enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2834
EURO
34,7857
ALTIN
2.397,74
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Salı Az Bulutlu
27°C
Çarşamba Az Bulutlu
25°C
Perşembe Az Bulutlu
25°C
Cuma Az Bulutlu
20°C

Asgari ücrette konuşulan rakamlar

Temmuz ayında asgari ücrete yapılacak ara zam konuşulmaya devam ediyor. Asgari ücret için 2 rakam öne çıkıyor.

Asgari ücrette konuşulan rakamlar
30.05.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçiminin bitmesinin ardından yeni Kabine’nin kurulması sonrasında başta asgari ücret, emekli ve memur zammı olmak üzere yapılacak düzenlemelere çevrildi.

Yeni asgari ücret için daha önce Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından açıklanan 500 dolar seviyesi kritik eşik olarak belirlenecek. Asgari ücret için 6 aylık enflasyon rakamları önemli bir kıstas olacak. Net asgari ücrete ara zam tutarı refah payı ile belirlenecek.
Habere göre, refah payı dikkate alındığında asgari ücret zammı için birinci seçenek olarak yüzde 30 zam formülü ortaya çıktı.

YÜZDE 30

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde 30 zam yapılması durumunda net ücret 11 bin 058 TL, brüt ücret ise 13 bin 010 TL olacak. Asgari ücrete geçen yıl temmuz zammı da yaklaşık yüzde 30 civarında olmuştu.

YÜZDE 35

Asgari ücrete temmuz ayında yüzde 35 zam yapılması durumunda net ücret 11 bin 475 TL brüt ücret ise 13 bin 500 TL olacak. Bu durumda temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına Ocak ayında verilen refah payına benzer bir uygulama söz konusu olacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.