enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2094
EURO
34,7876
ALTIN
2.420,31
BIST
10.067,82
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Salı Açık
25°C
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C
Cuma Az Bulutlu
29°C

Asgari ücrette 2. toplantı yapıldı

Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. Toplantıya TÜRK-İŞ ve TİSK heyetleri katıldı. Komisyon, hafta içinde tekrar bir araya gelerek sonuca ulaşmayı hedefliyor.

Asgari ücrette 2. toplantı yapıldı
19.06.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını yaptı. Toplantı 2,5 saat sürdü.Çalışma Genel Müdürü Sadettin Akyıl’ın başkanlığındaki toplantıya, işçileri temsilen TÜRK-İŞ, işverenleri temsilen Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) heyetleri katıldı.

HAFTA İÇİNDE SONUÇ HEDEFLENİYOR

Toplantının ardından, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar basın mensuplarına açıklamada bulundu. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun görüşmelerine devam edeceğini belirten Ağar, hafta içerisinde sonuca ulaşmak için tekrar bir araya geleceklerini bildirdi.

RAKAM GELMEDİ

Asgari ücretteki artışın alım gücü ve günün şartları dikkate alınarak yapılmasını istediklerini dile getiren Ağar, şöyle konuştu; “Hükümet ve işveren tarafından henüz bir rakam masaya gelmedi. İşçiler olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Görüşmelerin sonucunda mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz ama istediğimiz rakam olmaz ise muhalefet şerhini koyarız.

“500 DOLAR ÜZERİNDEN KONUŞMUYORUZ”

Asgari ücret geçim ücreti değil sonuçta. Biz biraz olsun rahatlatsın istiyoruz alım gücünü. 500 dolar üzerinden konuşmuyoruz. TL olarak konuşuyoruz. İki taraftan da hiç rakam gelmedi bugün masaya, bizden de. Görüşmeler devam edecek, bu hafta üçüncü kez bir araya geleceğiz.

“AĞAR’IN SÖZLERİ İDDİALARI DOĞRULADI

Ağar’ın açıklamasına damga vuran detay ise “500 dolar üzerinden konuşmuyoruz. TL olarak konuşuyoruz” sözleri oldu. Çünkü yeni asgari ücret için eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan 500 dolar seviyesi kriter olarak belirlenecekti. Bilgin, alt sınır 500 dolar olacak şekilde çalışacaklarını belirtmişti. Ancak Ağar’ın sözleri kurun yükselmesiyle birlikte 500 dolar vaadinin rafa kalkacağı iddialarını da doğrulamış oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.