enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2451
EURO
34,6649
ALTIN
2.398,25
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
24°C
Denizli
24°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
26°C
Cuma Hafif Yağmurlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Açık
23°C

3600 ek göstergenin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3600 ek gösterge kararını açıkladı.

3600 ek göstergenin detayları belli oldu
06.06.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, uzun süredir Türkiye’nin gündeminde olan 3600 ek gösterge kararını açıkladı.

Erdoğan’ın açıklaması şu şekilde;

Bugün burada sadece daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmak istiyorum.

*Memurlarımızın ek gösterge düzenlemesiyle ilgili çalışmayı tamamladık.

*Meclisimizin takdirine sunacak duruma geldik.

*Şartlarımızı zorlama pahasına tüm memurlarımızın ek göstergelerini yükseltme kararı aldık.

*İlk gündeme geldiğinde öğretmenlerimiz, polislerimiz ve sağlık çalışanlarımızaydı.Ancak sadece bu kesimler için yapılacak artışın adaltesizliğe yol açacağını gördük. Tüm memurlarımızın ek göstergelerinde 600 puanlık artışa gitmeyi kararlaştırdık.5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren bu düzenlemeden yararlanacaktır.

*Birinci dereceye gelmiş olma şartıyla tüm hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecektir.

*Genel müdürlerin ek göstergeleri 4400, şube müdürü ve ilçe müdürü ek göstergeleri de 2200’den 3000’e çıkartılacaktır. Ek gösterge ile memur maaşlarında küçük artış olsa da emekli ikramiye ve maaşlarında ciddi kazanımlar getiriyor.

*Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi de 44 bin ile 50 bin 150 lira arasında artacaktır. Düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir. Kamu görevlilerin maaşlarına da yansıtılacaktır. Mülki idare amirleri başta olmak üzere özlük haklarıyla ilgili makas iyileştirici düzenleme ile gerçekleştireceğiz. Ek göstergenin hayırlı olmasını diliyorum.

*Düzenleme Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.