C

Yurt Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

YKS tercih sonuçlarının açıklanması ile artık ikamet ettikleri yerin dışında üniversiteyi kazanan öğrenciler kayıt dönemlerinde hem okullarına kayıt yaptırırken bir yandan da kendilerine konaklayacak yer arayışına girecekler. Üniversitede ilk yıl olmasından dolayı konaklamada ilk tercih ise, öğrenci yurtları olacak. Peki öğrenci yurdu seçerken öğrenciler nelere dikkat etmeli? Bu sorunun cevabını Cumhuriyet Yurtları kurucusu Nevzat Deniz’e sorduk.

Yurt Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?
01.09.2018
A+
A-

DENİZLİ EĞİTİM REHBERİ SAYFASI İÇİN TIKLAYIN

Cumhuriyet Yurtları kurucusu Nevzat Deniz, öğrencilerin, yurt seçerken yurdun herhangi bir tarikata bağlı olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğinin altına çizdi. Deniz, “Üniversiteyi kazanma süreci gerçekten ciddi bir süreç. Hem aileleri hem de öğrencileri yoran bir süreç. Dolayısıyla bu sınavı atlatan arkadaşlarda çok başarılı arkadaşlar oluyor. Şimdiye kadar bu arkadaşlar evden dışarı çıkmamış, şehirden dışarı çıkmamış arkadaşlar oluyorlar ve hiç tanımadığı bir ilde üniversite kazanıyorlar. Dolayısıyla ebeveynler, çocuklarının başına bir iş gelir mi? diye kuşku içerisinde oluyorlar. Bu noktada devreye ebeveynler giriyor. Yemeği, kahvaltısı olan, sıcak suyu olan tesisler oluyor.

Öncelikle öğrenci yurtlarının herhangi bir dini örgütlenmelere bağlı olup olmadığını öğrenin. Sonra ebeveynler, yurt işletmecilerini tanısınlar. İşletmecilerin geçmişlerinde herhangi bir şaibeli durum var mı? bunu araştırsınlar” dedi.

Aman Açıkta Kalmayın!

Kanun Hükmünde Kararnameler ile ruhsatsız öğrenci barındıran kurumların kapatılacağı uyarısını yapan Deniz, “KHK ile öğrenci yurtlarının ruhsat alması zorunlu. Öğrenci barındıran yerler MEB’den ruhsat almak zorundadır. Almayan yerler ise, 1 Ekim’den sonra kapatılacaktır. Öğrenciler, ruhsatsız apartlarda kalırlar, kapatıldığında ise açıkta kalabilirler. Öğrenciler mağdur olmamak için kalacakları yurtları mutlaka araştırsın” dedi.

Ne Aradığınızı İyi Bilin

Cumhuriyet Yurtları kurucusu Nevzat Deniz

Öğrencilerin ne istediğini bilmesinin önemli olduğunu ve öğrencinin istediği yerde kaldığında huzuru yakalayacağını dile getiren Deniz, “Öğrenci yurtları, öğrencilerin yaşam alanıdır. Öğrenciler, bu yurtlar bana nasıl yaşam alanı sunuyor, ben nasıl bir yaşam alanı istiyorum buna baksınlar. İstediğim ortamı yakalayabilecek miyim bu öğrenci yurdunda” dedi.

Denizli’de Ortalama Yurt Fiyatları Nedir?

Denizli’de ortalama yurt fiyatlarının okula konumuna ve oda tercihine göre değişeceğini ifade eden Deniz, “MEB’e bağlı olan bütün yurtlarda yemekli fiyat verilir. Yurtlarda oda bulunan insan sayısı arttıkça fiyat ucuzlar, odada bulunan insan sayısı azaldıkça fiyat pahalanır. Yurt fiyatları okulun uzaklığı ve yakınlığına bağlı olarak değişirken, sezon ücreti olarak 6000 ile 15000 fiyat aralığında değişiyor. Herkesin ne aradığıyla alakalı doğru orantılı. MEB’in yurtlarında 2 kişilik odalar yok. Yeni çıkan genelge ile 1,3, 4, 6 kişilik odalar mevcut” dedi.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.