enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2416
EURO
35,1287
ALTIN
2.467,51
BIST
10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
30°C
Denizli
30°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
32°C
Cumartesi Az Bulutlu
31°C
Pazar Parçalı Bulutlu
32°C
Pazartesi Açık
33°C

AYSİAD’lı iş adamlarının Kıbrıs’a yatırımları artıyor!

Ahmet Deda ile Analiz Programı’nın bu haftaki konuğu NT Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bostancı oldu. Yazılım ve Teknoloji sektöründen söz eden Bostancı, Kıbrıs’ın Türkiye için öneminden ve oraya yapmayı düşündükleri yatırımdan da bahsetti.

AYSİAD’lı iş adamlarının Kıbrıs’a yatırımları artıyor!
27.08.2022
A+
A-

NT Bilgi Teknolojileri Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bostancı, Ahmet Deda ile Analiz Programı’na konuk oldu. NT Bilgi olarak yaptıkları işleri kısaca anlatan Bostancı “NT Bilgi teknolojileri bulut tabanlı yazılım çözümleri geliştiren firmadır. Online satış sistemleri, online tahsilat sistemleri, cep telefonu uygulamaları ve web siteleri geliştirerek son 20 yıldır sektörün içindeyiz. Firmamız 10 yıllık bir geçmişe sahip. 10 yıldır NT Bilgi Teknolojileri A.Ş. adı altında çalışmalarımıza devam ediyoruz. İstanbul, Beşiktaş’ta merkez ofisimiz var, satış ofisi olarak kullanıyoruz aslında. AR-Ge ofisimiz de Denizli Pamukkale Üniversitesi teknoloji geliştirme bölgesinde, TEKNO Kentteyiz. Yazılımın Türkiye’de ki gelişimi dünya ile paralel. Biz birçok konuda dünyadaki pek çok ülkeden daha iyi bir konumdayız hem yazılım hem teknoloji anlamında. Pandemi ile birlikte yazılımın hayatımızdakini önemini birçok insan daha net anlamış oldu.

Pamukkale Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 100’ün üzerinde firma olduğunu tahmin ediyorum. Kimisi yazılım geliştiriyordur, kimisi makine mühendisliği tarafındadır, kimisi yapay zekayla alakalı yazılımlar geliştiriyordu, oyun geliştiren firmalar var. Türkiye’nin üçüncü büyük veri merkezi Pamukkale Üniversitesinde yer alıyor. Denizli aslında iyi bir konumda. Bizim AR-GE merkezimizin Denizli olmasının temel sebebi aslında kalabalık bir şehirdense daha sakim bir lokasyonda yazlım geliştirme isteğimizden kaynaklanıyor” dedi.

Kıbrıs’a bir ofis açma niyetimiz var’

Kıbrıs’ın Türkiye için çok önemli olduğundan söz eden Bostancı AYSİAD ile Kıbrıs’a yaptıkları ziyaretti anlattı. Kıbrısla Denizli arasında hem gönül hem ticaret köprüsü kurduklarının altını çizdi.
Bostancı, “Avrasya Sanayici İşadamları Derneğimiz var. Bende yüksek istişare kurulu üyesiyim. İşte tekilde, gönülde birlik sloganı ile aktivitelerini yürüten Denizli’nin en faal sivil toplum örgütlerinden biriyiz. Başkanımız Mahmut Catlık’ın girişimleri ile geçtiğimiz yıl deneğimiz Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine bir ziyaret düzenledi. Cumhur Başkanı Ersin Tartar ve çeşitli bakanların ziyaretleri ile bu gezi tamamlandı ve Denizli’ye dönüldü. Kıbrıs ile hem gönül, hem ticaret köprüsü kuruldu. Kıbrıs’tan derneğimize çok fazla talep geldi. Gerek Kıbrıs’ta olmayan Denizli’de yada Türkiye’de olan ürünlerin tedariği konusunda, gerekse Denizli’de AYSİAD üyelerinin yürütmüş olduğu ticari faaliyetlerle ilgili Kıbrıs’tan gelen telefonlar suretiyle buradan oraya hem gönül, hem ticaret köprüsü kuruldu. Bu yılda Kıbrıs’a yatırım yapmak isteyen üyelerimizle bir Kıbrıs ziyaretimiz oldu. Biz Kuzey Kıbrıs’ın bizim için ne kadar stratejik bir öneme sahip olduğunu toplum olarak çok bilmiyoruz. Bence hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ziyaret edip, orada Kuzey Kıbrıs Halkının ne gibi badireler atlattığını bilmesi öğrenmesi gerekiyor. Kıbrıs hem pozisyon itibariyle, hem oradaki soydaşlarımızın mücadeleleri anlamında bizim için gerçekten stratejik öneme sahip. Bizimde Kıbrıs’ta birkaç müşteri edinme fırsatımız oldu. Şirket olarak Kıbrıs’ta bir ofis açma niyetimiz var” dedi.

Hangi ülkelerde hizmet verdiğinden bahseden Bastancı “Amerika, Avrupa kıtalarında çeşit ülkelere hizmet veriyoruz. Kanada’da, İsviçre’de, Hollanda’da, Belçika’da, Almanya’da Çalışıyor olduğumuz firmalar var. 27 kişilik, kendi alanlarında profesyonel kişilerden oluşan bir ekibimiz var. Kurumsal bir çalışma yapımız var, bu yapı sayesinde aylık üretebileceğimiz iş yada hizmet kapasitemiz belli. Bu kapasiteler dahilinde Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden, dünyanın çeşitli ülkelerinden yazlımlar alıp geliştirip hizmet ihracatı yapıp ülkemizin ihracat ekonomisine katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi.

‘Yazılımcılık alanından destek verilmeli’

Bostancı, “Sadece Denizli’de değil Türkiye’de de çok önemli yazılımcılar var. Çok yetenekli meslektaşlarımız var aslında. Denizli’deki sivil toplum kuruluşları ve dernekler desteklerse aslında dünyada ses getirebilecek projeler çıkarma potansiyellimiz var. Sanayi odası, ticaret odası destek veriyor mu bilmiyorum ama veriyorlarsa bu desteklerin katlanarak çoğalması lazım” şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.