enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2748
EURO
34,7281
ALTIN
2.379,70
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
23°C
Denizli
23°C
Açık
Pazartesi Açık
26°C
Salı Az Bulutlu
28°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
26°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
25°C

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında konuştu, en önemli detayı vermedi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, katıldığı bir canlı yayında seçimden önce asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı konusuna son noktayı koydu. Bilgin, “Temmuz’da bunu değerlendireceğiz. Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz.” şeklinde konuştu. Zammın miktarı ile ilgili soruya ise net bir yanıt vermedi.

Bakan Vedat Bilgin, asgari ücret zammı hakkında konuştu, en önemli detayı vermedi!
29.04.2023
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, dün akşam HaberTürk ekranlarında Kübra Par, Nagehan Alçı ve Nasuhi Güngör’ün sorularını yanıtladı.

“KİMSENİN BEKLEMEDİĞİ ZAMMI YAPTIK”

Gündeme ilişkin konularda önemli değerlendirmelerde bulunan Bilgin, en merak edilen asgari ücrete ek zam konusu hakkında da konuştu. Geçtiğimiz temmuz ayında iyileştirme yapıldığını aktaran Bakan, “Asgari ücret konusunda Türkiye gerçekten çok duyarlı davrandı. Geçtiğimiz sene Temmuz ayında yeniden düzenleme yapmak zorunda kaldık. Fiyatlar asgari ücreti tahrip etti. Bu sene de kimsenin beklemediği zammı yaptık. Cumhuriyet tarihinin en yüksek dolar bazında maaşı verdik. 8 bin 500 lira yüksek bir para mı? Değil. Bunun altına düşmemesi için belirledik. Asgari ücreti yukarıya çektiğiniz zaman yüzde 50 zam yaptınız diyelim. Asgari ücretin üzerinde çalışanlar da işverenlerinden aynı oranda zam istiyorlar. Yüzde 50 olmuyorsa yüzde 25 oluyor. Bütün ücret sistemini yukarıya doğru değiştiriyoruz asgari ücretle.” dedi.

“TEMMUZ’DA DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Bilgin açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Asgari ücretin diğer ücretleri düzenleyici etkisi var. Temmuz’da bunu değerlendireceğiz. Şu anda rakam vermeyi düşünmüyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuları bir seçim vaadi haline getirmediğini biliyoruz. Asgari ücret yılda 1 kez düzenliyor. Ama enflasyondan ötürü 6 ayda bir düzenledik. 8 bin 500 liranın reel etkisini Temmuz’da değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.