enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Az Bulutlu
31°C
Denizli
31°C
Az Bulutlu
Pazar Açık
33°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
33°C
Salı Az Bulutlu
34°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
30°C

Çal Garası Dünya’ya Açıldı.. Lezzeti Artık Madalyalı!

Denizli’nin Çal ilçesine özgü Çal Karası’ndan üretilen Pardus firmasının Pards markası kırmızı sek şarap kategorisinde 1. oldu ve Çal Şarabı’nın lezzetini bir kez daha Dünya’ya kanıtladı.

Çal Garası Dünya’ya Açıldı.. Lezzeti Artık Madalyalı!
17.04.2019
A+
A-

Denizli’nin Çal ilçesinde 2016 yılından bu yanan faaliyet gösteren Pardus firmasının Pards markalı şarabı The Taksim Hotel İstanbul’da düzenlenen Challenging Master Classes’ta kırmızı sek şarap kategorisinde birinci oldu. Yüksek Gıda Mühendisi Saba Açıköz tarafından üretilen şarap, kırmızı sek şarap kategorisinde 92 puan alarak 227 şarap arasından birinci oldu ve gümüş madalya kazandı. Altın madalyanın olmadığı yarışmada gümüş madalya kazanan Pards marka şarap, Çal şarabının lezzetini bir kez daha Dünya’ya kanıtlamış oldu. Pards Şaraplarını yarışmada Engin Akşit temsil etti.

Dünya’nın dört bir yanından gelen şarap uzmanlarından oluşan jürinin değerlendirdiği 3 yıllık şarap, en yüksek notu almaya başardı. Çal Karası üzümünden yapılan şarabın bu başarısı, şarap yapımında Çal’ın kalitesini de bir kez daha ön plana çıkardı. Pardus firmasının Pards markası adı altında ürettiği Çal Karası şarapları hem yurt içi hem de yurtdışına ihraç ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.