enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
DOLAR
32,4770
EURO
34,9370
ALTIN
2.435,95
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Denizli
Açık
26°C
Denizli
26°C
Açık
Cuma Açık
29°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

DENİB Şubat Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı

DENİB Şubat Ayı İhracat Rakamlarını Açıkladı
01.03.2018
A+
A-

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, ihracatın 16 aydır aralıksız artmayla devam ettiğini belirterek, bu artışın 2018 yılında da devam edeceğini söyledi. Kocasert, Denizli’de Şubat ayı ihracatının yüzde 13 arttığını ve bu artışın Cumhuriyet tarihindeki en yüksek Şubat ayı artışı olduğunu açıkladı.

 Şubat ayı ihracat rakamlarını değerlendirmek üzere düzenlenin basın toplantısında konuşan Süleyman Kocasert, ham ülke bazında hem de Denizli bazında ihracatın güçlü performansını sürdürdüğünü söyledi.

Şubat’ta Yüzde 13 Artış

İhracatçılar olarak 2017’nin ihracatta atılım yılı ilan edildiğine dikkat çeken Kocasert, “Bunun hakkını vererek hedeflerimizi aşmanın sevincini yaşamıştık. Ocak ayıyla birlikte 15 aydır süren ihracat artışımız, Şubat ayında da hız kesmedi ve yükseliş ivmesini 16. Aya taşıdı. DENİB tarafından kayda alınan ihracat, şubat ayında yüzde 13 artarak 200 milyon Amerikan Doları oldu. ilk 2 aylık dönemde ise yüzde 11 artarak 408 milyon Amerikan Doları’nı geride bıraktı” dedi.

2018 yılının rekorlar yılı olacağını ifade eden Kocasert, “Yıl genelinde bir çok farklı rekor kırabileceğimizi belirtmiştik. Yılın ilk 2 ayındaki güçlü performansımız, geri kalan aylar için de önemli mesaj ve ipucu niteliğinde, gerek dünya piyasalarındaki iyimser hava, gerekse en önemli ihracat pazarımız AB’nin ekonomisinden gelen olumlu veriler, ihracatımızı pozitif etkilemeye devam ediyor. bu sene 25. Yılını kutladığımız Denizli İhracatçılar Birliği’nin de geçen sene ulaştığı ve kurulduğu günden bu yana en yüksek değer olan 2 milyor 450 milyon dolarlık ihracat rekorunu geçeceği kanaatindeyim. Yeter ki beklenmedik jeopolitik gelişmeler olmasın” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.